2 resim arasındaki 3 fark

farkı bulmak çok da zor olmasa gerek..

2ipy5f.jpg

2eq48ra.jpg

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Ben buldum.
1. Soldaki agaçta 7 yaprak eksik.
2.Ilk resimdeki agaçta tirtil ikinci resimde yok.
3.Pencereden bakan kiz,saçlarini kestirmis.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Mesaj vermek istemişsin belli.

Keşke konuyla ilgili çıkan haberlerden birini getirseydin foruma.Açıları bambaşka olan iki fotoğrafı koyup farkı bulun demek saçma olmuş.
Aynı noktadan eski ve yeni manzara çekilmişse koyabilirdin.

Neyse heyecanlı üye sayısı fazla,umduğun mesajların bol bol yazılacağını düşünüyorum.

Mesaj vermek istemişsin belli.

Keşke konuyla ilgili çıkan haberlerden birini getirseydin foruma.Açıları bambaşka olan iki fotoğrafı koyup farkı bulun demek saçma olmuş.
Aynı noktadan eski ve yeni manzara çekilmişse koyabilirdin.

Neyse heyecanlı üye sayısı fazla,umduğun mesajların bol bol yazılacağını düşünüyorum.

istanbul'da yaşayıp yaşamadığını bilmiyorum ama senden heyecanlısını bulamayacağım kesin..yeni üyesin sanırım....forumda eleştri yapma kültürünü zamanla öğreneceğini umuyorum..

ortada saçma birşey göremiyorum ayrıca fotolar aynı açıdan ve sadece biri diğerine göre daha yakından çekilmiş..ve emin ol maddi imkanım olsa şöyle havadan aynı açıdan iki poz da ben çekerdim..

biz internet üzerinden kurduğumuz grubumuzda kendi çapımızda elimizden geldiğince bu konuda insanları bilinçlendirmeye çalışıyoruz..amacım burada da elimden geldiğince farkındalık oluşturmak...yaşadığımız şehir istanbul...yıllarca şehrin içine ettiler...bari elimizde kalan son değerlere sahip çıkmaya çalışalım...konuyla ilgili nette birçok haber var ama birini seçmek yeterli...belki bazı arkadaşlara saçma gelmiş olabilir sorun değil...

her zamanki gibi dalga geçmek serbest...

http://www.internethaber.com/tarihi-yarimadanin-silueti-tarih-oluyor-370734h.htm

Forumdan Uzaklaştırıldı
Duygusallaığa Gerek Yok

Vermek istediğin mesajı sayemde verebiliyorsun işte ne mutlu sana:)

Sayfaya üyelik tarihi bu siteyi takibimle,forum kültürümle ilgili değil bu kadar dar bakmayalım lütfen üyelere.

Kulandığın görseller gerçekten kısıtlı kabul et.

Benim dikkat çektiğim noktaya gelmen ve gerekli açıklamayı yapman güzel,takdir ettim.

Konu kapanmıştır,nokta.

tek resim gözüküyor bende ama linkten ne söylediğinizi anladım. istanbuldaki gökdelen furyası kentin tarihi görünümünü bozuyuor ve çirkin bir yer oluyor şehrimiz. ben de size katılıyorum.yeteri kadar parası olanlar imar planlarını değiştirip saçma sapan binalarını şehrin en önemli yerlerine dikebiliyorlar. adı da gelişme oluyor.

Son düzenleme:
Aynı iki resim bulup tekrar şansını denemelsin.

İsanları bu iki resim aynı diyerek aptal yerine koymaya çalışmanı da anlamış değilim. Bukadar agresif olmaya gerekde yok.

Not: Ben yeni üyeyim yorum yazdım ama kabul alurmu bilmiyorum ayrıca çok heyecanlıyım. Hadi bismillah..

Eee napalım manzarayı bozmasın diye gökdelen yapmayalımmı?
En iyisi 30 metreden yüksek bina yapmak yasak olsun

Mesaj güzel olabilirmiş fakat açıların alakasız olduğunu anlamak için dikkatli bakmaya bile gerek yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Eee napalım manzarayı bozmasın diye gökdelen yapmayalımmı?
En iyisi 30 metreden yüksek bina yapmak yasak olsun

Yapılacağı yere göre değişir. Ama bırak İstanbul siluetini etkileyen bir yeri hiç bir şeyi etkilemiyor gibi görünecek ortalama bir semtte 3-5 katlı binaların arasında bile 30 katlı bina yapılmaz.

Konudaki fotoğraf hakkında; fotoğrafın yüksek bir yerden çekildiğini düşünüyordum ki bir haberde Üsküdar tepelerinden çekildiği yazılan benzer bir fotoğraf gördüm. Zeytinburnu (kazlıçeşme) gibi deniz seviyesinde bir yerde yapılan yaklaşık 30 katlı bir binanın 6-7 km uzaktan ve görece yüksek olan (50-60 mt) tarihi yarımada arkasından görünmesi pek mümkün değil gibi görünüyor. Yüksek bir yerden bakıldığında görülebilir diye düşünüyorum. Yine de yapılmasa daha iyi olur tabi. Zaten nedir şu Manhattan sevdası anlamıyorum.

Hiçbir bina minareden daha yüksek olmamalı. Bu yönde bir karar alınsın !!! Bumu olmalı ?

Hiçbir bina minareden daha yüksek olmamalı. Bu yönde bir karar alınsın !!! Bumu olmalı ?

Zihniyet bu olsa gerek! Gelişmeyelim. Hep geri kalalım yerimizde sayalım en geri biz olalım, bağnaz olalım. Her yeniliğe tü kaka diyelim.

Allah da beni kahretsin bu ülkede kendi aptallığımdan borç yaptım. Tek amacım var bu ülkeden gitmek. Böyle saçmalıkları düşündükçe!

Forumdan Uzaklaştırıldı
Zihniyet bu olsa gerek! Gelişmeyelim. Hep geri kalalım yerimizde sayalım en geri biz olalım, bağnaz olalım. Her yeniliğe tü kaka diyelim.
Süper bağlantı. Buna göre ABD gelişmişlik sıralamasına ancak 15. sıradan girebiliyor. 1. sırada Dubai var.

Ayrıca yüksek binalar yapılsın ama Maslak bölgesinde olduğu gibi belirli yerlere. Siz o gelişmiş ülkelerde herhangi bir ülkede istediğiniz yere istediğiniz yükseklikte bina yapabileceğinizi mi düşünüyorsunuz. Mesela Eyfel kulesinin arkasına ya da Beyaz Sarayın yanına?

He bir de şu minare, bağnaz falan (üzerime alınarak) tam adamına söylediniz :mrgreen:

Yapılacağı yere göre değişir. Ama bırak İstanbul siluetini etkileyen bir yeri hiç bir şeyi etkilemiyor gibi görünecek ortalama bir semtte 3-5 katlı binaların arasında bile 30 katlı bina yapılmaz.

Konudaki fotoğraf hakkında; fotoğrafın yüksek bir yerden çekildiğini düşünüyordum ki bir haberde Üsküdar tepelerinden çekildiği yazılan benzer bir fotoğraf gördüm. Zeytinburnu (kazlıçeşme) gibi deniz seviyesinde bir yerde yapılan yaklaşık 30 katlı bir binanın 6-7 km uzaktan ve görece yüksek olan (50-60 mt) tarihi yarımada arkasından görünmesi pek mümkün değil gibi görünüyor. Yüksek bir yerden bakıldığında görülebilir diye düşünüyorum. Yine de yapılmasa daha iyi olur tabi. Zaten nedir şu Manhattan sevdası anlamıyorum.
30 metre dedim 30 katlı değil
30 metre en fazla 10 kat olur

Vermek istediğin mesajı sayemde verebiliyorsun işte ne mutlu sana:)

Sayfaya üyelik tarihi bu siteyi takibimle,forum kültürümle ilgili değil bu kadar dar bakmayalım lütfen üyelere.

Kulandığın görseller gerçekten kısıtlı kabul et.

Benim dikkat çektiğim noktaya gelmen ve gerekli açıklamayı yapman güzel,takdir ettim.

Konu kapanmıştır,nokta.

lütfettiğin için müteşekkirim..sen olmasan napardım..benim laptop 15" olunca mecburen dar bakıyorum...

dedimya imkanım olsa fotoları kendim çekip eklemek isterdim ama mesele sadece fotoğraf mı?

---------- Post added at 10:11 ---------- Previous post was at 10:02 ----------

Aynı iki resim bulup tekrar şansını denemelsin.

İsanları bu iki resim aynı diyerek aptal yerine koymaya çalışmanı da anlamış değilim. Bukadar agresif olmaya gerekde yok.

Not: Ben yeni üyeyim yorum yazdım ama kabul alurmu bilmiyorum ayrıca çok heyecanlıyım. Hadi bismillah..

şimdi şansımı deniyor olmam için benim bu meseleden bir menfaat beklentisi içinde olmam gerekir..kaldı ki yazdıklarımda öyle bir izlenim görmedim...benim agresifliğim ilgili arkadaş ile aramdaydı tatlıya bağladık geçti gitti...buradaki insanlar mars'ta mı yaşıyor ve istanbul'dan bihaber mi ki aptal yerine koyalım çok komiksiniz...yazdığınız cümleyle bence bunu siz yapmışsınız..

ben elimden geldiğince bir mesaj vermeye çalıştım ama siz de iki basit fotoya takılmışsınız...hatta bu konuyu konuşmak için fotoya da gerek yok birçoğumuz camdan çıkıp çevremize bi göz gezdirsek bile yeterli olabilir...

heyecanınızı derin nefes alarak bastırınız iyi geli:cat:

---------- Post added at 10:17 ---------- Previous post was at 10:11 ----------

Allah da beni kahretsin bu ülkede kendi aptallığımdan borç yaptım. Tek amacım var bu ülkeden gitmek. Böyle saçmalıkları düşündükçe!

yapmayın lütfen..gelişmek için kağıthane'nin veya ümraniye'nin veya esenler'in kenar bir mahallesine TOWER mı dikmek gerek?? yani iki cami fotosu eklemeye görelim..

Ben cami yapılmasın demiyorum ki. Herkesin ibadet etmeye hakkı ve ihtiyacı var. Bundan daha doğal olabilecek tek şey su içmek falan olsa gerek herhalde.

"Blue Bloods" dizisinin 16. bölümünü (ya da 17 idi tam hatırlamıyorum) geçenlerde izledim. Bir cami yapmışlar bırakın Türkiyeyi Dubai'de öyle bir cami olduğunu zannetmiyorum. Nereye ? New York'un içine! Hani içinde yaşama yerinden çok çalışma alanı olan yere. Amerika 15. sırada olabilir evet. Zira adamlar zaten gelişeceklerinin fazlasını geliştiler.

Atatürk'ün dediği gibi yüksek ferah seviyesine sahip medeniyete erişmek! Zor değil ama sürekli abuk sabuk yok dini yok siyasi yok askeri bir sürü engel çıkıp çıkıp duruyor yalan mı? Çıkaran kim HÜKÜMET. Siyaset yapmam sevmem oy bile kullanmaya zoraki gidiyorum. Hükümeti dine bağlılığı daha ağır bastığı için falan sevmiyor değilim. Yapılan işler yüzünden sevmiyorum. Bağnazlığın kralı aşılanıyor insanlara ve insanlar farkında bile değil! Hoş halk da kendi kendine zaten karşı çıkıyor içten içe. Önceden ramazanda lokantalar kapalı olurdu. Sonraları camlarına birşeyler yapıştırıp açılmaya başladılar. Şimdi? Doğru düzgün oruç tutan insan sayısı oldukça az kanımca. Evet yaz ayına gelmesinin de etkisi falan var ama bunda hükümetin çeşitli kanallar ile demeye çalıştığım bağnazlığı aşılaması, bazı kesimlerinin oruç tutma hassasiyetleri insanlara ters etki yapıyor kanımca. E insanoğlu malum, yasak olanı inadına yapar!

Manhattan sevdası diye bir durum söz konusu olmasa gerek. Zira ne kadar çok yüksek bina o kadar çok çalışan demek. Biraz basit bir yönden bakmanızı öneririm.

Ben cami yapılmasın demiyorum ki. Herkesin ibadet etmeye hakkı ve ihtiyacı var. Bundan daha doğal olabilecek tek şey su içmek falan olsa gerek herhalde.

"Blue Bloods" dizisinin 16. bölümünü (ya da 17 idi tam hatırlamıyorum) geçenlerde izledim. Bir cami yapmışlar bırakın Türkiyeyi Dubai'de öyle bir cami olduğunu zannetmiyorum. Nereye ? New York'un içine! Hani içinde yaşama yerinden çok çalışma alanı olan yere. Amerika 15. sırada olabilir evet. Zira adamlar zaten gelişeceklerinin fazlasını geliştiler.

Atatürk'ün dediği gibi yüksek ferah seviyesine sahip medeniyete erişmek! Zor değil ama sürekli abuk sabuk yok dini yok siyasi yok askeri bir sürü engel çıkıp çıkıp duruyor yalan mı? Çıkaran kim HÜKÜMET. Siyaset yapmam sevmem oy bile kullanmaya zoraki gidiyorum. Hükümeti dine bağlılığı daha ağır bastığı için falan sevmiyor değilim. Yapılan işler yüzünden sevmiyorum. Bağnazlığın kralı aşılanıyor insanlara ve insanlar farkında bile değil! Hoş halk da kendi kendine zaten karşı çıkıyor içten içe. Önceden ramazanda lokantalar kapalı olurdu. Sonraları camlarına birşeyler yapıştırıp açılmaya başladılar. Şimdi? Doğru düzgün oruç tutan insan sayısı oldukça az kanımca. Evet yaz ayına gelmesinin de etkisi falan var ama bunda hükümetin çeşitli kanallar ile demeye çalıştığım bağnazlığı aşılaması, bazı kesimlerinin oruç tutma hassasiyetleri insanlara ters etki yapıyor kanımca. E insanoğlu malum, yasak olanı inadına yapar!

Manhattan sevdası diye bir durum söz konusu olmasa gerek. Zira ne kadar çok yüksek bina o kadar çok çalışan demek. Biraz basit bir yönden bakmanızı öneririm.

mevzu zaten cami siyaset parti patırtı falan değil hocam bu sadece bir örnek..bunun gibi yüzlercesi var...adamlar üsküdar'ın göbeğinde tarihi külliyeyi türbeyi çevreleyip kahvehane yapabiliyor ve yıllarca kimse farketmiyor..

demekki new york'un orta yerinde insanlar iş saatlerinde ibadet etme ihtiyacı duymuş ki cami yapılmış..

gelişmek olur olmaz her yere gökdelen dikmekle değil planlı sistemli şehirleşmeyle oluyor...ozaman haliç'i boydan boya gökdelenle donatalım ikinci bi manhattan yapalım..tabi unesco müsade ederse !! düşünebiliyor musun elin adamı senin şehrini senden benden çok düşünüyor...

elimize kazma kürek alıp yıkıma gidecek değiliz...yetki sahibi olanları uyarmakla mükellefiz...bu her konuda geçerli...

yanlış anlaşılmasın kimsenin keyfine malına mülküne diyecek sözümüz yok ama adam 30.kattan evinin balkonundan adaları seyredecek diye bir şehir önemli bir değerini kaybetmemeli...

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
30 metre dedim 30 katlı değil
30 metre en fazla 10 kat olur

Ama aynı zaman da gökdelen de dedin. Gökdelen demek 10 katlı bina demek değildir. Bir binanın gökdelen olarak kabul edilmesi için 305 metre (1000 feet) olması gerekir. Ben Türkiye şartlarına göre 30 katlı dedim. Hatta kullandığın kelimenin sözlükten anlamına bakarsan "20,30 ve daha çok katlı yapı" manasında olduğunu öğrenebilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar