motor yağı ile de alakalı. mümkünse kaliteli bi marka tam sentetik yağ koyun en kısa zamanda. acaip farkediyor. hem motorun ömrü bakımından, hemde debriyaj ve vitesin sağlığı bakımından. ustalara kanıp 10 w 50 yada 20 w40 gibi servis kitapçığından farklı yağ koymayın.
gt650 için en uygun yağ tam sentetik 10w40. ustalar şu daha iyidir bu daha iyidir der ama, aldanmayın...
viteslerin zor geçmesi ve debriyaj sertliğini gidermek için debriyajda iki ana ayar yeri var.
bi manetin orda, ki herkes bilir gibi

bi de debriyaj telini takip ederseniz, motorun sağ tarafında şasinin altından geçen bi kablodur. ortasında kabloyu uzatmak ve kısaltmak için ayar vidaları var. manet'in ordan yeterince ayarlayamazsanız o vidalardan ayarlayabilirsiniz.
debriyaj teli kullandıkça uzar. uzadıkça da tam ayırma yapmamaya başlar. bu yüzden zaman zaman ayarlamak gerek.
bir de, servis kitapçığında yazdığı üzere, arada bir debriyaj teline, manetin oradan 5 - 10 damla motor yağı damlatın şırınga ile. acaip yumuşaklaşıyor ve telin ömrü uzuyor.
vites geçişindeki problemlerde genelde bu debriyaj ayarsızlığından ve motor yağının verimsizliğinden oluyor.
güzel bi motor

benimkinin fotokopisine benziyo

hayırlı olsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:29 ----------
ayrıca, motosikletim şu dakka itibari ile benle dalga geçiyor
iki gün önce aküyü şarj ettim. iki gündür kullanıyorum. sonuç? herşey normal... ölçtüm biçtim. her donanım sağlıklı çalışıyor.
heyırdır inşallah diyorum