Marş sorunu Acil yardım

arkadaslar motorum kanuni windy125 s. Dün aksam normal bir şekilde eve geldim motorla sabah çalıştırmaya calıstım bir türlü calısmadı. Mars basıyor ama birtürlü calısmıyor bujiyi degiştirdim gene olmadı 2 le vurdurdum gene olmadı. bir ara calıstı 200 metre gitti yeniden kapandı motor öldüm resmen sizce neden kaynaklanıyor olabilir?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Benzin olduğuna emin misin?

Buji başlığı arızalanmış olabilir. başlığı çıkarıp kabloda ateşleme var mı kontrol et. Yoksa diğer ateşleme elemanlarına bakmak gerekir. Aküyü bitirdiysen ayak marşına basarak da kabloyu kontrol edebilirsin.

Sorununuz marş sisteminizde değilki anlattıklarınıza bakılırsa. Ateşleme yada yakıt sistemi arızası ile karşı karşıyasınız.Bujiyi söküp marş esnasındaki kıvılcım durumuna bakarak arıza tespiti yapmanız gerekir.Geçmiş olsun iyi bayramlar.

Motosikleti
Suzuki GSX-S 1000 F ...S..... CGSUKİ 250 MELEZ KROSS
Sorununuz marş sisteminizde değilki anlattıklarınıza bakılırsa. Ateşleme yada yakıt sistemi arızası ile karşı karşıyasınız.Bujiyi söküp marş esnasındaki kıvılcım durumuna bakarak arıza tespiti yapmanız gerekir.Geçmiş olsun iyi bayramlar.

kıvılcımı görürseniz ( elinizi şaseye yada bujının iletken yerine degmeyin) yakıt sisteminize bakın...muslugu acın benzın gelıyor mu gelıyorsa karburatör tıkalı olabılır....ha bırde marsa bastıktan sonra bujıyı sökun ve ıslak mı değil mi ona da bakın...

arkadaşlar anlatmıslar fakat bende bır sefer daha anlatayım ve en son yazılana dikkat edın eger dıerlerınde sıkıntı yok ıse,
elbette ilk önce benzin kontrol :) sonrasında
bujıyı çıkart ve bujı pıposuna dışarıda tak,
takılı vazıyette bujıyı şasi'ye değdir ve marşa bas,
ateşleme yapmıyor ıse buji piposunu atesleme kablosundan sök ve ucunu kesıp azcık kopar at,
yenı kabloyu uç kısımda göreceksin ve pıpoyu yerıne tak,,
yıne yok ıse varsa ayaklıkta stop swich'i onu kontrol et ve gerekırse iptal et,
sağ kütüklükte yıne stop butonu olabılıyor kımılerınde onuda kontrol et gerekırse ıptal et,
duruma göre ateşleme bobini veya statöre bakman veya baktırman gerekecek,
olduda ateşleme var motorda,benzinde var sıkıntı karbüratörde olabılır temızle,
EĞER ATEŞLEME VAR BUJİ ISLAK BENZIN GELIYOR VE BIRDE BUJİ YUVASINA PARMAĞINI TIKA VE MARŞA BAS
EĞER PARMAĞINI İTMİYOR İSE SORUN SEGMANLARDA VEYA SUBAPLARDA OLABILIR...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar