Kawasaki Kawasaki Er6-F / Er6-N Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

biara benim makinada yakıodu yağmurlu havalarda oluyodu genellikle kapatıp açında düzeliyodu uzun zamandır yanmadı önemli bişey değil diyolar bazen yapıyomuş böyle :)

bi soru sormuştuk ama sağolsun pek cevap yazmak isteyen olmamış..

kullanıcılar kendi aralarında sohbet ediyor:cat:

İyi bayramlar:rendeer:

110 km ile giderken devir kaç oluyor son viteste.

5500 mü acep? 4800 galiba

5bin devirde;113

6bin devirde;134

7bin devirde;154

bozcada dan yeni geldim resimler yetişirse atarın

bir arkadaşda sormuştu geri sayfalarda buldum bizzat kendi motorumda gözlemlediğimdir

bir ninjacı olarak benım motorda 6.viteste 110km de 7500 devir oluyor.. yan bilgi olarak vermek istedim ama arkadaşlar er-6 ların hangi devirde oldugunu yazarlar büyük ıhtımal..
erol dayı şimdi gördüm mesajını ok..

cevabı kacırmısım... Teşekkür.

1600cc bir araba 110 la giderken 3300 devir civarında oluyor. Uzun yol normal seyir hızında 5000 devir çevirmek pek normal değil. Motorun bu hızda sabit gidebilmesi için 15-20 nm tork yetip artıyor bile. Son vites overdrive olmuş olsa uzun yolda 4.0 literenin altına güle oynaya düşer.

Bu motorun 6 vitesininde performans için tasarlanması ne derece gerekli? All-Rounder Sports-Tourer değilmi bu. ve ya naked da kim 200 km/s nın üstünde sürüyor? 5. vitesde 100 le giderken roll yapınca 200 e kesintisiz çok esnek çıkıyor motor. yakın oranlı 6 vites pek gerekli değil. 6. vitesde 100 km le giderken deviri 3000 e çekicek bi 6 vites dişlisi bu motoru çok iyi tamamlıcak bi unsur bence

Dizel bir araba 4.0-4.2 mozot yakarken Bu motorla 4.5-4.6 benzin yakmak koyar uzun yolda sadece vites oranından dolayı. 3.7-3.8 gayet mümkün. Top speed varsın 200 olsun:)

cevabı kacırmısım... Teşekkür.

1600cc bir araba 110 la giderken 3300 devir civarında oluyor. Uzun yol normal seyir hızında 5000 devir çevirmek pek normal değil. Motorun bu hızda sabit gidebilmesi için 15-20 nm tork yetip artıyor bile. Son vites overdrive olmuş olsa uzun yolda 4.0 literenin altına güle oynaya düşer.

Bu motorun 6 vitesininde performans için tasarlanması ne derece gerekli? All-Rounder Sports-Tourer değilmi bu. ve ya naked da kim 200 km/s nın üstünde sürüyor? 5. vitesde 100 le giderken roll yapınca 200 e kesintisiz çok esnek çıkıyor motor. yakın oranlı 6 vites pek gerekli değil. 6. vitesde 100 km le giderken deviri 3000 e çekicek bi 6 vites dişlisi bu motoru çok iyi tamamlıcak bi unsur bence

Dizel bir araba 4.0-4.2 mozot yakarken Bu motorla 4.5-4.6 benzin yakmak koyar uzun yolda sadece vites oranından dolayı. 3.7-3.8 gayet mümkün. Top speed varsın 200 olsun:)

arkadaşım güzel yazmışsın bilgili olduğun anlaşılıyorda bu kadar teknik dili anlayan kaç kişi var? açıkçası ben anlamadım yazdığın çoğu şeyi.

Overdrive: Son vitesin son sürete göre değil sadece devri düşürüp 120 üstü süratlerde daha konforlu gürültüsüz ve az ekonomi için ayrılması.

Amerikan spor arabalarında var bu genelde. 5.000-6.000cc V8 motor güçlü geldiği için koyuyolar. Araba 160 la gideken 5. vitesde 3000 devir ceviriyor 6 ya bi atıyosun devir 2000 e düşüyor:cat: Son hızda 5 den 6 ya atınca gaz yemiyo haliyle araba 5. vitesdede 6. vitesdede 300km/s yapıyor.

Cbr 125 de koymuşlar üfürük gibi motoruna ragmen gayet güzel işlevsel olmuş:cherry: Uzun yolda kulakları zırıltıdan cebi devletten totoşu titremekten koruyor...

Roll: dururken değilde belli bi süratte tam gaz hızlanmak.

Başkada bişey yok abi. Kawasaki ninja 650 ye All-Rounder diyo her yola her türlü gider istersen pisste bile yarışılır çok amaçlı diyor

Uzun yolda minimum 5000-6000 devirde gitmek biraz saçma değilmi?

arkadaşlar benim motorda ara sıra seyahat sırasında F1 ışığı yanıyor, kenara çekip motoru kapatıp tekrar çalıştırıyorum düzeliyor. Sizde de böyle birşey varmı sebebi ne olabilir? bakımları yeni yapıldı eksiği yok ama neden o lambayı yakıyor bilmiyorum.
soğuk havalarda yapıyorsa ise, oksijen sensöründen dolayı yakma ihtimali yüksektir. bir zararı varmidir, hayır yok, yakıtı biraz daha fazla yakar derler ama ben rastlamamıştım kullandığım zamanlar. eğer tam olarak ne olduğunu öğrenmek istersen, self testi vardır. bugune kadar kaç tane ışık yakmış be sorunu nedir fi ışığı ile sana bildirir. mesajları ararsan nasıl yapıldığını ve hata kodlarının ne olduğunu zamanında yazmıştım. ama ne zaman yazmıştım hatırlamıyorum, ararsan bulursun. kolay gelsin.

soğuk havalarda yapıyorsa ise, oksijen sensöründen dolayı yakma ihtimali yüksektir. bir zararı varmidir, hayır yok, yakıtı biraz daha fazla yakar derler ama ben rastlamamıştım kullandığım zamanlar. eğer tam olarak ne olduğunu öğrenmek istersen, self testi vardır. bugune kadar kaç tane ışık yakmış be sorunu nedir fi ışığı ile sana bildirir. mesajları ararsan nasıl yapıldığını ve hata kodlarının ne olduğunu zamanında yazmıştım. ama ne zaman yazmıştım hatırlamıyorum, ararsan bulursun. kolay gelsin.

Üstad sayfayı boş bırakma tecrübelerinden faydalanalım dimi ;)

değerli cevabınızdan dolayı çok teşekkürler, motoru zaten yaklaşık 1.5 ay önce aldığımdan dolayı soğuklarda biniyorum doğrudur.
hemen forumu arama işlemine geçiyorum çok merak ettim dediğiniz olayı.

Sonunda ebaydan 0.01 $ aldığım branda geldi. :) Artık motorumu garajıma koyduktan sonra battal boy çöp posetıyle ortmeye son . :)

nasıl yani o paraya nasıl aldın ki? çalıntıdır o :queen:
ebay orası herşey her fiyata olabilir :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:37 ----------

değerli cevabınızdan dolayı çok teşekkürler, motoru zaten yaklaşık 1.5 ay önce aldığımdan dolayı soğuklarda biniyorum doğrudur.
hemen forumu arama işlemine geçiyorum çok merak ettim dediğiniz olayı.
eğer ingilizceniz var ise nasıl yapıldığını anlatan sayfanın linkini ekliyorum buraya. hata kodlarını da görebilirsiniz burda. mesela ben kontrol ettiğimde hata olarak oksijen sensörü hatası vermişti. parça burda biraz pahalı idi yurtdışına baktım, amerikadaki modelinde o sensör yok mesela, madem amerikada yok bende değiştirmedim :)

http://homepages.slingshot.co.nz/~shanetp/Index_files/How to Read Your FI Light.pdf

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar