Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...

Atatürk'ün Kürt Açılımına Cevabı...
Atatürk'ün azınlıklar meselesine
yaklaşımı, bugün de çalışmamız gereken bir ders ...niteliği taşıyor.. İ...şte
o yazı...
Başbakan İnönü saat 18.00 sularında Florya
Köşkü'nde Atatürk'ü ziyaret etmiş:
- Hayırdır İsmet... Habersiz
geldin.
- Paşam, azınlıklar meselesi... Konuyu Meclis'e
getireceğiz... Ne diyorsunuz?
- İsmet bugün geç oldu... Yarın sabah
erkenden gel, konuşalım.
İnönü çıkınca Atatürk "bütün görevlileri"
toplamış:
- Sadece laleler kalsın... Bahçedeki diğer bütün çiçekleri
sökün, atın... Derhal.
İsmet Paşa sabah gelmiş, bahçenin "halini"
görmüş ve "görevlilere" sormuş:
- Ne oldu böyle?
- Gazi Paşa
Hazretleri emrettiler, söktük.
Başbakan İnönü, Cumhurbaşkanı
Atatürk'ün odasına girmiş:
- Paşam, bahçenin durumu nedir?
-
Azınlıkları söküp attım İsmet.
İnönü "anladım" dercesine başını öne
eğmiş:
Atatürk:
- İsmet, ben "Ne Mutlu Türküm Diyene"
sözünü
boş yere söylemedim... Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz
evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın
azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın.
Büyük Atatürk'ün
"verdiği dersi" bugün hâlâ anlayamayanların olması ne kadar
acı.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ....bu yazıyı iyi çözümlemek lazım bence,"Kendini Türk hisseden herkes bu vatanın öz
evladı... Ben hayatta olduğum sürece bu böyle bilinsin... Ve sakın azınlıklar ile ilgili bir kanun çıkarılmasın."

nemutluturkumdiyene.jpg

Ya arkadaşlar ben kürdüm neden kendimi türk hissedeyim ki ve neden "ne mutlu türküm diyene" diyeyim ki bu bir türkün "ne mutlu ingilizim diyene" demesi kadar saçma bişey bırakında insanlar nasıl hissediyorlarsa öyle mutlu olsunlar...Allah bütün milliyetçilerin belasını versin türkünün de kürdünün de ingilizinin de...

beyler geçin bu işleri atatürk hakkında yazılan çizilen okadar yalan yanlış şey var ki bu yazı da onlardan biri neden mi Atatürk faşist değildİ. Atatürk sadece o dönem yeni bir ülke kurmak adına kürtle kürt gibi türkle türk gibi çerkezle çerkez gibi konuştu ve bu ülkeyi öyle kurdu bundan dolayıdır ki zaten tek partili dönemden çok partiliye geçiş zor oldu

Herşeyi geçtim bizim tarih kitaplarımız değil mi urfanın antep in maraşın kurtuluşunu yazan bizim kitaplarımız değil mi anadoludan toplanan yaşına bakılmaksızın orduya alınan erkeklarden bahseden bu anadolu diye söylenilen bölgede kürkler yok mu elbette var biz kurtuluş savaşını beraber yaptık hatta yıllarca osmanlı döneminde bile en sağdık millettiler ancak nasıl ki o bölgenin toprak ağaları ile devlet arası sorunlar baş gösterdi o zaman pkk çıktı. Şimdi sorarım size kurtuluş savaşında bize destek olmuş insanlarla ne alıp veremediği varda bu konuşma (sözde) ismet beyle geçmiş aklınız alıyor mu? Lütfen bir şey paylaşırken gerçekçiliğine bakın onu da geçtim paylaştığınız şeylere dikkat edin.

Her kürt insanı aynı kefeye koymayın böyle şeyler de paylaşmayın hiç hoş değil sonuçta buraya siyaset konuşmaya gelinmiyor bunun farkında olmalısınız.

Ayrıca lazlar ben lazım dediğinde sorun yokda kürt olanın kürdüm diyince mi problem var onu da geçtim avrupada onlarca millet yaşıyor ne yani her yaşadıkları ülke için ne mutlu almanım ne mutlu ingilizim ne mutlu hollandalılıyım vs demesi mi gerek yada her bunu söyleyen devletine bağlı mı oluyor eğer öyle olsa

Meclisde büyük harflerle ne mutlu türküm yazıyor ama önüne çıkan siyasetçiler seni beni soyuyor ihanet ediyor ne olacak şimdi

Son düzenleme:
Moderatör
Benim var vaktim, uykum da yok, yine kapatilmasi kesin bir konuda sabahlariz n'olcak :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Benim var vaktim, uykum da yok, yine kapatilmasi kesin bir konuda sabahlariz n'olcak :)

Yazalim o zaman.
Ama derdimizi tam olarak anlatmak için çok uzun yazmak lazim.
Biz de o sabir olsa da okuyanda olmayacaktir.
Bu nedenle biraz özet geçecegiz.
Ama su özellikle bilinmelidir.
Ne mutlu Türküm diyene
sôzü, digerlerinin cani cehenneme gibi bir anlam tasimamaktadir.
Bu nedenle bu sözden kil kapan arkadaslar biraz sakin olsunlar.
Üstelik kurtulus savasi kazanilana kadar olan dönemde Türk kelimesi, Osmanlinin politikalari nedeniyle, hipne gibi pust gibi bir anlamda kullaniliyordu.
Hani son zamanlarda çok dilimize yapismis bir KRO kelimesi vardir ya.
O zamanlar kro kelimesinin karsiligi Türk kelimesiydi dersek çok da yalan sôylemis olmayiz.
Bu nedenle 10. yil nutkunda söylenmis olan bu söze fazla da takilmamak lazim.
Nutkun yapildigi yillarda avrupada yayilan fasist akimlari baz aldiginizda, ve en ônemlisi bu isin sac ayagi, Ingiltere-Fransa ve Italya gibi ülkelerin isgalinden kurtulmus bir ûlke olarak bir liderin bu sözü sôylemeyip de ne sôyleyecegi de ayrica benim için merak konusudur.
Neyse gerisini konu adam gibi tartisilacak düzeyde kalirsa yazariz.
Bu nedenle sonra.
Topigin poku çikmazsa yazar, tartisiriz.
Silinecek topiclere emek vermek agrima gitmeye basladi.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
merakla bekliyorum buyrun...
üstte de yazdigim gibi, konu belli bir tartisma seviyesinde kalirsa, bu sözden benim anladigim seyi, bazi tarihi gerçeklerden yola çikarak anlatmaya çalisacagim.
Dilim döndûgünce.
ama bilmelisinki ben senin gibi Kürt kardeslerimle birlikte yasmaktan hiç bir zaman bir hicap duymadigim gibi, tanistigim hiç bir sahsin orjinini merak dahi etmis bir insan degilim.
Benim için insanin kimligi bana hissettirdikleri ile ilgilidir.
Bu nedenle ben seninle birlikte bu ülkeyi paylasmaktan mutluluk duydugumu söylemek isterim.
Umarim hislerimiz karsiliklidir ki burasi sözûn bittigi yer olmasin.

Yazalim o zaman.
Ama derdimizi tam olarak anlatmak için çok uzun yazmak lazim.
Biz de o sabir olsa da okuyanda olmayacaktir.
Bu nedenle biraz özet geçecegiz.
Ama su özellikle bilinmelidir.
Ne mutlu Türküm diyene
sôzü, digerlerinin cani cehenneme gibi bir anlam tasimamaktadir.
Bu nedenle bu sözden kil kapan arkadaslar biraz sakin olsunlar.
Üstelik kurtulus savasi kazanilana kadar olan dönemde Türk kelimesi, Osmanlinin politikalari nedeniyle, hipne gibi pust gibi bir anlamda kullaniliyordu.
Hani son zamanlarda çok dilimize yapismis bir KRO kelimesi vardir ya.
O zamanlar kro kelimesinin karsiligi Türk kelimesiydi dersek çok da yalan sôylemis olmayiz.
Bu nedenle 10. yil nutkunda söylenmis olan bu söze fazla da takilmamak lazim.
Nutkun yapildigi yillarda avrupada yayilan fasist akimlari baz aldiginizda, ve en ônemlisi bu isin sac ayagi, Ingiltere-Fransa ve Italya gibi ülkelerin isgalinden kurtulmus bir ûlke olarak bir liderin bu sözü sôylemeyip de ne sôyleyecegi de ayrica benim için merak konusudur.
Neyse gerisini konu adam gibi tartisilacak düzeyde kalirsa yazariz.
Bu nedenle sonra.
Topigin poku çikmazsa yazar, tartisiriz.
Silinecek topiclere emek vermek agrima gitmeye basladi.

senin de belirtiğin gibi o dönemlerde o anlamda kullanılırmmış rivayete göre ama artık değitin değişen herşey gibi bizler de dğiştik bırakalım insanları kategorize etmeyi kim kendini ne hissediyorsa o olsun kimseye bişeyi dikte ettirmeyelim ya millet marsa gidiyor biz daha karsa bile gidemiyoruz bir hızlı trenimiz bile yok...

yaşasın motosiklet kardeşliği inşallah burda da kimse "ne mutlu supersport um nakedım chopperım demez:) nasıl bir bela aldık başımıza kardeş:))

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Evet sorunun asil kaynagi bu degisememek meselesi.
Eger Türkiye Cumhuriyeti, Atatûrk'ten sonra onun politkalarinin üzerine arti birseyler yapabilmis olsaydi bugün biz bu söze çok da takilip kalmayacak, Türkiye'de yasadigimiz için kendimizi sansli hissedecek, mutlu olacaktik.

Fakat yukarida bahsettigim sac ayagina Almanya da dahil olduktan sonra ayni fasizan yanlisa dusmemeyi basarmis olan Tûrkiye bu vartayi basariyla atlatmis, ama söz konusu ûlkeler fasizan yanlistan dônûp hatta bir ikinci dünya savasi geçirdikleri halde muhasir medeniyetler kurabildikleri halde olayin bu ikinci kismina dahil olamamis.

Halbuki bizim asil hamleyi yapmamiz gereken dônem o dönemlerdi.
Ama bizler çok partili hayata geçtik (ki kesinlikle dogrusu buydu) ama yanlis insanlari is basina getirerek bugün basimiza bela ettigimiz bir çok sorunla bogusmak zorunda kaldik.

Neyse fazla detaya girmeden sôyleyecegim sudur.
Atatürk'ü çok az taniyan bir adam bile onun fasizan bir söylemde bulunmayacagini bilir.
Zaten Atatûrk'ün ilkelerine sahip çikmaya çalisan gurubun içerisinde bir tek fasit gôremezsiniz.
Bu bile bu özdeyisi temize çikarmaya yeter.
Burada vurgulanan sey, bir bireyin kendini o ülkenin vatandasi olarak hissetmesiyle ilgilidir.
Fakat özellikle 1960 yillarindan gûnûmüze uygulanan milliyetçi ve din bazli politikalar, Türkiye sinirlari içerisinde yasayan halklar arasinda ayrimciligi koklestirmis,bugûn ki keskin ortamin hazirlayiciligini yapmis,bizi birbirimizden nefret eder duruma getirmis ve maalesef tûm bunlari yaparken Atatürk ilkeleri çarpitilmis ve bizlere yedirilmis.
Ben Atatürk'ü tartismak yerine, ülkemizin yakin tarihini tartismanin daha aydinlatici olacagina inaniyorum.
Eger bunu yapabilirsek, nerede yanlis yaptigimizi da bulabiliriz.
Tarihi dönemin sartlarina gôre yargilamak lazim bu dogru ama, yanlisin tarihi yazilamaz.
Bu sartlar altinda bu sôz tabi ki tartisilabilir ama yukarida bahsettigim sekilde, gelmis geçmis hükûmetler dogru politikalar izlese ve bizler bugûn bir Almanya, fransa ve diger avrupa ülkelerinin seviyesinde olabilseydik, Ne mutlu bu ûlkenin vatandasiyim diyebilecek, Tûrk ya da Kürt ya da laz kelimesine bu kadar takilmiyor olacaktik.

