honda cbr600f motor ömrü

Arkadaşlar herkese merhaba,
Honda veya başka japon yarış motorları için motor ömrü nedir? İkinci el alırsak kaçbinde almak bizi üzmez. Araştırdım, herkes kullanım farklılığından dolayı değişebilir diyo ama net bir bilgi bulamadım, burda sizlerin tecrübesi ve bu işle uraşan teknik arkadaşların bilgisi neticesinde kesin bir bilgiye varmak istiyorum. Paranoya yaptım iyice, benim aklımda şuan cbr600f var onun için sordum, ama diğer japonlarda sanırım aynı. bu motor km konusu aydınlatırsanız çok iyi olur. ilginize teşekkürler, herkese kolay gelsin, kazasız belasız bir ömür dileği ile.

Cevabı çok zor bir konu bu. 100.000 de sıkıştırılmadan, sokak yarışlarına girmeden "insan" gibi kullanılmış düzenli bakımları aksatılmamış değişmesi gereken parçaları sürekli zamanında değiştirilmiş bir motosiklet 20.000 de canı çıkarılmış bir makineden yeğdir dostum. Buna sağlıklı bir yanıt bulman gerçekten zor

kmye takılma bir ustaya gösterip alabilirsin. saatte yazanın hiçbir anlamı yok günümzde önemli olan işçiliktir

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Arkadaşlar herkese merhaba,
Honda veya başka japon yarış motorları için motor ömrü nedir? İkinci el alırsak kaçbinde almak bizi üzmez. Araştırdım, herkes kullanım farklılığından dolayı değişebilir diyo ama net bir bilgi bulamadım, burda sizlerin tecrübesi ve bu işle uraşan teknik arkadaşların bilgisi neticesinde kesin bir bilgiye varmak istiyorum. Paranoya yaptım iyice, benim aklımda şuan cbr600f var onun için sordum, ama diğer japonlarda sanırım aynı. bu motor km konusu aydınlatırsanız çok iyi olur. ilginize teşekkürler, herkese kolay gelsin, kazasız belasız bir ömür dileği ile.

Km olayi sabit bir sey degil.
Model yilina göre degisken.
Simdi 30bin km de 2000 model bir motosikletle
30bin km de 2010 model motosikletten hangisi daha iyidir?
Bunun gibi.
Ama paranoya yapmana da gerek yok.
Alacagin motosikletin servis bakim karnesini iste.
Bakimlari zamaninda yapilmismi kontrol et.
Eger bakimlari zamaninda yapilmissa, üst üste ayni sebepten kaynaklanan tamiratlar yapilmamissa, nispeten alinabilecek motosiklet listesine koyabilirsin.
Bu kadar kolay bisey.
Sonra görsel mevzulara bakarsin.
Yani gôzle kontrol.
:wiinkk:

cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, o zaman ben motor adaylarını belirleyip güvendiğim bir ustaya göstericem anca o anlar, o videodan sonra rakam önemli değil anladım. tamami ile kullanımla alakalı bir konuymuş bu motor, kolay gelsin.

Km olayi sabit bir sey degil.
Model yilina göre degisken.
Simdi 30bin km de 2000 model bir motosikletle
30bin km de 2010 model motosikletten hangisi daha iyidir?
Bunun gibi.
Ama paranoya yapmana da gerek yok.
Alacagin motosikletin servis bakim karnesini iste.
Bakimlari zamaninda yapilmismi kontrol et.
Eger bakimlari zamaninda yapilmissa, üst üste ayni sebepten kaynaklanan tamiratlar yapilmamissa, nispeten alinabilecek motosiklet listesine koyabilirsin.
Bu kadar kolay bisey.
Sonra görsel mevzulara bakarsin.
Yani gôzle kontrol.
:wiinkk:

ah be abicim keşke türkiyede karnesi olan motosiklet olsa düzgün.
çoğu satın aldıktan sonra rodaj bakımına birde sonraki bakımına gidiyor en fazla. sonrası mechul. birde servise götürmesede bizim gibi tarih tarih ne işlemler yaptığını yazan adamlar var karne olarak. bu tip satıcılarda genel olarak güvenilir motoruna iyi bakan satıcılar olmuşlardır.

2.el alıcaksan altın elbiseli adamın videolarını netten arat çünkü ikinci el bir motor alırken dikkat edilmesi gereken tüm konuları cbr600f üzerinde gösterdi o videosunu bul ve izle derim

COQ

Motosiklet Eğitmeni
ah be abicim keşke türkiyede karnesi olan motosiklet olsa düzgün.
çoğu satın aldıktan sonra rodaj bakımına birde sonraki bakımına gidiyor en fazla. sonrası mechul. birde servise götürmesede bizim gibi tarih tarih ne işlemler yaptığını yazan adamlar var karne olarak. bu tip satıcılarda genel olarak güvenilir motoruna iyi bakan satıcılar olmuşlardır.
Servis bakim karnesi yoksa almayin o motoru.
Bin defa yazdim.
Daha kaç bin defa yazacam?:)

coq dostum servis karnesi için çok saol onu bilmiyodum şimdi şart koşucam, motorcu48 altın elbiseli adamı buldum, onun videolarınada bakıcam, herkese teşekkürler kolay gelsin.

600f 900rr 929rr bu motrolar mekanik olarak gerçekten ölümsüzdür. Yeter ki insani sınırlarda kullanılmış vicdani şekilde bakımları aksatılmamış olsun.

Servis bakim karnesi yoksa almayin o motoru.
Bin defa yazdim.
Daha kaç bin defa yazacam?:)

niye ben gkn'den aldım problem yok (= benim çıkarttığım problemler dışında ahahah
gerçi değişim zamanı geldiği için bir kısmınında daha vakti olsada topyekün halletmeye karar verdiğim için değişiyorum şu aralar bol bol :mrgreen:

F54

2. el motosiklet alırken önemli olan km model değil düzgün bakımları olmasıdır eğer bunlar yapıldıysa alınabilir tanıdık bildik motosiklet almakta fayda vardır küçük cc kuryede pakette kullanılmış olabilir yüksek cc de fazla sıkıştırılmış olabilir dolayısıyla ekmeği yenmiş olur yani aman dikkat

Moderatör
Karne mi? Hani okula giderken yariyil tatilinde ve yil sonunda dagitirlardi ondan mi bahsediyosunuz sayin coq ? Ha bi de saglik karnesi vardi onceden, hastaneye gidince ilac yazdirmak icin tasirdik yanimizda koca koca seyi, sigmazdi cebe falan, o karnemi?
Abi, sen memleketi iyice unutmussun, tez zamanda gel bi dolas iyi gelir havasi hem :)

Bizim şuanda üniversite projesi olarak üretmiş olduğumuz formula aracının içinde Kenan Sofuoğlu'nun 600 cc döneminde kullanmış olduğu CBR600F4i Sport motosikletin bizzat kendi motoru var. Honda firması sponsor olduğunda elinde bu olduğu için bunu verdi. Tabiki yarışlarda kullanıldığı için içinde birçok parçası yüksek performans vermesi için modifiye edilmişti ve motor hor kullanılmıştı ( helali hoş olsun Kenan Sofuoğluna fakat bize motorun leşini verdiler ) o halde değişeni olmadan kullandık. Biz de yarışta kullanırken çok hızlı vites atıp sert hareketler yapınca debriyaj balatalarını tuzla buz ettik. Onun dışında en ufak bir problem çıkartmadı. Yani taş gibi makinadır.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yüksek devir çeviren motorlar aşırı ısınırlar ve parçalarıda o oranda hızlı aşınır,misal harley davidsonlar düşük devirde çalışırlar japon 4 silindirlerse yüksek,şimdi etrafınıza bakın hiç 1980 lerde 90 lardan kalma racing makina varmı yap yakmadan dolaşan ama sürüyle harley var :) ve şunu unutmayın motorun cc side çok önemli 600 cc düşük bir motor için belli hızlara çıkmak için çok devir çevirmesi gerekir.Yani iyi bakımlı bir racing makina 200 000 300 000 km gider ama nasıl gider çok iyi bakıcaksın gerekli parçalarını zamnında değiştiriceksin.

temiz kullan; torunlarına miras kalsın...
Benim ustam bana ; "senin kullanımınla bu motor sorunsuz 150ooo km gider" diyor mesela :thumleft:

Moderatör
Herkes bisey yazmista, yazanlarin cogu bugun 600f alacak olsalar 25.000 max. 30.000 km deki motorlara bakacaktir. Evet 100.000 devirir rahatlikla belki ama burasi Turkiye, kimse 60-70.000 bin de bi 600 f almaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar