kardeş,ben 6500 km.dir apaçi kullanıyorum böyle bir ses filan duymadım.
arkadaşlar,sözlerimi yanlış anlamayın lütfen,burada bahsedilen birçok sorunu,bende kullanıcısı ve satıcısı olduğum halde duymadım,görmedim,işitmedim.ya siz motoru çok fazla dinliyorsunuz yada çalışan bir makineden birtakım seslerin gelmesini yadırgıyorsunuz ama ben burada servise gelen ve yıllardır motor kullandığını iddia eden ama hiç de bilgisi olmayan insanlarla karşılaşıyorum,anlatamam.mesela apaçinin bir özelliği vardır;sabah soğuk motordan ve uzun km.yapmış aşırı sıcakken sibop sesi gelir.bu apaçinin yapısında vardır.insanlar bunu o kadar abartıyor ki sanki her an geliyormuş gibi anlatılıyor.bu gibi bir takım bilgisizlikten kaynaklanan şikayetlerle geliyorlar ve bende güzel güzel anlatıyorum,izah ediyorum.tekrar söylüyorum kimse yanlış anlamasın sözlerimi.
kardeş,zincir her 500 km.de bir yağlanır,her 1000 km.de bir de önce gazyağı ile temizlenir,bezle kurulanır ve yağlanır.sağlıklı bir zincire sahip olunması için bu şekilde yapmak gerekir.zira kullanmakta olduğumuz zincirler o-ring li denilen,metal parçalarının herbirinin arasında o-ring denilen lastik halkalar vardır.bu lastik halkalar yağı emer ve sürekli yağlı kalmasını sağlarken aynı zamanda da sessiz çalışmasını sağlar.ama ne yazıkki bu o-ringler yine yollarda bulunan tozu-çamuru da tutarlar ve o tozlar aşındırıcı özelliktedirler.işte bu yüzden her 1000 km.de bir temizlenmeleri ve tekrar yağlanmaları gerekir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:42 ----------
hayırlı olsun kardeş,kazasız belasız kullanman dileklerimle.sanırım düzensiz çalıştığından bahs ediyorsun,bence hava ayarına bir baktır derim.