üstte de yazdigim gibi, konu belli bir tartisma seviyesinde kalirsa, bu sözden benim anladigim seyi, bazi tarihi gerçeklerden yola çikarak anlatmaya çalisacagim.
Dilim döndûgünce.
ama bilmelisinki ben senin gibi Kürt kardeslerimle birlikte yasmaktan hiç bir zaman bir hicap duymadigim gibi, tanistigim hiç bir sahsin orjinini merak dahi etmis bir insan degilim.
Bu nedenle ben seninle birlikte bu ülkeyi paylasmaktan mutluluk duydugumu söylemek isterim.

bu konuda kesinlikle hem fikiriz...duygularımı ifade etmişsin eksiksiz...

---------- Post added at 02:47 ---------- Previous post was at 02:45 ----------

bizler bugûn bir Almanya, fransa ve diger avrupa ülkelerinin seviyesinde olabilseydik, Ne mutlu bu ûlkenin vatandasiyim diyebilecek, Tûrk ya da Kürt ya da laz kelimesine bu kadar takilmiyor olacaktik.
:cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Moderatör
Hep şunu sormusumdur kendime, bir ülke bu kadar mi bahtsiz olur, hep beceriksiz insanlar mi yonetir, Atatürk'ten sonra hic mi becerikli bir lider yonetmemistir bu ulkeyi.
Soyle de bir gercek var, yardimsever, saf (herkesi kendi gibi iyi sanan), orf ve adetlerine sonuna kadar bagli, inandigi degerler ugruna canini vermeye hazir, ama egitim duzeyi cok dusuk halk ve yepyeni bir ulke. Hep disa bagimli, hep basina sorun acilmis ( ermeniler, rumlar, kibris, sol-sag, kurt-turk ayrimi) bir ulke.
Kisaca hala belirli bir egitim seviyesine gelemedigimizi dusunuyorum. Eger gelebilmis olsaydik, bu yasananlarin global guclerin senaryosu oldugunu anlar, bu film de başrol oynamazdik. Ne AB ne de ABD'nin politikalarina boyun egmezdik. Neyse devami azzz soooraaa :)

Dilim döndûgünce.

buraya katılıyorum ama....
katılmadığım nokta ülke içinde ülke oluşturmaya çalışmak...
TÜRKİYE de yaşıyoruz Türk vatandaşıyım ama ben kürdüm diyen birine lafımız yok..ki bir sürü arkadaşımız var bu şekilde...
lafımız TÜRKİYE nin şuradan şuraya kadar olanı bizimdir..böleriz ayrı devlet ayrı bayrak kullanmak hakkımızdır diyenleredir....

lazlarda alsın biyer..boşnaklarda...çerkezler ,ermeniler ve diğerlerinide unutmayalım....
Eeeeeee:pr:

Yok arkadaş..TÜRKİYE den kimseyi kovduğumuz yok..vatandaşlığımızı bilmeli,ekmek yediğimiz ülkeye ihanet etmemeliyiz...ihanet edeni savunanıda ihanet edenle aynı kefeye koyar dostluğumuzu bitiririz....

COQ

Motosiklet Eğitmeni
TÜRKİYE de yaşıyoruz Türk vatandaşıyım ama ben kürdüm diyen birine lafımız yok..ki bir sürü arkadaşımız var bu şekilde...
lafımız TÜRKİYE nin şuradan şuraya kadar olanı bizimdir..böleriz ayrı devlet ayrı bayrak kullanmak hakkımızdır diyenleredir....

lazlarda alsın biyer..boşnaklarda...çerkezler ,ermeniler ve diğerlerinide unutmayalım....

Yok arkadaş..TÜRKİYE den kimseyi kovduğumuz yok..vatandaşlığımızı bilmeli,ekmek yediğimiz ülkeye ihanet etmemeliyiz...ihanet edeni savunanıda ihanet edenle aynı kefeye koyar dostluğumuzu bitiririz....

Simdi bunla da savasirsin.
Yani sapla samani birbirinden ayirmak lazim.
Insan gibi yasamak isteyene zulm edersen ki devletimiz bu konuda oldukça demokratik davranmaktadir.
Kürt-Türk-Laz-çerkez falan ayirmadan herkesin insan gibi yasayamama kosullarini saglamakta üstûne yok.
Ama bunu demokratik bir hak olarak talep ederken yine demokrasi ve insan haklarinin ve en ônemlisi, yasama sayginin, insan hayatina sayginin getirdigi degerler bazinda hareket edersen, buna kimsenin bir itirazi olmaz.

Fakat bu taleplerde hakli bile olsan, insanca yasamayi talep ederken baska insanlarin yasam hakkini elinden aliyorsan,o zaman bu hakki devlet koruyacaktir, ya da korumalidir.
Yani zulümle savasirsin, ama sen devletsen, vatandasinin insanca yasam talebi için de çalisirsin.

Seni bôlmeye çalisanla savasirsin.
Ama seni ayakta tutacak degerlerin yasamasi,filizlenmesi ve hayata geçirilmesi için de ugrasirsin.
devlet olmanin geregi budur.

_w_

Söylenecek Çok söz var.... Ama söylemiyeceğim Sadece; Senin izindeyiz ATAM... Ne Mutlu Türküm Diyene...

---------- Post added at 03:44 ---------- Previous post was at 03:30 ----------

:cat::cat::cat::cat::cat::cat::cat:

Tek sucumuz cok konusuruz hic icraat yapmayiz...herseyi biliriz ama tasin altina el koymayiz.Her birimiz acvizleriz...Acizler ordusuyuz.Cok basit ornek..Ekonomiden olsun:Tum dunyada dolar dustu yerlerde geziyo biz amerkiayi kurtaracaz galiba ki dolar yukseltiyoruz.Alma kardesim dolar ve altin koy tepkini bak ne oluyo dis guclere.alma benzin.. kalsin o cok zorlukla kazandigin para cebinde...bak o zaman neler olacaktir.Cene cene cene....baska bisey yok.
Saygilar...
Bu arada ben cahilim yaaa oylesine yaziyim dedim seneler sonra...Herkese selam olsun...:cat:

Simdi bunla da savasirsin.
Yani sapla samani birbirinden ayirmak lazim.
Insan gibi yasamak isteyene zulm edersen ki devletimiz bu konuda oldukça demokratik davranmaktadir.
Kürt-Türk-Laz-çerkez falan ayirmadan herkesin insan gibi yasayamama kosullarini saglamakta üstûne yok.
Ama bunu demokratik bir hak olarak talep ederken yine demokrasi ve insan haklarinin ve en ônemlisi, yasama sayginin, insan hayatina sayginin getirdigi degerler bazinda hareket edersen, buna kimsenin bir itirazi olmaz.

Fakat bu taleplerde hakli bile olsan, insanca yasamayi talep ederken baska insanlarin yasam hakkini elinden aliyorsan,o zaman bu hakki devlet koruyacaktir, ya da korumalidir.
Yani zulümle savasirsin, ama sen devletsen, vatandasinin insanca yasam talebi için de çalisirsin.

Seni bôlmeye çalisanla savasirsin.
Ama seni ayakta tutacak degerlerin yasamasi,filizlenmesi ve hayata geçirilmesi için de ugrasirsin.
devlet olmanin geregi budur.

konuyu birde şu şekilde ele almalıyız...
doğu kökenli işadamlarımız kendi memleketlerinde yatırım yapmıyorlarki..
öncelikle bunu yapsalar sorunun çoğu çözülecek...

bizim memleketimizde kürtlere....
sen asker olamazsın,polis olamazsın mı diyorlar...
kürtler doktor öğretmen işadamı hatta milletvekili olmasın diye çıkarılmış kanunlarmı var???
kürt olduğu halde islam alimi olmuş ve yolunda milyonların (ırk dil ayırt edilmeksizin) yürüdüğü bir çok mübarek yokmu??
sorun nerede???

sorun bence rahat batması...
yüz verince astarının istenmesi..
sorun bence yüz verince yapılan yüzsüzlük.....

çanakkalede savaşa giden ermeninin şu lafı ibretliktir bence...(kimse ermenileri savunduğumu sanmasın) ....
ben ermeniyim...ama OSMANLIYIM....diyerek savaşa katılmıştır..
ben pkk lıyım diyerek yaşadığı ülkenin askerine polisine vatandaşına kadınına çoluk çocuğuna bebeğine kurşun sıkandan çoook daha değerlidir....

sonuçta tekrar edilmesi gereken şey....

kimse silahla mermiyle ülkesinde bölücülük yapamaz...eğer müslümanım diyorsa bu kişi...yapılanın islama ne kadar uyduğunada bakması gerekir....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar