,benimki beslemenin ötesinde....45 tane kadar mevcut))
ufak çapli bir üretimhanem var,ekmek ve türevi yiyecekleri sürekli vermeyin.
hocam 20 yıldır aralıklarla besledim.en son geçen sene aldığım kuş çok zeki ve erkek çıktı.yanına gidip bir kelimeyi 10-15 dakika tekrarlarsan ertesi gün saydırmaya başlıyo.şimdi bu kuşlar ilk geldiklerinde hep böle olurlar yani hasta gibi cansız isteksiz.korkacak bişey yok zaten hasta olsalar hemen ölüyolar bi gün bile dayanmaz genelde.seninkisi fazla değil 2-3 gün sonra ortama alışır başlar şebekliklere.senin yapman gereken bu ilk bir iki gün ortama alışmasını beklemek.herkesin farklı bi alıştırma taktiği vardır ama ben kuşu alıştırırken fazla elime almadan sessiz bi odada omzuma koyar,sırtüstü yatıp üstümde dolaşmasını sağlarım ki hepsinde başarılı oldu bu taktik.sessiz bi oda olması önemli çünkü senin sesine alışıp güven duyuyo ondan sonra da ayrılmıyo zaten.konuşma olayına ise erken zamanı gelince belli eder zaten kuşdün yavru bir muhabbet kuşu aldım ve odada uçabiliyor ama eve geldi geleli hiç ötmedi ve yem yemedi öğlece çubuğa tünedi duruyor yem yemiyor diye bende bisküviyi ıslattım ve verdim çok güzel yiyor bir zararı olabilirmi??
arkadaşlar sizi tebrik ederim hayvan sevginizden dolayı. ama benim anlamadığım muhabbete kuşuna insan özelliklerini yüklemek için onları tek başına bırakılmasını anlamıyorum. doğada her varlık çift yaratılmıştır. gene ben onların gözünden sizin üzerinize bakış açısı yakalamak istiyorum.
hikayemiz şöyle başlıyor. hayvan sevgisi ile dolu bir uzaylı sizi bu dünyadan kaçırıyor. sizi tek başınıza bir kafese koyuyor. yem veriyor. size uzaylıca öğretmeye çalışıyor. sizden üzgün üzgün duruyorsunuz. canınız yemek yemek istemiyor. sevdiğinizi özlüyorsunuz. sonra uzaylı arkadaş bu işi bilenlere soruyor. yem verdim yemiyor. ötmüyor bir hastalığı mı var.
işte siz bu durumdasınız. kuşunuz insan gibi konuşsun insanları taklit etsin diye ona işkence yapıyorsunuz. size tavsiyem kuşunuz dişi ise erkek erkek ise dişi bir eş alınız. o zaman muhabbet şakıyacaktır. hemde hiç susmayacaktır.
sanırsam derdimi anlatabildim.
ah kuşlara bi elleye bilsem alacamda elleyemiyom varmı bunun çaresi ??
az önce dışarı masanın üzerine koydum elimden falan korkmuyor önüne yem döktüm yerden yemeye başladı elimden de yiyor ama olduğu yerde duruyor uçmuyor sanki uyuyacakmış gibi birde kuş sesi duyduğunda ötmeye başlıyor bu olanlar normalmi
bizimde bir muhabbet kuşumuz vardı Bıdık çok şirin ve akıllıydı,2 kere firar etti ama kafesini çok sevdigi için geri döndü,belki bizi sevdigi içinde olabilir tabiki
yavru iken almıştık onu çok çirkindi ayaklar paytak ama sonra çok yakışıklı olmuştu kerata
evin ileri gelen bireylerinden biri olmuştu zamanla,eee sevdirmesini biliyordu kendisini,ama yemek masasında hiç rahat vermiyordu,kim ne verse tadına bakıyordu
omuzdan omuza gezer dururdu evin içinde çok severdik ailecek onu ,sabahları bıcır bıcır öter bizi uyandırırdı13 sene bizlere eşlik etti taki geçen seneye kadar ,sabah bakıyor hanım salondon ses gelmiyor ,bizim bıdık bizden ayrılmış meger
ale: beni aradı dedim ben görmiyeyim eve geldigimde sen kafesi filan kaldır dedim ortadan.1 sene oldu hayla masa üzerinde arar gözüm,ufak oglum diyor baba bir bıdık daha alalım diyor
alması sorun degilde ayrılması insanı üzüyor sonuçta O da bir canlı hemde en güzelinden.
Simdi bu uzayli bir Türk kaçirmis ve human shopda bir uzayli aileye satmis olsa ne olur?hikayemiz şöyle başlıyor. hayvan sevgisi ile dolu bir uzaylı sizi bu dünyadan kaçırıyor. sizi tek başınıza bir kafese koyuyor. yem veriyor. size uzaylıca öğretmeye çalışıyor. sizden üzgün üzgün duruyorsunuz. canınız yemek yemek istemiyor. sevdiğinizi özlüyorsunuz. sonra uzaylı arkadaş bu işi bilenlere soruyor. yem verdim yemiyor. ötmüyor bir hastalığı mı var.
.
Devamini siz getirin.:cherry: