ferhat kardeşim videonu izledim marşa basarken lambalarında elektiriği giidiyor peki aküye takviye yaptığında daha rahat basıyormu marş ona göre arızayı tesbit edebilirim
şayet takviye ile marş iyi basıyorsa sıkıntı aküde
yok yine aynı ise marş motorunun içinde kömür ler degildir onlar olsa hiç dönmez ama kömürleri besleyen bakır kablolar yanık olabilir veya burçlar aşınmış olabilir fazla akım çekebiliyordur buna göre kontrolü yapın olmazsa marş ı sökün bir gözden geçirin
kolay gelsin
Takviye ile bir kaç kez basmayla alıyor, ama motor çalıştığında öksüren adam misali egzos dan yoğun bir duman atıyor(çok kısa 1-2 sn ye kadar). Motor çalıştıktan sonra kapatıp tekrar çalıştırmak istersen tek marşta alıyor.
Birde ben aküyü bir kere şarjlı tornavida şarj cihazı ile şarj ettim bu arada asidi az diyerek biraz saf su ilave ettim. Sabaha kadar durduğunda taştığını farketttim.
Akü video çekimden sonra ölçtüğümde 11,4 V. çıktı akü marşa basmakatn zayıfladı. Videonun 7-8. sn sinde ilk marj esnasındaki ses dikkatinizi çektimi kısa devre sesine benzer bir ses var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
ah dostum..keşke istanbulda olsaydın....anlatmak değilde göstererek beraber onarsaydık, seninde hafızanda kalır,sonrasında aklına gelir bazı şeylerini kendin yapardın....
Sipariş verdiğim gösterge paneli kargoya verilmiş, paneli kendim takmayı planlıyorum (Genel olarak mekanikte çok başarılı olmasamda ilgiliyim, bilişim veya yazılım olsa canına okurum). Panel yerleşimi sırasında elektrik tesisatı ve marş kontrollerinide anlayabildiğim kadarıyla yapmaya çalışacağım, olmazsa ustaya gideceğim.
En çok canımı sıkan bu kadar değer verdiğim, ilgilendiğim motorun sıkıntı çıkarması. Bazen çok severek aldığım aracımın yüzüne bile bakmıyorum (Geçen hafta adamın biri park ederken aracımın bagaj kısmını zedelemiş olması bile bu kadar canımı sıkmadı)
Hayırlısı bakalım yardımllarınız ile bu işide hallederiz hepinize teşekkürler.