kafayı yiyeceğim bu tubeless takamamaktan

ybr125 motosikletime yeni unilli lastik aldım(90 90 18 )levye ile janta taktım hava basıyorum ama bir türlü şişiremedim. acaba neyi eksik yaptım.arkadaşlar bana yardım edin bir gün içinde halletmem lazım.(not: jantımda çok az da olsa yamukluk var)

F54

ybr125 motosikletime yeni unilli lastik aldım(90 90 18 )levye ile janta taktım hava basıyorum ama bir türlü şişiremedim. acaba neyi eksik yaptım.arkadaşlar bana yardım edin bir gün içinde halletmem lazım.(not: jantımda çok az da olsa yamukluk var)
arkadaş bu işi en iyi lastikçi yapar o lastiğin kenarına yapıştırıcı sürülüyor onsuz olmaz sanırım cant yanağı ince olduğu için bende benim cub a yaptırmıştım lastikçi taktı bi sorun olmadı 5tl ye

lastiğe havayı yavaş yavaş vererek şişiremezsin..
birden basınçlı havayı basmalısın..
elindeki pompa buna uygun değilse benzinciye git,pompayı tam sönük konumuna al(direk kesintisiz hava basar) bas havayı....

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pratik bilgi olsun; küçük pet şişeye birazcık benzin doldur,kapağını iyice kapat ufak bir delik aç kapağa,sonra çalkalayıp lastiğin yanaklarından içeriye sprey sıkıyormuşcasına tazyikle benzini ver, yeterli derecede verdiğine emin ol,az gelirse yanakları kaptırmayabilir....sonra çakmakla yada bir kağıtla lastiğin kenarına ateş yaklaştır,dikkat et elini yakma,poffffff ve sana yanakları 404 gibi yapışmış tubeless lastik..kolay gelsin :)

F54

pratik bilgi olsun; küçük pet şişeye birazcık benzin doldur,kapağını iyice kapat ufak bir delik aç kapağa,sonra çalkalayıp lastiğin yanaklarından içeriye sprey sıkıyormuşcasına tazyikle benzini ver, yeterli derecede verdiğine emin ol,az gelirse yanakları kaptırmayabilir....sonra çakmakla yada bir kağıtla lastiğin kenarına ateş yaklaştır,dikkat et elini yakma,poffffff ve sana yanakları 404 gibi yapışmış tubeless lastik..kolay gelsin :)
ahmet bu nasıl fikir kardeşimmm adamı yakacaksın bu işler el becerisi ve tecrübe ister sen yapabilirsin ama arkadaş bunu beceremeye bilir yani:bounce:

ama lastiğin yanaklarını kaptırmadan önce sabunlu yada deterjanlı kaygan birşey sürki yanaklar tam düzgün otursun,kapma yapmasın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

yawhu daha geçen taktım ben,bu taktiği herkes vermez,korkma sorun çıkmıyor,benzin alev alınca ortaya çıkan karbonmonoksit lastiği şişiriyor yanakları oturtuyor ve oksijen kalmadığı için lastik içinde hemen sönüyor yani....güvenli bir yöntem herkes yapabilir...elinin tüylerini ütüler ama olacak okadar ,uzaktan kağıt gibi yanan birşey uzatsın :)

Arkadaşlar cevabınız için teşekkür ederim.
benzincilerde hava basmayı denedim ama bir türlü şişiremedim. kenarlarına sulandırılmış sabun sürdüm.( ama istasyona gidene kadar kurumuş olabilir. :) ) Birden basınçlı hava vurmak için ne yapmalıyım.

F54

ama lastiğin yanaklarını kaptırmadan önce sabunlu yada deterjanlı kaygan birşey sürki yanaklar tam düzgün otursun,kapma yapmasın...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

yawhu daha geçen taktım ben,bu taktiği herkes vermez,korkma sorun çıkmıyor,benzin alev alınca ortaya çıkan karbonmonoksit lastiği şişiriyor yanakları oturtuyor ve oksijen kalmadığı için lastik içinde hemen sönüyor yani....güvenli bir yöntem herkes yapabilir...elinin tüylerini ütüler ama olacak okadar ,uzaktan kağıt gibi yanan birşey uzatsın :)
lastik çi ahmet kardeşim bende önümüzdeki hafta lastikleri değiştireceğim gelip takar mısın 15 tl vermeyeyim lastikçiye ama sibob işini nasıl yapacağız benim lastikler hala orjinal fabrika çıkışlı iç lastikli yani bu işler elinden gelir mi?

Arkadaşlar cevabınız için teşekkür ederim.
benzincilerde hava basmayı denedim ama bir türlü şişiremedim. kenarlarına sulandırılmış sabun sürdüm.( ama istasyona gidene kadar kurumuş olabilir. :) ) Birden basınçlı hava vurmak için ne yapmalıyım.
sana gereken herşey yukarıda ansiklopedik bilgi şeklinde verildi okusana be adam :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:31 ----------

Son düzenleme:

Ahmet arkadasım eğer diğer denemelerim de olumsuz sonuçlanırsa senin dediğinn bu yöntemi uygulayacağım. videolarda gösterilenn yöntem bu sanırım.

---------- Post added at 23:36 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

kapma yaparsa çözümü var mı. bunu şimdi öğrenmem denemek için karar vermemde etkili olacak.

lastik çi ahmet kardeşim bende önümüzdeki hafta lastikleri değiştireceğim gelip takar mısın 15 tl vermeyeyim lastikçiye ama sibob işini nasıl yapacağız benim lastikler hala orjinal fabrika çıkışlı iç lastikli yani bu işler elinden gelir mi?
sibop işi kolay sende takarsın....deliğe geçiriyorsun o kadar basit işte :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:36 ----------

içeride oluşan küçük patlamanın etkisi kapmaya müsade vermez rahat ol sen sprey basar gibi benzini bas,benzin lastiğin içinde gaz halinde olacak zaten ateşi verince balon gibi şişiyor lastikk...
hala cevap yazacağına git lastiği hallet,gelecem oraya yoksa alacam elinden lastiği :)

Son düzenleme:
sibobun içi sökülüyor onu sök sonra basınçlı hava bas hortumu siboptan çekince hızlı bir şekilde sibobun içini takmalısın lastik inmeden
önemli nokta hızlı olmak ve sibobun içini takmak için t şeklinde tornavida gibi bir alet var onu kullanıyor lastikçiler

Yeni alacağın lastikler tubeless olsun,iç lastikli alma sakın..lastiği aldığın yerden siboplarınıda iste...

Benzinliklerdeki pompalarda patlak lastik şişirme diye bir buton olur. O belki işinizi görebilir.

sibobun içi sökülüyor onu sök sonra basınçlı hava bas hortumu siboptan çekince hızlı bir şekilde sibobun içini takmalısın lastik inmeden
önemli nokta hızlı olmak ve sibobun içini takmak için t şeklinde tornavida gibi bir alet var onu kullanıyor lastikçiler
yok beceremez onu,lastikçiler yanaklardan aşırı basınçlı hava veren kompresor aparatları var,önce yanak kenarlarından hava vererek yanakları kaptırıyorlar sonra şişirme oluyor,bahsettiğim aleti olmayan lastikçi,benzin taktiğine devammmmm :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:51 ----------

Benzinliklerdeki pompalarda patlak lastik şişirme diye bir buton olur. O belki işinizi görebilir.
sfır tubelesslastik takmış arkadaşımız,yanakları janta oturtamıyor...siboptan hava vererek olcak şey değil....

F54

Yeni alacağın lastikler tubeless olsun,iç lastikli alma sakın..lastiği aldığın yerden siboplarınıda iste...
tubeless alacağım irc marka çifti 120 tl yaptın mı 2 sini aynı anda değiştirmek bence daha mantıklı bakalım pazartesi alıp taktıracağım ama adam sibob falan vermez ki onu lastik çi takıyor lastiği de yerleştiriyor mart ayında yaptırdım herşey içinde 5 tl aldı şimdi de olsa olsa 7.5 olur yani:)

tubeless alacağım irc marka çifti 120 tl yaptın mı 2 sini aynı anda değiştirmek bence daha mantıklı bakalım pazartesi alıp taktıracağım ama adam sibob falan vermez ki onu lastik çi takıyor lastiği de yerleştiriyor mart ayında yaptırdım herşey içinde 5 tl aldı şimdi de olsa olsa 7.5 olur yani:)
5 Tl bedavadan biraz pahalıymış,burada 2 lastiğe 30 Tl çekiyorlar,üşenmediğim zaman kendim takıyorum,üşendiğim zaman arkadaşa taktırıyorum....

Elemanın ses kesildi fatih,sanırım lastikle sumo güreşi yapıyor hala :)

Ahmet N. sumo işim bitti. Senin dediğin yöntemi denedim. Ama yapamadım. Lastikçiye gittim. Lastiği ters takmışsın dedi çıkardı benim taktığım gib taktı:)
Tabii çıkarınca siboba baktı kesti( klasik bir durum gibi geldi bana) Yeni bir sibob taktı. Tubeless lastiğin içine bebe pudrası döktü. Birkaç kez salladı(sanırım iyi dağılması içindi). Siboptan hava vurmaya başladı. Fıssssssssss sonuç yok.
Hava kaçırıyor dedi (sanki teker patlak tubeless takacağından haberi yıokmuş gibi) Su dolu kabın içine aldı orada hava vurdu. Havanın kaçtığı yok. Tekerin içi su doldu.lastik şişti. (O anda şunu düşündüm.: bu lastikçi abi tamam senin iş al götür der, zamanla sıcaktan tekerin içindeki su gider der dedim ama öyle olmadı.
Sonra suyu boşalttı. Pudranın fonksiyonu gitti sanırım :) tekrar pudra sürmedi.
Sonra yine hava vurmayı denedi. Fısssssssssssssss sonuç yok.
Tabii arkadaş sinirlendi. Çıkardı havanın ucundaki aparatı vurdu basınçlı havayı. İşlem tamam teker şişti. Hele şükür dedim. Tamirci bu kadar uğraşla yaptıysa benim şişirebilmem için daha epey yolum varmış, dedim:)
ELine sağlık ustadan sonra borcumuz ne kadar dedim.
10 tl dedi.
7.5 tl ömürlük sibop 2.5 tl ise el emeğiymiş. (lastikçi arkadaş öyle söyledi.)
Sonuç olarak çıkarılacak dersim şu oldu: Tubeless lastik şişireceksen basınçlı havayı birden vermen gerekiyor. Tabii arkadaşlar söyledi ama benim böyle bir imkanım olmadığıiçin deneyememiştim.
Bu konuda bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Hepinize kazasız belasız iyi günler dilerim.

F54

bende lastikçiye dün sordum bi tane lastiği takmak sibob 10 lira dedi ama daha önceden aynı yere yaptırmıştım bi sorun olmadı gene aynı adama yaptıracağım

yav bu tubeless lastiğin avantajları nelerdir arkadaşlar?şambriyelli biçok defa lastik onardım bisiklet mobilet ama tubeless yolda giderken dağ başında patladı ne yaparız mesela?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar