Lütfen bi bakın arkaşlar acil!!!!

arkadaşlar ben 3 gün önce motorumla kaza yaptım ve ben ambulansla hastaneye giderken jandarma trafik motorumu bağlamış ve benim ehliyetim olmadığı için eğer peşin verilecekse 400 taksitli verilecekse 600 tl para cezası yazdılar ve konuşamayacak durumda olduğum için ifademi sonra vermemi istediler ama tutanak felan tuttular.size olan sorum ise bu ceza sicilime geçermi acaba ? bu arada 16 yaşındayım bazı tanıdıklar yaşın küçük olduğu için siciline geçmez dediler acaba doğrumu bu arkadaşlar ?

Öcelikle çok çok geçmiş olsun, inşaallah iyisindir... Sicil derken tam olarak neyi kasdediyorsunuz? Bu kazada başka insanların canına bir zarar gelmediyse ve ortada senin aracından başka zarar görmüş bir araçda yoksa sadece ehliyetinin olmadığı için sana yazılacak cezadan dolayı başın maddi olarak biraz ağrır sonuçta bu yüz kızartıcı bir suç değil. Eğerki yaptığın kazada bir başkasının aracına çarptıysan başkasının malına zarar verdiğin için zararı kaşılamakla yükümlüsün ayrıca ehliyetsiz olarak araç kullandığın için para cezasına çarptırılırsın ve bu sebeple doğan para cezanı ödeyebilirsen adli sicil yönünden bir sıkıntın olmaz. İleride devlet memurluğu gibi işlere baş vuracağın zaman sana bir sıkıntı çıkartmayacaktır.

motorsikletin ruhsat sahibinede ceza yazabilirler , "İleride devlet memurluğu gibi işlere baş vuracağın zaman sana bir sıkıntı çıkartmayacaktır." bencede bir sıkıntı olmaz

ben motorla değil ama arabayla çevirmeye yakalandım 800 lira ceza yedim ödedim..sicilime dokunmadılar..savcılık falan işe karışmasına rağmen..çevirmede makbuz kesmemelerine rağmen yani..sıkıntı olmaz..
ayrıca kuzenim ehliyetsiz t6akla attı sadece para verdi birşey olmuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kimseye bir zarar vermediysen,,,,Siciline geçmez para cezasını ödersin biter...

öncelikle çok saolun arkaşlar. sadece virajı göremediğim için kaza yaptım yani kimseye çarpmadım.bide motorun plakası felan üzerinde yoktu acaba ben bu motoru jandarma trafikten geri alabilirmiyim?

öncelikle çok saolun arkaşlar. sadece virajı göremediğim için kaza yaptım yani kimseye çarpmadım.bide motorun plakası felan üzerinde yoktu acaba ben bu motoru jandarma trafikten geri alabilirmiyim?

araç sahibi (Ruhsat sahibi )sensen alırsın motorda muayene sigorta gibi sorunlar yoksa birde orda yattığı gün kadar para ödeyerek..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar