Yamaha Yamaha Ybr 125 / Ybr 125 Esd Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

abi zaten bende en ucuzunu alayım mı diyecektim de sonradan normal sorayım dedim size aslında mantıklı oringlinin en ucuzu 50 lira normal zincir 11-12 liraya var ve en aşyada 10 bin gider diye düşünüyorum tabi bu en kötü ihtimal ve bakım yapmasan da bozulacak diye bir tasan yok oringliyi bakmassan hemen oringler bitiriyormuş kendini öyle duymuştum

ben rialliden takım(dişliler,zincir) aldım 25 tl ye memnunum:):queen:

castrolün hangisiyle gördün 130 u :D

Castrol'ün 130'yapmakla alakası yok..Etkisi tabikide var kaliteli yağın Şimdi Detay Detay anlatırım sana bi 0'ybr'nin Nasıl rodaj yapılıp kullanılması gerektiğini ondan sonra en kötü 120 görücek.

Kullanıştan kullanışa farkeder..110'u geçmiyen motoru ben kullanıyorum 120 yapıyor..Burda yıllarca anlatsamda dilimde tüyde bitse çoğu insan anlamaz ! yüz yüze görüşmek lazım fatih :) Ben motor'un dişlisini 15 yapsam şuan motor 140'a gidicek not: motor komple orjinal alt motora anahtar değmedi.

Castrol'ün 130'yapmakla alakası yok..Etkisi tabikide var kaliteli yağın Şimdi Detay Detay anlatırım sana bi 0'ybr'nin Nasıl rodaj yapılıp kullanılması gerektiğini ondan sonra en kötü 120 görücek.

Kullanıştan kullanışa farkeder..110'u geçmiyen motoru ben kullanıyorum 120 yapıyor..Burda yıllarca anlatsamda dilimde tüyde bitse çoğu insan anlamaz ! yüz yüze görüşmek lazım fatih :) Ben motor'un dişlisini 15 yapsam şuan motor 140'a gidicek not: motor komple orjinal alt motora anahtar değmedi.

peki kitapçıkdaki gibi rodaj yaparsam birebir uyarak rodaj sonrasında dedğin kadar olurmu motor?

peki kitapçıkdaki gibi rodaj yaparsam birebir uyarak rodaj sonrasında dedğin kadar olurmu motor?

Arkadaşa 2 hafta önce komple orjinal alt motor aldık ybr'ye..İlk 200-300 km yavaş kullandı.Ondan sonra normal kullanım yüklendi motora..Benim önerim ilk 500 km kitapçığa uy ondan sonra arada yüklen normal kullanım şeklinde devam et.

recai kardeş benim motorda 15 lik dişli var ve 100 anca düzde yerine göre 105 hız yapmayabilir ama ne yapayım alıştım artık zaten uzun yol yapıyorum ben genelde bugünde 525 km yaptım 80-100 km arası hızım oda bana yeterli ancak tabi biraz daha gitse gitmesin demem :D
not: sana bir gün getirecem bir bak bakalım motoruma :D

Selamlarr nasılsınız :)

a.s. okan sen nasılsın nerelerdesin yav :D

arkadaşlar bişey sorucam. mesajlarda sıklıkla şöyle şeyler okuyorum;

ybr nin alt motorunu açtık,
ybr ye alt motor aldık,
alt motorda oynama yapılmıştır vs.

anlamadığım şey şu; bizim motorlarda üst motordamı var, varsa nerde. neden herkes alt motor diye yazıyor. zaten motor belli. allta.motoru üstte olan motosiklettemi var.?

(#20360)
ondeer

Motosikleti: YBR 125 2005 ATEŞ GİBİ KIRMIZI
Kan Grubu: B Rh+

Dün, 23:53

ybr ye alt motor aldık,

anlamadığım şey şu; bizim motorlarda üst motordamı var, varsa nerde. neden herkes alt motor diye yazıyor. zaten motor belli. allta.motoru üstte olan motosiklettemi var.?

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/mot...ilgi-paylasim-basligi-1018.html#ixzz1Pl9kboji
Normalde :silindir kapagı ve blok olarak geçer.Yani piston segman ve gömlek alt,silindir kapagı külbütör üst.Daha altı zaten şanzuman.Onunda altı asfalt gablaması:queen::queen::queen::queen:Yani umarım şanzumanla bloğu alt üst diye tanımlamıyorlardır.Kolay gelsin.

recai kardeş benim motorda 15 lik dişli var ve 100 anca düzde yerine göre 105 hız yapmayabilir ama ne yapayım alıştım artık zaten uzun yol yapıyorum ben genelde bugünde 525 km yaptım 80-100 km arası hızım oda bana yeterli ancak tabi biraz daha gitse gitmesin demem :D

Motoru unuttum bu aralar ya :)

Bakalım..Ybr değil ama bi bakayım daha önce bakmadım hiç senin motora :) Vardır bişiler çözeriz meraklanma :)

ybr ye alt motor aldık,

Alt motor diye geçer sanayide..Okadarınıda açıklıyamıcam vallaha..? :queen:

Yok kontağa su girmez daha kapağı çalışıyor.Geçen yatırdım yaylada devır saatinin üst tarafı tam taşa denk geldi kırıldı ora kırılınca devir saatinin camı falan çıkdı bütün olarak tekrar yerine yapıştırdım :( Şimdi yıkadım güzelce birde zinciri küf tutmuş ben hiç böyle yapmazdım :( Onuda yağladım güzelce çekdim yerine.Yatsın biraz.

Yok kontağa su girmez daha kapağı çalışıyor.Geçen yatırdım yaylada devır saatinin üst tarafı tam taşa denk geldi kırıldı ora kırılınca devir saatinin camı falan çıkdı bütün olarak tekrar yerine yapıştırdım :( Şimdi yıkadım güzelce birde zinciri küf tutmuş ben hiç böyle yapmazdım :( Onuda yağladım güzelce çekdim yerine.Yatsın biraz.

bak dönüp dolaşıp yine motora geleceksin... bora çok yakar sen yaz günü motora bin sonra arabaya binersin... bu arada ben ne zaman geleyim boluya.... unuttum sanma... yayla kahvaltı .....:):):):)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar