selam arkadaşlar bende buradayım, yani henüz şimdi yayayım ama olsun. kısmetse kasımda motor alabilecek kadar birikim oluyor biraz

hepinize selamlar. ha bu arada motoru chopper düşünüyorum, bilen arkadaşlar vibrasyonu az olan yada olmayan uzun yol kaldırabilecek motor tavsiyesinde bulunurlarsa değerlendirmeye alacağım. bisan roadstar 250 düşünüyorum iyi midir acaba. tekrar selamlar ve iyi forumlar
Merhaba Nihat
Düşündüğün motorsiklet Keeway supershadow,Monero CXM250,Ledow CXM250,Lifan LF250 adı altında satılıyor LİFAN GROUP tarafından üretiliyor Japonlar üretim hakkını ve üretim bandını Lifan'a satınca Yamaha Virago 250 nin aynısı üretmeye bu modeller adı altında başladılar.
Ben Monero CXM250 (Turuncu siyah)olan modelini 4 sene 12000 km kullandım bakımları dışında ek masraf çıkartmadı(bakım masrafıda yağ ve buji değişimi o kadar).Hava filtresi mazotla yıkanıp temizlenen tipten yağ filtreside aynı şekilde.
Gerek torku gerek çevikliği ile bir chopperdan beklenenin üstünde diyebilirim 20 bg güçü var V silindirler arka arkaya değilde açılı olarak üretildiğinden her iki silindirde eşit olarak soğuyor dolayısıyla uzun yolda şişme yapmıyor.1 günde 300 km yaptığım oldu herhangi bir aksiliğini görmedim.Parça sorunu yok istediğim her parçasını bulabildim.
Konfor olarak harika diyebilirim yormuyor amortisorleri yolu hissetirmiyor şasesi sağlam bir araç.oturuş pozisyonu rahat uzun yol için ideal.
Yakıt harcaması 100 kmde 3lt civarı 12 lt benzin ile 370 km yapıyor karbüratorü Keihin marka kullanmışlar(bu verdiğim değerler temiz hava filtresi ,temiz bujiler ve karbüratör ayarının iyi olduğu durumda geçerli tabi)
Eğer almayı düşünürsen tavsiye ederim pişman olmazsın.
Bu kadar methetmişken eksilerinden de bahsedeyim.Eğer sıfır alacaksan lastiklerini mümkün olduğu kadar çabuk değiştir kalitesiz lastik takıldığı için çok kayıyor.
Torku fazla olduğundan dolayı arka tekerlek dişli takozları sık deforme oluyor tamircinde sağlam takoz yaptırırsan uzun süre sıkıntı yaşamazsın.Nikelajlı parçalarına sakın basınçlı su vurdurma çabuk deforme oluyor ayriyetten nikelaj parası verme .Aklıma gelenler şu anlık bu kadar.
Şimdiden hayırlı olsun.:thumleft: