Bilgisayardan anlarmısınız?

500gb'tan fazlasını kurtardıysan.harddisk markasının gzli şirket bilgilerini de ele geçirmiş sayılırsınız.:) uğraşıcam ama uzun sürecek gibi.hangi programı önerirsiniz?bilgisayarı kapattım ama zaman sıkıntı olur mu mesela yarın başlasam?

Çok çok önceleri sildiğim verileride kurtarmıştım :) neyden kurtardıysam artık sonradan yine sldim gereksizleri :)
Easy recovery full versiyon kullandım. Yalnız biraz uğraştırıcı oldu. Gelişmiş seçenekleri kullanmadan br işe yaramamıştı program . Ne zamanki gelşmiş seçeneklere girdim ozaman işin rengi değişti. Üstünden yıllar geçti ne yaptım hiç hatırlamıyorm

Ayrıca sen programı farklı bir pc ye kurup sildiğin diski o pc ye bağla ve o şekilde şansını dene.
Ben harici diskin çindeki sata hdd i çıkarıp anakart üzerinden sata ile bağlamıştım.

sildiğim makine laptop kuracağım makine notebook yani harddisk sökme işi masal olur :)yarın nasipse başlarım yapmaya.yalnız bilgisayara yükleyip hdd çıkarmadan besmele ile kuracağım:queen:

arkadaşım merak etme bu konuda en tecrübeli ben sayılırım bende veri yazması vs sorun olmadı hatta 2 kere üst üste atılmıştı format valla bende işe yaradı.... düğün nişan resim tüm videolarımız vs hepsi hdd idi yanlıslıkla tamamen format atmış bilgisayarcı kavga dövüş ettik neyse lafı uzatmayayım tüm verilerimin yaklasık %80 yakınını kurtardım yoksa yengen beni öldürürdü...; ))tüm resimlerimizi yoksa yeniden cektirmek zorundaydık resım sorun değilde yeniden düğün videosu çekmemiz imkansızdı.: ))
tam olarak programın adı

RecoverMyFiles
kur dene ordan istediklerini müzik resim video word excel belgeleri vs seç hangisini istersen %80 kurtarırsın...sorun olursa pm at yarın sana msn den tarif edebilirim gündüz fazla işim yok...gaziantepe yakın olsan gel beraber yapalım diycektim ama : ))

bu yaz gelemedim oralara hemşerim :) gündüz benimde pek işim yok şimdilik.msn'e girmeyeli o kadar zaman olmuş ki onu bile açmaya uzaktan destek lazım :) yarın ben dönerim uygun olabilirsem sonuçta iş yerindeyim net birşey diyemiyorum.teşekür ederim ilgine

tavsiyem, xp kurulu bir bilgisayara harddiskini takman ve herhangi bir recovery programı ile, formatlanmış dahi olsa bilgilerini kurtarman. Bilmiyorsan hiç uğraşma ve bir bilgisayarcıya götür. Hatta ses dosyaları bulunabilir şeyler ise onlarla uğraşmadan sadece fotoğrafları kurtarman önemli ölçüde zaman kazandırır.
800gb lık film arşivimi kaybettim üstelik sadece shift-del ile silindi. Kolay kurtarılabilir Ama hiç uğraşamam, eski hevesim kalmadı.

bilgi için teşekkür ederim. Bilgisayar kapalı duruyor bu programı başka bilgisayardan indirip,arızalı bilgisayara aktarıp kurmam en mantıklısı herhalde? mantık olarak programın nasıl çalıştığını yaparak öğrenicem artık. aynı soruyu tekrar sorayım size de d'nin disk sürücüsü olarak görünmesi bir sorun yaratır mı?

En sağlamı laptopun harddisk i söküp bir bilgisayara ikincil harddisk olarak bağlaman (bunun gerekli aparatlar var çok da ucuz pc ye bağlayabilirsin laptop 2.5 Hdd i ) ve bahsettiğim programları PC ye kurup verileri öyle kurtarman, kurtardığın veriler de PC ye hdd ine aktarman. Açıkca söyleyeyim yukarıda yazdığım 3 program harici başka bir programla uğraşman boşuna zaman kaybı olacaktır.

diske kesinlikle yeni veri yazma hatta kullanma. program ile kurtarilir cok kolay.

Isletim sistemin ne?Kac bit de bakam bi?

File_Scavenger_3.2 denilen bi program var.

Torrentlerden arat cikar.

www.kat.ph te olmasi lazim.

Yukle yardim gerekirse yaz buraya...

arkadaşların çoğu oldukça yeterli ve doğru bilgiler vermişler ellerine sağlık. benim katacağım şey disk üzerindeyken zorlanacağın. laptoptan diski söküp harici bi kutuya takıp daha sonrada güçlü bi masaüstüne bağlarsan kurtarman kolay olur. eski sağlam yazılımlardan easy recovery ve türevleri buna uygundur. yalnız, bu işlerden yeteri kadar anlamıyorsan be 80-100tl sorun degilse iyi bi bilgisayarcıya yaptır derim. uçuk rakam çekerlerseki geneldede bu işi çok zormuş gibi gösterip uçuk rakam çeken çakal meslektaşım çoktur, kadıkoye getir ben bedava yaparım kardeşim. elimde harici kutu v.s. de var. düşünürsen sana özelden numaramı yazıyorum ulaşırsın. kolay gelsin..

arkadaşların çoğu oldukça yeterli ve doğru bilgiler vermişler ellerine sağlık. benim katacağım şey disk üzerindeyken zorlanacağın. laptoptan diski söküp harici bi kutuya takıp daha sonrada güçlü bi masaüstüne bağlarsan kurtarman kolay olur. eski sağlam yazılımlardan easy recovery ve türevleri buna uygundur. yalnız, bu işlerden yeteri kadar anlamıyorsan be 80-100tl sorun degilse iyi bi bilgisayarcıya yaptır derim. uçuk rakam çekerlerseki geneldede bu işi çok zormuş gibi gösterip uçuk rakam çeken çakal meslektaşım çoktur, kadıkoye getir ben bedava yaparım kardeşim. elimde harici kutu v.s. de var. düşünürsen sana özelden numaramı yazıyorum ulaşırsın. kolay gelsin..

easy recovery benim kullandığım program fakat Win.7'de çalıştıramamıştım. 400euro'luk programı bulabilirseniz paylaşılması yasak olan şeylerden bende var, verebilirim:pl:

sildiğim makine laptop kuracağım makine notebook yani harddisk sökme işi masal olur :)yarın nasipse başlarım yapmaya.yalnız bilgisayara yükleyip hdd çıkarmadan besmele ile kuracağım:queen:
laptop ve notebook ikiside aynı şey değilmi yahu? :) notebook hdd si bence bataryasından sonra en kolay sökülen parçasıdır. ben anlamam o işlerden dersende kurcalama derim. Ayrıca artık eskisi gibi harici kutu aparatlarınada gerek yok çünkü daha basit , küçük ve daha ucuz aparatlar ile ide, notebook ide, sata ve sata 2 hdd leri başka bir pc ye usb ile bağlayıp işlemlerini kolayca yapabilirsin. bu aparat yazıcıoğlunda 10- 15 tl arası.

Her türlü denemeyi yaptıktan sonra hala istediğin verimi alamadıysan benimle bi iletişime geç. Data recovery üzerine çalışan norveçli bir firmada çalışmıştım bir süre. İçinden kurşun geçmiş diskten data kurtardıklarını hatırlıyorum bizim labdaki elemanların. diski fabrikaya göndermediysen, veya aside atıp kompile eritmediysen kurtarılabilecek haldeki her datayı kurtarıyorlar. İşleri bu.

2007'de çalışmıştım, fiyatları yazayım hatırladığım kadarıyla.

Inspection: 500 Euro, Sadece diski alıp norveçe laba gönderiyorlar, ne kadar kurtulur ne kadar kurtulmaz, ne kurtulur ne kurtulmaz onun raporunu veriyorlar.
Kurtarma:Datanın durumuna, nasıl kurtarıldığına, ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, DVD başına 500 Euro ile, 2500 Euro arasında değişen fiyatları var...

Kurtaramazsan, veya yeterli gelmezse, illa kurtarıcam, çok da param var dersen, bi haber ver.. iletişime geçirteyim seni.

Her türlü denemeyi yaptıktan sonra hala istediğin verimi alamadıysan benimle bi iletişime geç. Data recovery üzerine çalışan norveçli bir firmada çalışmıştım bir süre. İçinden kurşun geçmiş diskten data kurtardıklarını hatırlıyorum bizim labdaki elemanların. diski fabrikaya göndermediysen, veya aside atıp kompile eritmediysen kurtarılabilecek haldeki her datayı kurtarıyorlar. İşleri bu.

2007'de çalışmıştım, fiyatları yazayım hatırladığım kadarıyla.

Inspection: 500 Euro, Sadece diski alıp norveçe laba gönderiyorlar, ne kadar kurtulur ne kadar kurtulmaz, ne kurtulur ne kurtulmaz onun raporunu veriyorlar.
Kurtarma:Datanın durumuna, nasıl kurtarıldığına, ne kadar sürdüğüne bağlı olarak, DVD başına 500 Euro ile, 2500 Euro arasında değişen fiyatları var...

Kurtaramazsan, veya yeterli gelmezse, illa kurtarıcam, çok da param var dersen, bi haber ver.. iletişime geçirteyim seni.
içinden kurşun geçmiş hdd heralde normal insanlarıns ahip olduğu bir pcde değildir. €500 yaptıkları işe göre normal olabilir yada çooook öndemli projeler vs ait bir disk olabilir ozaman bu para verilebilir. ama müzk ve foto için 1 bilgisayar parası vermek bence garip . Zaten hdd nin başına böyle büyük birşey gelmemiş sadece format atılmış, hatta fdisk bile atılmış olsa doğru boyutlarda ayrım yapılırsa yine kurtarılabilir.

Bunu şöyle örnekleyebilirim;

Ben 2006da hızlı sistem teknık servisinde çalısırken , mesai arkadaşım küçük bir deneme için benım içi dolu hdd mı kullanmak istedi, bende pc'mden hddmi söküp verdim. Ama ufak deneme sırasında server diski silmis hatta fdisklemiş ve içinde bırakın dosayaların silinmesi hiç bir sürücü dahi kalmamıştı. Tabi o anda Arkadaşıma oldukça kızmıştım çünkü içinde benım için çok önemli programlarım ve fotolarım vardı. Daha sonra müdürümüz bilgileri kurtarabileceğimizi söyleyınbce biraz rahatladım.

Önce bana c: ve d: sürücüsünün kaç gb olarak bölündüğünü sordu bende miktarlarını söyledım ve fdisk işlemini tamamladık. daha sonra kendi pc sine bağlayarak ozamanlar en iyi belki hala en iyi kurtarma programı olan get data back ile kurtarmaya başladı. o yıldaki pcmın hdd si 80 gb di ve kurtarma işlemi pc kapanmadan tam 3 gün sürdü. :)

Sonuç olarak bazı eksiklikler vardı ama çoğunluğunu kurtarmıştım. Tabi günümüz teknolojisinde dah aaz kayıplı ve daha kısa sürede biteceğinden eminim. Saygılar...

Hocam ben bunu uygulasın diye yazmadım zaten. Arkadaş benim hayatım o datalar, onlar olmadan neyleyim nefes almayı tadında yazdığı için alternatif bilgi olarak yazdım. Belki bize söylemediği başka önemli şeyleri vardır falan diye. Aklının bi köşesinde bulunsun dedim.

Kurşun geçmiş disk konusu da şöyle. Mafya babası bir abiye polis baskın yapıyor. Çatışma sırasında diskin biri kasanın kenarından, biri de doğrudan içinden iki kurşun geçiyor. Kanıt olarak el konuyor. Daha sonra bizim firmaya getiriliyor. Diskin %80'i kurtarılıyor. Adamlar gerçekten işin dışkısını çıkarmış durumda. Lab'ın fotoları videoları falan vardı. Resmen uzay ortamı gibiydi.

Hocam ben bunu uygulasın diye yazmadım zaten. Arkadaş benim hayatım o datalar, onlar olmadan neyleyim nefes almayı tadında yazdığı için alternatif bilgi olarak yazdım. Belki bize söylemediği başka önemli şeyleri vardır falan diye. Aklının bi köşesinde bulunsun dedim.

Kurşun geçmiş disk konusu da şöyle. Mafya babası bir abiye polis baskın yapıyor. Çatışma sırasında diskin biri kasanın kenarından, biri de doğrudan içinden iki kurşun geçiyor. Kanıt olarak el konuyor. Daha sonra bizim firmaya getiriliyor. Diskin %80'i kurtarılıyor. Adamlar gerçekten işin dışkısını çıkarmış durumda. Lab'ın fotoları videoları falan vardı. Resmen uzay ortamı gibiydi.
Ben seni anladım merak etme . :) zaten bende yazmıştım çoook önemliproje vs dataları varsa yaptırır elbet diye. kurşunlu disk hakkında da yanılmamışım benzerini düşünmüştümde. :) o hdd yi bi an gözümün önune getırdım; scandisk yaparken kocaman bir bad sektör görünürdü heralde :D. ahh ah! o lablarda çalışmak vardı.

Ha bi de doritosun iki yeni projesinin olduğu disk gelmişti.
nasıl diye sormayın, biz de sormadık zamanında... adam laptop'u, kızartma kazanına düşürmüştü...

bilgi için teşekkür ederim. Bilgisayar kapalı duruyor bu programı başka bilgisayardan indirip,arızalı bilgisayara aktarıp kurmam en mantıklısı herhalde? mantık olarak programın nasıl çalıştığını yaparak öğrenicem artık. aynı soruyu tekrar sorayım size de d'nin disk sürücüsü olarak görünmesi bir sorun yaratır mı?

Eğer kurtarma işlemine başlamadıysan sana yakınım B.çekmecedeyim yardımcı olmaya çalışırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar