Merhaba.....Öcelikle tüm dostların bayramını kutluyorum...
Külbütör kapağı üzerinde gördüğünüz hortum çıkışı, yağ buharı tahliyesi için kullanılır.
motor çalışması süresince bildindiği üzere ısınır. Özellikle ısı üst kapakta (zira patlamaların olduğu bölge) daha yoğunluktadır. burada gerek külbütörün hareketleri gerekse ısının verdiği etki ile yağ buharlaşır. bu bölgede oluşan yağ buharı aynı zamanda ısıyı da alır. Bu hortum vasıtası ile yağ buharı emmem manifolduna yönlendirilir. Böylece buhar motorda yakılabilmekte, dışarı atılarak çevreye zarar vermemektedir. Tıkanması yada körlenmesi durumunda motor üst kapak civarında hararet artar, supap bölgesinde yağ imcelmesi meydana gelir. Karbüratöre verimeyip dışarı salındığında yağ buharının yanması ile elde edilen minik ekstradan faydalanılamamış olunur....
Karbüratör bakımı için 5000km min. uygundur... Gerçi ekstrem durumlarda hiç olmadık bir yerden alınacak benzin ile 500km de de karbüratör tıkanabilir. Ama aslolan karbüratörün içinde yer alan diyafram veya benzin iğnelerinin benzin içindeki mevcut incelticiler vasıtası ile zarar görmesi ve işlevini yitirmesidir. Bu durum performan kaybına yol açar....
Bilgileriniz için teşekkür ederim.