İyi akşamlar....Ferhat bey...kısa bir süre önce ikinci el bir zat aldım. Şu ana kadar da yaklaşık 570km yol yaptım...Bunun bir kısmı uzun yolda (Adana-Karataş 50km) yaptım...
bu güne kadar sıfır km Asya 125T scooter , Zealsun GY125 kros, 91 ve 92 model jawa sahibi oldum. Sıfır km aldığım motorlarda kısmen sorunlar yaşadım. Ancak...temiz ve güzel kullanırsanız, özellikle yağını zamanında değiştirirseniz gerçekten uzunca km'ler size hizmet etmesi mümkündür. Basit arızaların dışında en büyük sorun, motor grenajlarının zor sökülüyor olmasıdır. Ayrıca bu grenaj bağlantıları oldukça zayıf. En ufak acemilikte kırılabiliyor.
Zat ile ilgili olarak, elbette mükemmel bir motor değil. Ama gerek sürüş konforu gerekse görünümü konusunda gerçekten güzel bir motor. Ben ikinci el olarak çok temiz aldım. Sağında solunda kırığı olmayan, anormal sesleri olmayan masrafsız bir motordu. buna rağmen sıkıntılar yaşadım. En basitinden benzin göstergesi arızalı...birde iki defa kayış kopardı ve set olarak tüm parçaları kaliteli bir marka ile değiştirdim...Kullanım olarak çok rahat...Sessiz ve titreşimsiz...(aldığım kitten olsa gerek

) Frenleri güzel...motoru nispeten seri...Ben genel olarak ilk 30km'ye kadar yüklenmeden hızlanıp daha sonrasında gaz vererek ilerliyorum...Böylece tüketimi de anormal boyutlarda değil...100km'de ortalama 3.5 litre tüketimi var. Altına iner mi bilmem...gerek te yok zira...Rüzgardan etkileniyor evet...Ama genelde 70-80km civarında başlıyor ve sanki arkadan birisi sizi dışarı doğru itiyormuş gibi bir his yaratıyor. Şu ana kadar 90km hıza çıktım...Fazlası nı yaparmı bilmem...Dedim ya...bana haydi haydi yetiyor...
Honda yada pigagio gibi terrcih ederseniz tabiki daha memnun kalırsınız. Ama ben 1.000 lira gibi bir rakama o markaların temizini bulamadım. Bana göre iyi bir motor...hani mükemmel değil ama...iyi...Yağını değiştirin...bujisünü v kayış sistemini...değiştirin...sorunsuz binersiniz diye düşünüyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------
Eğer ticari kaygılarla kullanacaksanız, sürücü hatalarını ve bakımsızlığı tolore edecek bir motor değil. ama dikkatli kullanır bakımlarını yaptırırsanız...neden olmasın?