Bilgisayardan anlarmısınız?

Merhaba, bilgisayarıma bu akşam format atarken yanlışlıkla yıllardır arşiv yaptığım ve yedeklemediğim müzik,resim bilumum belgelerimin içinde olduğu klasöre format attım :pr: sizden ricam bu belgelerimi kurtarabilirmiyim çünkü onlar olmadan bu alet benim için sadece tuş ve ekrandan oluşan plastik.
Çin'de bile olsa gider yaptırırım yeter ki bir hal çaresine bakalım.
Şimdiden yardımcı olamak isteyen herkese teşekkür ederim.

o bilgisayara hiç dokunmassan yani harddiski çalıştırmazsan ( üstüne veri yazılmaz böylece) kurtarabilirsin.. Hemde neredeyse hiçbirşey kaybolmadan.
Beylikdüzündeymişsin, zamanım olsa yardım ederdim ama maalesef, ama normalde az çok bilgisi olan tüm bilgisayarcılar yapabiliyor.

ewt kurtarılır ama işi bilen birinin yapması lazım ve üzerine dosya yazılmaması lazım eğer çok önemliyse pc kapa ve gerçekten işi bilen birine götür

çinde değilim ama sen istanbulun bir ucunda ben bir ucundayım. Çekmeköye gelmeyi düşünürsen motosiklet aşkına :) ücretsiz; üzerine veri yazılmamış tüm dosyalarını kurtarırım.

recuva diye ücretsiz bir kurtarma programı var onu sağlam bir siteden indir kur işini görür:cat: kullanımı kolaydır :rendeer:

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İngilizce problem değilse google'a UNFORMAT yaz,bir sürü program var formatlanan diski geri almak için.

inanmayacaksınız ama üzerine dosya yazma muhabbeti aklıma geldi içimdeki sesle girdiğim diyaloğu aynen yazıyorum.
-Ya kapatsam mı acaba belki kullanmasam düzelme ihtimali olabilir.
- Hadi lan o senin dediğin masallarda olur :) .Hadi foruma gir de belki anlayan arkadaşlar vardır.
Şu an o bilgisayarla yazıyorum artık çok mu geç ?

çok geç değil aslında, zararın neresinden dönersen kurtarılacak bir şeyler vardır. Format attığında aslında o dosyaları, belgeleri silmez. Silindi diye işaretler hdd üzerinde. Sonra sen silinmiş olarak işaretlenen sektörlerin üzerine yazarsın her türlü veriyi. Yani internete bağlı olman bile yeterli şuan hala eski verilerin üzerine datayı yazıyorsun. Ben olsam hiç düşünmeden kapardım bilgisayarımı. Başka bir pc ya da telefondan burada yazılanları okurdum..

inanmayacaksınız ama üzerine dosya yazma muhabbeti aklıma geldi içimdeki sesle girdiğim diyaloğu aynen yazıyorum.
-Ya kapatsam mı acaba belki kullanmasam düzelme ihtimali olabilir.
- Hadi lan o senin dediğin masallarda olur :) .Hadi foruma gir de belki anlayan arkadaşlar vardır.
Şu an o bilgisayarla yazıyorum artık çok mu geç ?

dosyaların c sürücüsünde ve ya masa üstünde değilde D, E, F,... hardisk sürücülerinden birinde ise şuan kullanman veya o dosyların üzerine birşeyler atmamışsan hiç birşey olmaz. Atmışsanda yinede o dosyaların bulunduğu bölüme yazmamış olabilir.

olayın mantığını anlatmak gerekirse hardiskin iç kısmında dosyların isimleri tutulur sen dosya silme işlemi yaptığında windows sadece dosya isimlerini siler. Dosyalar fiziken hardiskinde durmaya devam eder taaki sen o hardiskin o bölümüne bir dosya attığında sistem sırasıyla boş olarak bildiği bölümlerin üzerine yazana kadar.

Eğer ilk sorunda dediğin klasöre format attım tabirinde D, E, F, sürücüsünü kast ediyorsan ve içine dosya atmamışsan tüm verilerin tamamen duruyordur. Sana özel mesajla gönderdiğim programla kurtarma işlemini kayıpsız halledebilirsin.

çok geç değil aslında, zararın neresinden dönersen kurtarılacak bir şeyler vardır. Format attığında aslında o dosyaları, belgeleri silmez. Silindi diye işaretler hdd üzerinde. Sonra sen silinmiş olarak işaretlenen sektörlerin üzerine yazarsın her türlü veriyi. Yani internete bağlı olman bile yeterli şuan hala eski verilerin üzerine datayı yazıyorsun. Ben olsam hiç düşünmeden kapardım bilgisayarımı. Başka bir pc ya da telefondan burada yazılanları okurdum..

hocam çok teşekkür ettim kapattım hemen bilgisayarı.özelden mesaj atıyorum cevaplarsan sevinirim.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:12 ----------

dosyaların c sürücüsünde ve ya masa üstünde değilde D, E, F,... hardisk sürücülerinden birinde ise şuan kullanman veya o dosyların üzerine birşeyler atmamışsan hiç birşey olmaz. Atmışsanda yinede o dosyaların bulunduğu bölüme yazmamış olabilir.

olayın mantığını anlatmak gerekirse hardiskin iç kısmında dosyların isimleri tutulur sen dosya silme işlemi yaptığında windows sadece dosya isimlerini siler. Dosyalar fiziken hardiskinde durmaya devam eder taaki sen o hardiskin o bölümüne bir dosya attığında sistem sırasıyla boş olarak bildiği bölümlerin üzerine yazana kadar.

Eğer ilk sorunda dediğin klasöre format attım tabirinde D, E, F, sürücüsünü kast ediyorsan ve içine dosya atmamışsan tüm verilerin tamamen duruyordur. Sana özel mesajla gönderdiğim programla kurtarma işlemini kayıpsız halledebilirsin.

çok teşekkür ederim yardım edecek birini bulamassam yapacağımdan eminim. yalnız c ve d olarak iki parçaydı şu an ise sadece c duruyor bir problem olur mu? işletim sistemi win 7 ultimate.

arkadaşlar size nasıl yardımcı oldular okuyamadım vaktim olmadığı için ama şöyle söyleyeyim.. format attığınızda (10+ saat süren fabrika formatları hariç) aslında hiç birşey harddiskinizden silinmez..sadece üzerine yazılabilir duruma gelir be artık basit yollardan erişebilmeniz engellenir.. yani aslında eğer üzerine tekrar birşeyler yazılmadıysa o fotoğraflar vs duruyordur..zaten harddisklerimiz bu yüzden eskimeye başlar, ses yapmaya başlar ve ömrünü doldurur ..sürekli üstüne yazıyoruz ve üzerine yazılmamış parçalar kalıyor vs.. bu yüzden konuyla alakası yok ama ayda bir disk birleştiricimizi çalıştıralım..neyse..genelde bu dosyaların hepsine sapasağlam ulaşamassınız..en azından bazı fotoğraflarda görüntü bozuklukları, eksik görüntüler vs veya arşiv dosyalarınızda bozukluklar ortaya çıkabilir..tabi bu ihtimal..
gelelim nasıl dosyalarınıza ulaşabileceğinize..google a yazdığınızda binbir çeşit "File Recovery" yazılımlarına ulaşabilirsiniz.. hangisi daha kalitedir hangisi daha kolay halleder işinizi bilmiyorum şuan ama ufak bir araştırmayla bence forumlarda bilgilere ulaşabilirsiniz.. dandik bir file recovery programı ile fotoğrafları tek tek bulmanız gerekebilir..
ama unutmayın.. bu işlemi yapana kadar ne kadar açık durursa bilgisayarınız o kadar iyi.. hatta imkanınız varsa bu araştırmayı başka bilgisayardan yapın programı indirin deneyin emin olun ve ardından kendi bilgisayarınıza aktarın ve kullanın..
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..saygılar

Son düzenleme:
hocam çok teşekkür ettim kapattım hemen bilgisayarı.özelden mesaj atıyorum cevaplarsan sevinirim.

---------- Post added at 23:16 ---------- Previous post was at 23:12 ----------

çok teşekkür ederim yardım edecek birini bulamassam yapacağımdan eminim. yalnız c ve d olarak iki parçaydı şu an ise sadece c duruyor bir problem olur mu? işletim sistemi win 7 ultimate.

Tam olarak nasıl bir işlem yaptın anlatırsan sanırım sen format değilde disk yöneticisinden diski silmişsin eğerki öyleyse işin daha kolay. Tam olarak yaptığın işlemi anlatabilirmisin
ve dosyaların d sürücüsünde ise şuan bilgisayarını kullanman dosyalarına herhangi bir zarar vermeyecektir. çünkü sistemin sadece c sürücüsünü kullanıyor

c ve d olan iki dosyamın isimleri değişik olduğu için karıştırdım ve d'ye format attım şu an sadece c çıkıyor d de ise disk sürücüsü görünüyor. Anlatabildim zannedersem.biraz değişik geldi bana yaşamadım ve bu durumu yaşayana şahit olamadım.bu durumda çözüm yolu ne olabilir?

---------- Post added at 23:30 ---------- Previous post was at 23:28 ----------

enesergulün dedikleri ümitlerimi yeşertse de tam bir cevap alana kadar yardımcı olan arkadaşlarımı dinlicem.tam bilip öyle başlarım işleme.çok teşekkür ederim hepinize

c ve d olan iki dosyamın isimleri değişik olduğu için karıştırdım ve d'ye format attım şu an sadece c çıkıyor d de ise disk sürücüsü görünüyor. Anlatabildim zannedersem.biraz değişik geldi bana yaşamadım ve bu durumu yaşayana şahit olamadım.bu durumda çözüm yolu ne olabilir?

Sen window 7 yi format atarak yeni kurulummu yaptın? yoksa window 7 de ikien sağ tıklayıp bicimlendirmi yaptın? yani şuan d sürücüsü bomboşmu?

evet hocam d bomboş.win 7 kullanıyordum açılmıyordu bilgisayar ekranı görünüyordu ama.format attım.d disk sürücü olarak görünüyor.windows.old dosyası benim format atmak istediğim yerdeki bilgileri kopyalamış sadece dosyalarımı (d'yi) değil.

Uğraşmakte fada var. Çok önemliyse uğraşılır diyim. Ben tek kalemde 500gb verimi yanlışlıkla formatlamış ve günler süren çabalarla 500gb dan fazlasını kurtarmıştım :))

500gb'tan fazlasını kurtardıysan.harddisk markasının gzli şirket bilgilerini de ele geçirmiş sayılırsınız.:) uğraşıcam ama uzun sürecek gibi.hangi programı önerirsiniz?bilgisayarı kapattım ama zaman sıkıntı olur mu mesela yarın başlasam?

Olmaz. Çok fazla açıp kapatma bilgisayarı. Download yapma, yeni program vs kurma. Bu kurtama işin piri Programlar Get Data Back ; Stellar Phoenix ve Easeus programlarıdır. Çok da basittir kullanması. Yalnız şunu ihmal etme. Programı kurduktan sonra kurtarılacak hdd i seçtikten sonra kurtarılacak verileri 2. bir hdd e yazdırmak en doğrusudur. Aynı harddisk in farklı bir partition i bile önerilmez. Olur ama önerilmez risklidir. En temizi 2. bir hdd e verileri kurtarmaktır. Bu ext bir hdd de olabilir. Bahsettiğim programları herhangi bir warez sitesinden gayet kolaylıkla bulabilirsin.

Olmaz. Çok fazla açıp kapatma bilgisayarı. Download yapma, yeni program vs kurma. Bu kurtama işin piri Programlar Get Data Back ; Stellar Phoenix ve Easeus programlarıdır. Çok da basittir kullanması. Yalnız şunu ihmal etme. Programı kurduktan sonra kurtarılacak hdd i seçtikten sonra kurtarılacak verileri 2. bir hdd e yazdırmak en doğrusudur. Aynı harddisk in farklı bir partition i bile önerilmez. Olur ama önerilmez risklidir. En temizi 2. bir hdd e verileri kurtarmaktır. Bu ext bir hdd de olabilir. Bahsettiğim programları herhangi bir warez sitesinden gayet kolaylıkla bulabilirsin.

bilgi için teşekkür ederim. Bilgisayar kapalı duruyor bu programı başka bilgisayardan indirip,arızalı bilgisayara aktarıp kurmam en mantıklısı herhalde? mantık olarak programın nasıl çalıştığını yaparak öğrenicem artık. aynı soruyu tekrar sorayım size de d'nin disk sürücüsü olarak görünmesi bir sorun yaratır mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar