Niye milletin moralini bozayım kardeşim sürekli yakıttan bahsediliyor yok 300 km de yedeğe düştüm yok 550 km görmesi hayal bende karşılaştırma yaptım ne var bunda
---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:10 ----------
Yok sonradan taktırabilirsin sıkıntı olmaz
benim bir önceki sayfada 1 e 1 uygulamalı detaylı yakıt harcama dökümü var. dolaysıyla yakıtta bi terslik yok. basarsan yakarsın felsefesi bu motordada geçerli. bi ton laf ettiniz cbf 150 için dün sizin topiğe girdim : lastik değiştirenmi istersin , zincir değiştirenmi istersin makinadan masaj aleti olarak bahsedenimi istersin bi ton laf vardı 2400km dir benim cbf 150 ile yaşamadığım bana uzak olan şeyler.
sonuç olarak kim ne derse desin bu paraya alınabilecek en iyi motorlara biz zahibiz. beğenen alır biner beğenmeyen 4 tane alır 5. de başka motora geçer . Honda CBF 150 alanlar genelde mükemmeli bekliyor belkide markadan dolayı, 150cc makinadan 1200cc verimi bekleyen çok. bunun yanında hayatında ardçı olarak bile bu motosiklete binmemiş adamlar yazıyor.
yağ yakıyor deniyor 2400km oldu yok öyle bişey, isteyen gelsin baksın benim cubufa
zincir uzuyor denmekte 2400kmde motosikletim kilom takım taklavatla 100 yarım çizik gerdirdi servis. de ki uzuyor ver 45-50 lira kurtul o derttende.
aksırıyor tıksırıyor diyen arkadaşlar var ben yaşamadım henüz öyle bişey.
subap ayarını sentilsiz yaptıran arkadaşlar var ( servis öyle yapmış kendisi konu hakkında bilgi sahibi değilmiş o servisi çok merak etmekteyim konuyu Honda ya bildirseniz servis yetkisi iptal edilir ) sonra motosiklet yerden yere vurulmakta.
az çok mekanik bilirim teknik ünv. mezunuyum, sanat okullarının sanat okulu olduğu zamanlarda sanat okulu okudum. trafikte 1milyon km den fazla tecrübem var. 1987 yılından beri araç kullanmaktayım.
motorun kullanım hızı, devri konusunda hata yapan arkadaşlar var. kullanım şartlarını yol-hava ve trafik şartları belirler.
4000devirde 5. vitesle gideceğim diye tutturursanız ( bazı göstergelerde ekonomi yazan bölge) rampası bol olan bölgede yersiniz motorunuzu. bizim motosikletin en ideal kullanım devrir aralığı 5000-6000 arası. özellikle vites büyütürken 6000devri geçmeden yükseltmeyin ( rampa çıkarken daha da yukarı) yavaş gidecekseniz eğer 3. 4. vitesi de var bunun. gazı açtığınızda motosikletiniz gereken gücü üretmeli ki zaten riskli olan trafik içinde sıkışıp kalmayın. bu da ancak 5000 devir ve üstünde olur.
ha gittiğiniz yol sakindir , eğimi yoktur , atarsın 5 e 40-50km hızla türkü söyleye söyleye gidersin ona sözüm yok , ama normal trafik içinde büyük viteste düşük devirle kullanmanız motosikletinize ZARAR VERİR.
hepinize keyifli sürüşler dilerim.