(belki bana öyle denk geliyor. Yanlışta gözlemlemiş olabilirim. Genelleme yapmak değil amacım. Sadece bir süredir üst üste gözüme takılan birkaç konu üzerine aklıma gelenleri yazdım)
Kendimden alıntı.
Arkdaşlar ben toplumda olan bitenden değil bu sitede gözüme çarpan birkaç olaydan bahsettim.. Demekki bana öyle denk gelmiş. Zaten bu tip konulara mümkün olduğunca dahil olmamaya çalışırım ama gayri ihtiyari rastladığım birkaç konuda gözüme takıldığı şekliyle yorumladım. bunuda belirttim.
Bende farkındayım ;çıkıp ben atesitim arkadaş dediğinde toplumda bir " taşlayarakmı yoksa yakarakmı öldürsek " havası estiğinin. Sadece mt den birkaç örnekten yorum yaptım.
Ayrıca hep şunu derim. Bir insanda ya inanç ya vicdan (ahlak) olmalı diye. (samimi anlamda) Her ikiside yoksa o adamdan ne kendine ne başkasına hayır gelmiyor. Ama işin ilginç yanı dini olmayıp vicdan sahibinden güzel insan olabiliyorda , dini olup vicdanı olmayandan kimseye zarar gelmemesinden ziyada çevresinede son derece tehlikeli acayip bir yaratık çıkabiliyor ortaya. Ve bazı vicdansızlıklarını da dinine mal edebiliyor. Bir yerde bakmışsınız yaptığı sapkınlıklara kılıf olarak dahi kullananlar var. Bunların onlarca örneği geçmişte görüldü ve daha da acısı bu insanları mürşit kabul edip peşinden giden ler bile vardı. (hatırlarsanız bir hocanın biryerlerini öpenler vardı zamanında)Bu bağlamda Önce ahlak vicdan derim ben.
Yallnıızzz şunuda belirtmek istiyorum . Kötü örnekten örnek olmaz derler. İşte ben iyi yi kötüyü ayırt edebilen hür iradeli birisi olarak akla mantığa uygun şekilde anlamaya kavramaya çalışıyorum inançlarımın getirdiği öğretileri. Ve bu beni mutlu ve huzurlu yapıyor. 3 günlük ömürde neden kendimi beni huzurlu ve mutlu eden şeylerden uzak tutmak isteyeyimki?
Sizde kendinizi nasıl mutlu , huzurlu hissediyorsanız (akıl mantık sevgi saygı ve başkalarının özgürlüklerini gözetecek şekilde vs vs ) onu yaparsınız yapmayada devam edersiniz bende saygı duyarım. Sen kalkıp bana saygı duymasan dahi ben yine saygı duyarım. Çünki benim anlayabildiğim şekli ile "bana taş atana ekmek atmak" yada "yaradılanı sevmek yaradan dan ötürü " vs vs vs ... Birde bunun vurun kafirin kellesini tarafı var........ ben o tarafta değilim...
Uzun konular ve beni aşar. Bunları tartışıcak çok güzel üyeler var ben arada ezilirim arkedeş
Dip not : Noooluyo layynn orda.
Nerdesin, geliyom![]()
Son düzenleme: