adamım yağ kesinlikle sentetik olmamalı .... çünkü bizim motorlarımız ıslak şanzumanlı... 20 /50 veya -- 15 /50 --- veya 15/40.....
özür diliyorum ama artık söylemeden edemeyeceğim. bu topic sırf geyik topiğine döndü işe yarar hiç bir bilgi paylaşımı kalmadı o yüzden artık kolay kolay girmiyorum. bu topikten bir süreliğine ayrılıyorum, ama MT'ye devam. kendinize iyi bakın.
slm arkadaşlar benim motorun zinciri artık ömrünü tamamlamış hemen bolarıyor ayar tutmuyor sizce hangi marka ve nasıl bir zincir alayım tavsiyelerinizi bekliyorum
ben en ucuz oringsiz zincir alıyorum.....![]()
castrol magnetec motora kesinlikle koyma.. debraj kaçırma yapıyor... en aşşağı 15/50 koymalısın....
Ramazan abi her yağ alıcağımda sana soruyorum biliyosunŞuan ben hangi yağı almalıyım..Kaliteli bişi istiyorum Parası önemli değil önerdiğin yağ hangisi ? Castrol power 1 sentetik sanırım sentetik olmıyanı 10 lira oda çok dandik geliyor..Şuan eski yağı daha 1000 km kullandım Bugün yağ alıcam kararsızım
![]()
mrb arkadaşlar forumu yaklaşık 1 aydır dışardan takip ediyorum.. ortamın kalitesine hayran kaldığımı belirtmek istiyorum ki; özellikle teknik bilgisi az olan arkadaşlara bile (ben gibi) sabırla cvp veren bir çok arkadaş var.Hepsine şimdiden tşkkür ederim banada verecekleri cvplar için.
Nasipse yakın birr zamanda ybr 2011 almayı düşünüyorum hatta kapora verdim bile gelir gelmez alıcam.Sorularım şunlar:
1)2011 modellerin çin üretimi olması kalitede bir fark yaratırmı?
2)tps donanımlı karbüratörü diğer modellerdeki karbüratörlere göre daha iyimidir/kötümüdür?(arıza ve modifiye bakımından)
3)Bir ybr sahibiyle yaptığım sohpeten sonra bu 2011 modellere turbo takılabildiğini duydum ne kadar doğru?
4)Bizim bu antalyada yarışlarda model arabalarda kullanılan yakıttan kulllanıldığını duydum hatta bu yakıt sayesinde 145-150 km hızlara çıkıyormuş ybrler sizce bu gerçekmidir?
Şimdiden yanıtlarınız için çok tşkkür ederim iyi forumlar..
recai 8-10 liralık yağlardan al tam senin motora göre kullan memnun kalacaksın :queen:
Yağ markası soruyorum la Ramazan abiye..Sentetik koyma dedi Ne koyalım bende bilmiyorum 10 liralık yağ fiyatından dandik geliyo sanırım :queen:
Selam dostlarım, CBF 2011 ile ybr 2011 arasında kaldım bu ikisini kıyaslayacak biri var mı ya da öyle bir yazı varsa bulamadım yardımcı olur musunuz ? Önerilere açığım.
Neyse ben bulurum bi yağ..Motorun gidişini etkiliyor öyle diyonda fatih..130 gördüm castrol'le..Dişli olsa daha gidicek vites yetmedi 6'yı istedi motor..