yamaha hondadan bıle ıyıdır yamaha alında ne alırsanız alın
yamaha hondadan bıle ıyıdır yamaha alında ne alırsanız alın
motor teknolojisine göre
YBR125 için:
Cüssesi en ufak motosiklet. Eğer boyunuz 1.70 in üstünde ise altınızda bisikletten farkı olmayacaktır. Ciddi bir eksiklik.
- Performansı rakiplerine kıyasla en düşük motosiklet. 9.5 hp ile hızlanma ve son hızda en geride kalıyor.
Açıkçası bu motorun cüssesinden başka herhangi bir eksiği yok, lastikler tubetype belki bunu sayabiliriz. Performans isteyen zaten almaz.
CBF150 için:
10.5 beygir gazı her çevirişinizde hızla cevap veriyor.
ybr'nin 2009 modelinden sonraki bütün modelleri tubeless lastiğe sahiptir. ilk serisi hariç (çünkü tel jant) diğerleri de tubeless yapılabiliyor. ayrıca ilk seri 12 bg, ikinci seri 10.5 beygir, son seri 10 beygirdir. 1.86 ve 80 kiloyum, bir tur camı takarak ybr city ile inanılmaz mesafeler yaptım. hiç te bisiklet gibi kalmadı altımda, hatta 0 alıp 2 yıl bindiğim city'i sattım ve 2012 esd aldım.
bu arada cbf 11.5 beygir değil miydi?
bu arada cbf te ybr de sürdüm;
cbf'in aydınlatması ybr city'e göre rezalet. cbf'nin koltuğu çok sert ve manevra kabiliyeti ybr kadar iyi değil. ama performansını kabul ediyorum, ve cbf, nerdeyse hiç titremeyen ybr'ye göre daha az titriyor.
sen gene 360 km iyi kullanıyormuşsun adamlar 310 veya 320 den fazla yol yapamıyorlar ben onların yalancısıyım sadece şehir içi
anlamadığım bi nokta var. serserilik ile apache yi nasıl bağladın. serseriler apache mi alıyor? apache alanlar serserimi oluyor?Arkadaşlar ben yazıyı tamamen tarafsız yazdım. Zaten yukarıda yazan özelliklere göre herkes kendine uyanı alacaktır. Ben 30000km cbf kullandım, sattım, tekrar 2012 model 0 aldım. Benim tercihim böyle. Bugün arkadaşın apacheyle ufak bir tur attım. Ancak; istisnalar kaideyi bozmaz:
- CBF yağ yakıyor.
- Apache çok seri, ancak konforsuz tir tir titriyorsunuz cbfin yanında.
- CBF oturuş bakımından, rahatlık bakımından Apache'yi de YBR'yi de sollar.
- YBR'nin mekanik parçalarının hepsi Honda'dan ve TVS'den kalitelidir.
- YBR'ye binmeyen yorum yapmasın altınızda HONDA veya TVS'ye göre bisiklettir.
- Honda serviste fiyatta geçirir ancak yedek parça sorunu yaşamazsınız.
- CBF yaktığı yağ ve buna takiben kullanıcı hataları yüzünden motor kısa ömürlüdür.
- Apachenin servisleri 20000km garanti veriyor motora nedenini anlamış değilim.
Gene genel bir özet geçtim. Hala benim motorum senin motoru döver kavgası var. Özet geç p.ç diyenlere lafım.
Fakirseniz YBR alın. 5 sene masraf çıkartmaz. Malzeme kalitesi 10 numaradır. Ivırı zıvırı yedek parçası sudan ucuzdur, en az yakanı da odur. Yalnız bisiklettir.
Zenginseniz CBF alın. Benzini diğerlerine göre fazla yakar, aynı zamanda yağ da yakar. Parçasıda ateş pahası. Ama popo keyfine düşkünsen her türlü adresin CBF.
Serseriyseniz Apache alın. Gazı açtığınızda bende dahil olmak üzere bütün CBF'çiler hayran hayran baksın. Ancak uzun yola çıkınca elim uyuştu, ayağım titriyor, yahu ineli 10 dakka oldu hala dizlerim titriyor derseniz orasını bilemem. Servisin verdiği 20000kmlik garantiyide anlamış değilim. Motoruna güvenmiyor mu bu adamlar?
Bu kadar realist yaklaşımdan sonra hala kendi motorunu birinci ilan eden, diğer motorlara tü-kaka diyenler çıkarsa gitsin gerçekten bisiklete binsin! Yahu yazıyor işte her motorun kendine has güzellikleri var neyine restleşiyorsun. Yazıyor işte oku bak hangisi uyuyorsa al. Bıktım bu commuter sınıfı triplerinin kavgasından aaa![]()
cbf te jikle varmı? benim tanıdığım cbf çiler marşa basıp gaz veriyorda jikle olsa gaz vermeye gerek olmaz heralde:mrgreen:Jikle açık mı geziyor onlar...![]()
hayırlı olsun özgür aldın demek ybr yi sonunda güle güle kullan allah kaza bela vermesin
var. karbüratörlü sonuçtacbf te jikle varmı? benim tanıdığım cbf çiler marşa basıp gaz veriyorda jikle olsa gaz vermeye gerek olmaz heralde:mrgreen:
anlamadığım bi nokta var. serserilik ile apache yi nasıl bağladın. serseriler apache mi alıyor? apache alanlar serserimi oluyor?
kullanmaması olmadığı anlamına gelmez.ben dalga geçmiyorum cbf te çalışınca birkaç dakika gaz vermezsen motor gitmiyor jikle olsa neden gaz verecek ki vatandaş
bunu 2 cbf çi de de gördüm hadi biri kullanmıyor ya diğeri? bugün irfan abi ile birlikte idik biz açtık jikleri bak bende o olay yok dedi mecburen gaz vermem gerek dedi koray da vardı yanımız dakullanmaması olmadığı anlamına gelmez.
bunu 2 cbf çi de de gördüm hadi biri kullanmıyor ya diğeri? bugün irfan abi ile birlikte idik biz açtık jikleri bak bende o olay yok dedi mecburen gaz vermem gerek dedi koray da vardı yanımız da
YBR almışssın hayırlı uğurlu olsun. Çeşitli yazım hataları oldu haklısın. Benimde bazı yanlış bildiğim birşeyler var. Zaten bir üstte motosikletlerin teknik özelliklerini verdim. YBR inan bana çok ama çok güzel bir motosiklet. Hele yeni kasasıyla biraz daha derli toplu birşey yapmışlar. Bisiklet konusunda zaten boyun 1.70 üstünde olması kıstasını belirttim. CBF ve Apache'ye göre daha küçük ve gerçekten hacim olarak uzun boylu birisiyle beraber bisiklet gibi duruyor.ybr'nin 2009 modelinden sonraki bütün modelleri tubeless lastiğe sahiptir. ilk serisi hariç (çünkü tel jant) diğerleri de tubeless yapılabiliyor. ayrıca ilk seri 12 bg, ikinci seri 10.5 beygir, son seri 10 beygirdir. 1.86 ve 80 kiloyum, bir tur camı takarak ybr city ile inanılmaz mesafeler yaptım. hiç te bisiklet gibi kalmadı altımda, hatta 0 alıp 2 yıl bindiğim city'i sattım ve 2012 esd aldım.
bu arada cbf 11.5 beygir değil miydi?
bu arada cbf te ybr de sürdüm;
cbf'in aydınlatması ybr city'e göre rezalet. cbf'nin koltuğu çok sert ve manevra kabiliyeti ybr kadar iyi değil. ama performansını kabul ediyorum, ve cbf, nerdeyse hiç titremeyen ybr'ye göre daha az titriyor.
Yemin ediyorum sana bu soruyu bekliyordum.anlamadığım bi nokta var. serserilik ile apache yi nasıl bağladın. serseriler apache mi alıyor? apache alanlar serserimi oluyor?
bunu 2 cbf çi de de gördüm hadi biri kullanmıyor ya diğeri? bugün irfan abi ile birlikte idik biz açtık jikleri bak bende o olay yok dedi mecburen gaz vermem gerek dedi koray da vardı yanımız da
YBR almışssın hayırlı uğurlu olsun. Çeşitli yazım hataları oldu haklısın. Benimde bazı yanlış bildiğim birşeyler var. Zaten bir üstte motosikletlerin teknik özelliklerini verdim. YBR inan bana çok ama çok güzel bir motosiklet. Hele yeni kasasıyla biraz daha derli toplu birşey yapmışlar. Bisiklet konusunda zaten boyun 1.70 üstünde olması kıstasını belirttim. CBF ve Apache'ye göre daha küçük ve gerçekten hacim olarak uzun boylu birisiyle beraber bisiklet gibi duruyor.
Yemin ediyorum sana bu soruyu bekliyordum.Serserilikten kastım hız tutkusunu belirtmekti. Hovarda gezen hippiler değil. Yeri geliyor bende serserileşiyorum CBF ile 130 görmeye çalışıyorum. Ayrıca her motorcu biraz serseri değilmidir zaten? Yoksa 0 derece soğukta kışlık montla ne işimiz var bu iki teker üzerinde? :queen: