Far Yuvasını Sökemedim Çıldıracam

Merhabalar Arkadaşlar :pr: Motorun far yuvasını parçalamadan yardım edin lütfen..
Not: Pas Sökücüm başka yerde kaldığı için şuan yok :) Yarın alıcam mutlaka.
Soruna gelince motorun farının iç camını silmek için kafayı komple söktüm , farı aldım ve far ile onu tutan salak plastiği birbirinden ayırmaya geldi iş.Bu noktada kafayı yicem , far yuvasını plastiklermi tutuyor vidalarmı tutuyor ne tutuyor anlamadım bir türlü ayıramadım.Vida olan herşeyi çevirdim resimde yazdığım gibi iki çeşit vida mı herneyse ondan var.İkiside sola dönüyor fakat hiçbirşey çıkmıyor.Hadi dedim sadece çentikli plastiklermi tutuyor far yuvasını onlarıda çentiğinden ayırdım , efendim tornavidayla ayırmaya çalışmakmı dersiniz nevar ne yok denedim ayrılmıyor.Ne tutuyor anlamadım salak vidalarda boşamı dönüyor arkadanmı somunlu sistem nasıldır anlamadım ilk defa açıyorum.Resimleri yükledim resimde yazılan yerlere bakabilirsiniz.
Acil yardım istiyorum.. :pr:

19646.jpg

19657.jpg

19664.jpg

Dostum senın o işaretledıgın yerler farın yönünü ayarlayan cıvatalardır,
onları sıkarsan veya gevsetırsen far ışığının aşağı ,,yukarı,saga,,sola vurmasını ayarlarsın,

o camı sokenler sadece o tırnaklardır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Far camları genelde tıraklar ne silikonla sabitlenir. Söktüm dediğin tırnakları söküp camın kenarlarındaki silikonu da açtıktan sonra çıkartabilirsin. Silikonu kazıman imkansıza yakın çünkü arada kalıyor. Sıcak hava tabancası ya da saç kurutma makinesiyle camın kenarlarını ısıtıp tırnakları da söktüğünde açılacaktır.

Dostum senın o işaretledıgın yerler farın yönünü ayarlayan cıvatalardır,
onları sıkarsan veya gevsetırsen far ışığının aşağı ,,yukarı,saga,,sola vurmasını ayarlarsın,

o camı sokenler sadece o tırnaklardır...

Hadi ya ayarı kaçırdık demek :pr: Nasıl ayarlayacaksam artık...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------

Far camları genelde tıraklar ne silikonla sabitlenir. Söktüm dediğin tırnakları söküp camın kenarlarındaki silikonu da açtıktan sonra çıkartabilirsin. Silikonu kazıman imkansıza yakın çünkü arada kalıyor. Sıcak hava tabancası ya da saç kurutma makinesiyle camın kenarlarını ısıtıp tırnakları da söktüğünde açılacaktır.

Biraz dinleneyim saç kurutma makinası ile deneyecem. :sunny:

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Hadi ya ayarı kaçırdık demek :pr: Nasıl ayarlayacaksam artık...

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------

Biraz dinleneyim saç kurutma makinası ile deneyecem. :sunny:

karanlık bi ortam da ve karşı taraf duvar olacak...eline bi fener alacaksın....farı yakacaksın fener ile o vidaları bulup dönderdiğinde far ışığının hareket ettğini göreceksin...ona göre de ayarı vereceksin...:cat:

saç kurutma makinası ile yapışkan silikonu ayırmaya çalış ama fazla yakından sıcak havayı tutmamaya çalış yoksa birde far camı aramak zorunda kalırsın haberin olsun.yavaş yavaş ısıt ısıtırken tornavida yardımı ile hafiften camı çerçevesinden esnet zaten az birşey açıldıgında sökmesi kolay,iyi bir silikonla yapıştırman iyi olur sonradan buhar yapmaması için.

sıcak su yardımı ile söküyorum genelde... o farı sıcak suya yatırıp silikonlar yumuşatık sonra tornavida yardımı ile açıyorum...

Farın iç camı normal şartlarda kirlenmemesi lazım, reflektöre de elini sürmemeni tavsiye ederim. Ben eski motosikletim ninjaya mercek takarken bayağı zorlanmıştım, sonra gittim sanayiye bir elektrikçide sıcak hava tabancası ile açtırmıştım. Saç kurutma makinesi ile açacaksan kuvvetli birşey olması lazım. Kapatırken de ısıya dayanıklı sista siyah silikon kullanmanı tavsiye ederim.

sıcak su iyi fikirmiş de far camında ezilme büzülme yapmaz değil mi? ben de farı temizlemeyi düşünüyorum epey sararmış içten.

Arkadaşlar sıcak suya yatırdım , fön makinası kullandım fayda etmedi.Siyah silikon var zaten farda.Tamponcuya götürdüm sıcak hava tabancası ile deneyecek , inşallah far camına bir zarar gelmez.

eee.. başka bir konudan bahsedeyim.
Far camı sarardıysa, farın ısısından ve güneştendir o...
temizlemekle geçmez :D

süper bi bilgi daha öğrendik...
gerçi tuhaftır benim motora, AS 250 FARGO farı tam uyuyor...
fiyatı da 40 TL...
BMW'ye fargo farı ama olsun.. :D

Arkadaşlar Sıcak Hava Tabancası ile 15 dkda halletti işi , bilseydim sıcak hava tabancası alırdım ömrümü yedi valla.:mrgreen: Cevaplar için teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar