Bu yükü neden taşıyorum demeyin...

(belki bana öyle denk geliyor. Yanlışta gözlemlemiş olabilirim. Genelleme yapmak değil amacım. Sadece bir süredir üst üste gözüme takılan birkaç konu üzerine aklıma gelenleri yazdım)

Kendimden alıntı.

Arkdaşlar ben toplumda olan bitenden değil bu sitede gözüme çarpan birkaç olaydan bahsettim.. Demekki bana öyle denk gelmiş. Zaten bu tip konulara mümkün olduğunca dahil olmamaya çalışırım ama gayri ihtiyari rastladığım birkaç konuda gözüme takıldığı şekliyle yorumladım. bunuda belirttim.

Bende farkındayım ;çıkıp ben atesitim arkadaş dediğinde toplumda bir " taşlayarakmı yoksa yakarakmı öldürsek " havası estiğinin. Sadece mt den birkaç örnekten yorum yaptım.

Ayrıca hep şunu derim. Bir insanda ya inanç ya vicdan (ahlak) olmalı diye. (samimi anlamda) Her ikiside yoksa o adamdan ne kendine ne başkasına hayır gelmiyor. Ama işin ilginç yanı dini olmayıp vicdan sahibinden güzel insan olabiliyorda , dini olup vicdanı olmayandan kimseye zarar gelmemesinden ziyada çevresinede son derece tehlikeli acayip bir yaratık çıkabiliyor ortaya. Ve bazı vicdansızlıklarını da dinine mal edebiliyor. Bir yerde bakmışsınız yaptığı sapkınlıklara kılıf olarak dahi kullananlar var. Bunların onlarca örneği geçmişte görüldü ve daha da acısı bu insanları mürşit kabul edip peşinden giden ler bile vardı. (hatırlarsanız bir hocanın biryerlerini öpenler vardı zamanında)Bu bağlamda Önce ahlak vicdan derim ben.

Yallnıızzz şunuda belirtmek istiyorum . Kötü örnekten örnek olmaz derler. İşte ben iyi yi kötüyü ayırt edebilen hür iradeli birisi olarak akla mantığa uygun şekilde anlamaya kavramaya çalışıyorum inançlarımın getirdiği öğretileri. Ve bu beni mutlu ve huzurlu yapıyor. 3 günlük ömürde neden kendimi beni huzurlu ve mutlu eden şeylerden uzak tutmak isteyeyimki?
Sizde kendinizi nasıl mutlu , huzurlu hissediyorsanız (akıl mantık sevgi saygı ve başkalarının özgürlüklerini gözetecek şekilde vs vs ) onu yaparsınız yapmayada devam edersiniz bende saygı duyarım. Sen kalkıp bana saygı duymasan dahi ben yine saygı duyarım. Çünki benim anlayabildiğim şekli ile "bana taş atana ekmek atmak" yada "yaradılanı sevmek yaradan dan ötürü " vs vs vs ... Birde bunun vurun kafirin kellesini tarafı var........ ben o tarafta değilim...

Uzun konular ve beni aşar. Bunları tartışıcak çok güzel üyeler var ben arada ezilirim arkedeş :) bu sondu bir daha davosa gelmem . Yazarsam arap ollim :)

Dip not : Noooluyo layynn orda. :p
Nerdesin, geliyom :)

Son düzenleme:
Sevindirik oldum, ( yeni gençliğin jargonu bu, evde 2 genç kız evlat olunca ve muhabbet için ana baba etrafında toplanılınca ister istemez dilimizde etkileniyor tabiiki.:))

Niye derseniz genç arkadaşlarımızın, 80's ile beraber artan planlı uygulamalar ile, depolitize edilmiş ahmak sürüsüne dahil olmamak için direnenişleri ve kendi onuruyla beraber insanlık onurunuda kurtarma gayretlerini görünce insanlık kitabında yılgınlığa yer olmadığını bir kez daha görmek beni çoook sevidirdi.
Aynen grev sonrası işçilerin haklarını almış olmanın verdiği mutluluk gibi.Teşekkür edrim arkadaşlar.:rendeer:

Ama yeni nesil bunu pek tadamadı, en son Tekel işçilerini bile, yine işçi esnaf memur köylü olan halk kesimi aşağılayıp yanlız bıraktı en acı olan da bu ihanettir.

Düşünsenize aynen tavuk çiftliklerinde yumurtladıktan sonra kanaması olan tavukların diğer tavuklar tarafından gagalanması gibi.

İşte insan ile hayvanın,

İnsan ile tebaanın,

İnsan ile ümmetin,

İnsan ile kölenin,

Özgür birey ve beyin ile esir olanın farkı gibi.

Sağol ustam. Sanırım bu söylediklerinin sebebi birçok insanın ahlak kavramının temelini dinde araması. "Ahlak dinden kaynaklanır" önermesinden hareket edince, "bir insanın hem dinsiz hem ahlaklı olması mümkün değildir" sonucuna çıkılması kaçınılmaz oluyor.

Dipnotuna dipnot: Ateist olmadığını eklemek ihtiyacı hissetmen aklıma Roland Barthes'in bir sözünü getirdi: "Faşizm konuşma yasağı değil söyleme mecburiyetidir". Sırf bu ihtiyacı hissetmen bile din konusunun ülkemizde nasıl bir baskı unsuru olduğunu göstermiyor mu? Bir müslüman bile genel anlayışın azıcık dışında bir şey söylemek istese hemen "Ben de müslümanım, ancak..." diye başlıyor lafa. Bunun gibi birçok hassas(!) nokta var zaten hayatımıza damgasını vuran ama yeri burası değil. Konuyu iyice dallandırıp budaklandırmayalım...

üstat öle bir toplumda yaşıyoruzki şuan atıyorum X şahsı 2 diyo Ben 3 diyorum o adam direk fişekler çakıyor bu adam yanlış biliyor o adam salak o adam beyinsiz o adam gerizekalı vs vs ama oturup şunu hiç aklına getirmiyor ya ben yanlışsam ama o yanlış olamaz o dedesinden amcasından öle gördü o doğru onu diretmek zorunda. Din de dediğin gibi öle bir baskı yaratıyorki cumaya gitmeyen adam iş yok karısı baş örtülü olmayan adama ihale yok namaz kılmayana kız yok. şimdi ben çıkıp dicemki Ben Deistim Adam onun bile ne olduğunu bilmeden bana küfretmeye başlicak onun için bazen susmak böle bir toplumda en doğrusu ne yaparsan yap ne anlatırsan anlat değişmicek yıkılmicak ön yargılar var. at gözlüğüyle bakan çok arkadaş var Adam dinsiz ise .erefsizdir gibi bi durum var ortada. ve değişcek gibi durmuyor o yüzden her keze saygı duymak en güzel her zaman ama bunu bile yapmaktan aciz bir toplum konumundayız malesef.

Hocanın biri öğrencileri ile fosseptik çukurunun yanından geçiyormuş. Bütün öğrencileri burnunu tutmuş kokudan rahatsız bir şekilde! Hoca da onlara dönüp demiş ki: Niçin bu kokudan rahatsız oluyorsunuz? Bu değil midir sizin nefsiniz? Bunun için yapmıyor musunuz o kıyımları, savaşları, hırsızlıkları haksızlıkları? Gayemiz çabamız bu değil midir hayatta? Yediklerimiz değilmidir o çukuru dolduran...

Çok iyi anlatamadım bu hikayeyi ama anlatmak istediğimi anladığınızı umuyorum...

Bu hikayeye karşı çıkacak bu görüşü paylaşmayan bir tek dindar ya da bir tek ateist olduğunu sanmıyorum... Hepimiz nefsimiz doyurmak için çabalıyoruz. Sonuç da o çukurda biriken...

Ama bu hikayede de olduğu gibi herşey din kisvesi altında anlatılıyor. Zaten bizim ülkemizin sorunu da bu. Esasen alınması gereken dersler insanlık dersleri fakat bizler bunu din adı altında sunduğumuzda daha etkili olacağını düşünüyor olmalıyız diye iyimser bir yaklaşımda bulunmak istiyorum. Bu yaklaşımın neresi iyimser demeyin. Çünkü ülkemizde hristiyan misyonerlere uygulanan zulmü düşününce bizdeki BAZI MÜSLÜMAN MİSYONERLERİN sadece bu tarz hikayeler anlatarak misyonerlik yapıyor olmaları iyimserlik...

üstat öle bir toplumda yaşıyoruzki şuan atıyorum X şahsı 2 diyo Ben 3 diyorum o adam direk fişekler çakıyor bu adam yanlış biliyor o adam salak o adam beyinsiz o adam gerizekalı vs vs ama oturup şunu hiç aklına getirmiyor ya ben yanlışsam ama o yanlış olamaz o dedesinden amcasından öle gördü o doğru onu diretmek zorunda. Din de dediğin gibi öle bir baskı yaratıyorki cumaya gitmeyen adam iş yok karısı baş örtülü olmayan adama ihale yok namaz kılmayana kız yok. şimdi ben çıkıp dicemki Ben Deistim Adam onun bile ne olduğunu bilmeden bana küfretmeye başlicak onun için bazen susmak böle bir toplumda en doğrusu ne yaparsan yap ne anlatırsan anlat değişmicek yıkılmicak ön yargılar var. at gözlüğüyle bakan çok arkadaş var Adam dinsiz ise .erefsizdir gibi bi durum var ortada. ve değişcek gibi durmuyor o yüzden her keze saygı duymak en güzel her zaman ama bunu bile yapmaktan aciz bir toplum konumundayız malesef.

Sosyal gelişmeler bugünden yarına, tabiri caizse "tak-şak" modeli ile olmuyor dostum. Fikir ayrılıkları gelişmenin tek ve yegane anahtarı. Ön yargıları kırmak kolay olsaydı şimdiye kadar zaten dünya cennetin ta kendisi olmuştu. Zaman alıyor, alacak. İçinde bulunduğumuz topluma, memleketimize hatta insanlığa bir ufak katkı yapmak istiyorsak en sivri fikirlerimizi yüksek sesle söylemekten çekinmemeliyiz. Elbette küfür yiyeceğiz, bazen de şiddete maruz kalacağız ama böyle bir toplumda yapılacak en büyük yanlış susmak. İnan bana yıkılmayacak tabu, ön yargı yoktur. Yalnızca çok ama çok zor. Öğrenilmiş başarısızlığa mahkum etmemeliyiz kendimizi. Yeniden deneyeceğiz, ve yeniden, ve yeniden. Bu kadar basit, bu kadar zor. Zaten insan olmak zor iştir...

ben üslupta bir bir dalga geçme, aşağılama görmüyorum. hikayenin ana fikri budur, en azından benim hikayeden anladığım budur. karınca yaptığı işe anlam verememektedir, sadece tanrı istedi diye, sorgulamadan, denileni yapmaktadır.
enteresan olan dindarların herşeyi hakaret olarak algılaması. eğer açıp herhangi bir "kutsal" kitapta ateistler hakkında yazılanları okuyup kıyaslasalar, benim üslubumda bir sorun görmeyeceklerdir.

Benim söylemek istediğim bu üslubun kötü olduğu değil, din tamamen ruhani inanç ile ilgili ve insanların bu kadar hassas oldukları konuda, biraz alıngan olabiliyorlar diyorum. Ben müslüman değilim, farklı bir inancım var ve bu inancım sebebiyle insanlardan ne laflar ne tepkiler gördüm anlatsam, yukarda KHUTUCK veya BBELT'in ateistlere söylenenlere verdiği örnekler onların yanında çocuk şarkısı gibi kalır. Ne salaklığım kaldı, ne aptallığım, neler neler... ama insanların benim inancım hakkında böyle konuşması, benim yukarıdaki ilk cümlede gösterdiğim özeni kaybetmeme sebep olamaz. Benim inancım bu ne kadar saygı bekliyorsam o kadar saygı göstermeliyim. Kötü örnekler yüzünden, saygısız davranamam. Çok bilgili ve dinine gerçekten bağlı müslüman bir arkadaşım var. Onunla oturup dinler ve felsefeleri üzerine yaptığım tartışmalar, benim inancıma olan merakı benimle konuşma tarzı, saygısı... Bana doğru yolda olduğumu anlatmaya yetiyor.

Bana sen yanacaksın, maymundan geldin maymuna gideceksin diyenlere sadece acıyorum... Karşısındakine saygı göstermesini beceremeyen, tanrı, allah, gaja, ne derseniz deyin, onun verdiği özgür iradeyi kullanmama karşı çıkan ve dalga geçenlerin, inandıkları öteki hayatta yerleri olmadığına inanıyorum ben...

Unutmayalım, düşebileceğiniz en alt seviye, karşınızdakinin seviyesidir. Oysa en yükseği, kendi seviyenizdir...

İlk sigorta girişim 83 senesi, ben bu oyuna başladığımda çift atan 4 oynayacaktı, okeye dönen çift yazacaktı vs vs vs.

Eee yıllar sonra emekliliğime 3-5 sene kala yoook aga bundan böyle düşeş atan mars olacak, okey dönen oyundan atılacak denildi.

Şimdi ben bu yüzden 3 sene geç emekli oldum, işsiz kalıp sgk ödeyemediğim için hanımın tansiyon ilaçlarını kredi kartıyla borçlanarak aldım.

Üstelik artık kız evlatlarım sigortamdan faydalanamayacak.

Veee 2008 ekim ayından sonra ödenen 300 gün sgk pirimimden dolayı eksik maaş alacağım.

Bana ve benim durumumda olanlara bu yükü taşı, ayrıca evlatlarının rızkınıda kesiyorum, seni ve aileni bu dünyaya zulüm görmeniz için gönderdim.

Soru sorma bana inan.........

Sana öbür dünyada çift maaş vereceğim,
Üstelik orada hastalanmayacaksın,
Hanımının tansiyonu düzelecek,
Senin dizlerindeki romatizma,
Omuzlarındaki kireçlenme kalmayacak,
Kız evlatlarına adam gibi damatlar bulacağım,

Der mi sizce?

Halbuki insan oğlu için yaşarken bunlara ulaşmak hayal değil.

İnsan olsa,

Adam gibi adam olsa,

Eeeeee niye bu kavga o zaman?

İlk sigorta girişim 83 senesi, ben bu oyuna başladığımda çift atan 4 oynayacaktı, okeye dönen çift yazacaktı vs vs vs.

Eee yıllar sonra emekliliğime 3-5 sene kala yoook aga bundan böyle düşeş atan mars olacak, okey dönen oyundan atılacak denildi.

Şimdi ben bu yüzden 3 sene geç emekli oldum, işsiz kalıp sgk ödeyemediğim için hanımın tansiyon ilaçlarını kredi kartıyla borçlanarak aldım.

Veee 2008 ekim ayından sonra ödenen 300 gün sgk pirimimden dolayı eksik maaş alacağım.

Bana ve benim durumumda olanlara bu yükü taşı, ayrıca evlatlarının rızkınıda kesiyorum, seni ve aileni bu dünyaya zulüm görmeniz için gönderdim.

Der mi sizce?

İnsan olsa,

Adam gibi adam olsa,

Ah be abi... Gün geçtikçe zorlaşıyor. Ama bir noktaya gelecek "yeter artık" diyenler çoğalacak. Bak Yunanistan'da, İspanya'da hatta Amerika'da insanlar sokakta. Bizim insanımız da yavaş yavaş bilinçleniyor. Hayır demeyi öğreniyor. Bak Tekel direnişine, az şey mi yaptı o insanlar? Bak Karadeniz'de insanlar HESlere karşı sokakta. Bak genç insanlara, bir pankarta 19 ay içerde kalsalar da onlar yine sokakta. Bizim insanımız da sormaya başladı artık "neden" diye. Soru çok:
Neden benim emeğimi alıp oğlunun gemisine yatırıyorsun?
Neden senin eşin dostun semiriyor da habire, emekçi aç?
Neden benim bir dal sigarama bile göz diktin de oradan aldığın, benden tırtıkladığın paralarla bankaları ihya ediyorsun?
Neden benim paramla kardeşimi öldürecek silahlar alıyorsun?

Evet gün geçtikçe zorlaşıyor yaşam ama gün geçtikçe daha yüksek sesle soruluyor bu sorular. Ve gün geçtikçe o gün yaklaşıyor abi, cevap vermek zorunda kalacakları o gün. Hesap vermek zorunda kalacakları gün.

Senin kızlar daha güzel bir ülkede yaşayacaklar abi, merak etme. Bunu senin gibi insanlar hediye edecek bu memlekete. Soruları olan ve cevap isteyen insanlar...

Der mi sizce?

İnsan olsa,

Adam gibi adam olsa,

Abi çok içlenmişsin be :) Sana gelsin bu şarkı TIKLA

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar