Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

benim motorda boğuk gibi gidiyor...
anlayamadım bir türlü sorunu nedendir diye...
dün yağına baktım kapkara olmuş 400 kmdeki yağ öyle olamaz...(castrol power scooter)
hava filtresini zaten yeni taktım daha tertemiz, bujide yeni değişti 1000 km oldu...
dün tüm hortumları kontrol ettim çatlak yırtık filan yok...
servise hiç götürmek istemiyorum, geçen hava filtresini tam takamamış yerine kutuda boşluk kalmış çamur pislik dolmuş içi...
yapacakları işin zaten....

benim motorda boğuk gibi gidiyor...
anlayamadım bir türlü sorunu nedendir diye...
dün yağına baktım kapkara olmuş 400 kmdeki yağ öyle olamaz...(castrol power scooter)
hava filtresini zaten yeni taktım daha tertemiz, bujide yeni değişti 1000 km oldu...
dün tüm hortumları kontrol ettim çatlak yırtık filan yok...
servise hiç götürmek istemiyorum, geçen hava filtresini tam takamamış yerine kutuda boşluk kalmış çamur pislik dolmuş içi...
yapacakları işin zaten....

karbüratörle manifolda da bi baktır abi, pislik kaçmış olmasın?

ceyhun valla grip bile olmuyorum Allah'a şükür. o konu hakkında bir bilgim yok. hastaneye gidersen seni danışmadan yönlendirirler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 ----------

pek anlamam ben. hava filtresine ve ona bağlı olan hortumlara baktım kontrol ettim. bir problem göremedim. rolantide dengesiz çalışmayada başladı. zamanım olunca servise götüreceğim

içinde zamanla kurum birikerek o hortumlar tıkanıyor. geri dönüşüm iptal olduğu için ve karbüratör temizlendiği için son hızım +7 km hızım arttı. abartmayayım ama 5-6 snde 60a çıkıyorum :)

karbüratörle manifolda da bi baktır abi, pislik kaçmış olmasın?

ceyhun valla grip bile olmuyorum Allah'a şükür. o konu hakkında bir bilgim yok. hastaneye gidersen seni danışmadan yönlendirirler.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:06 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:03 ----------

içinde zamanla kurum birikerek o hortumlar tıkanıyor. geri dönüşüm iptal olduğu için ve karbüratör temizlendiği için son hızım +7 km hızım arttı. abartmayayım ama 5-6 snde 60a çıkıyorum :)

hakikaten karbüratöre bi baktırayım götürecem yarın inşaAllah...
servise götürmüyorum artık kendi ustama götürecem servise ne zaman götürsem kendi arızası dışında bir yerleri söylüyor...:farao::farao:
lastiği doğru takamamıştı depodan tutunda amortisörlere kadar heryeri değiştirecekti...

ceyhun tırnak çekimini büyük ölçüde plastik cerrahi yapio..ama ortopedi de çekebilio.bilginize:)

yeni geldim ustanın yanından sadece çalışmasından karbüratörün bozuk olduğunu söyledi...
karbüratör sipariş ettik...
çarşamba günü gelecek takacağız...

ceyhun ben saglık memuruyum.askerde ameliyathanede çalıstım en az 500 tane tırmak çekimi yaptık.ne genel cerrahisi ilk defa senden duydum..bu isi ya plastik cerrahi ya ortapedi yapar.

abi bunu söyleyen yetkili servis mi yoksa senin özel servisin mi?

kardeşim benim özel servis...
adam kesinlikle ustası bu işin...
dediği yer çıkar bugüne kadar çıkmadığına kimse şahit olmamıştır...
morali yerindeydi geçen gün gittiğimde...
bindi tur filanda attı...
karbüratörü bozan en büyük etken benzin filtresinin olmayışı bu konuya dikkat edelim..
birde hs karbüratörü takalım diyeceğim piyasadaki en az yaktıran karbüratörmüş kendileri araştırdığım kadarıyla...
bakalım nasipse bugün gidicem:cat::cat:
sonucu hakkında bilgi veririm:cat::cat:

kardeşim benim özel servis...
adam kesinlikle ustası bu işin...
dediği yer çıkar bugüne kadar çıkmadığına kimse şahit olmamıştır...
morali yerindeydi geçen gün gittiğimde...
bindi tur filanda attı...
karbüratörü bozan en büyük etken benzin filtresinin olmayışı bu konuya dikkat edelim..
birde hs karbüratörü takalım diyeceğim piyasadaki en az yaktıran karbüratörmüş kendileri araştırdığım kadarıyla...
bakalım nasipse bugün gidicem:cat::cat:
sonucu hakkında bilgi veririm:cat::cat:

"değişecek" denince hemen yetkili servis olduğunu düşündüm. adam bu bozuk malzemeleri fabrikayı geri gönderdiğini söylüyor, bence yalan söylüyor. alıp tamir edip başkasına satıyorlar...

benim de karbüratörde sıkıntı vardı. üst kapağını söküp diyaframı çıkarıp jetin tırnağı var, onu sondan 2.ye alınca motorun çalışması düzeldi. geri dönüşüm de iptal olunca motor saat gibi oldu.

bizim motorda benzin filtresi yok ama süzgeci var. acaba bu süzgecin yerine başka bir motorun benzin filtresi takılabilir mi?

"değişecek" denince hemen yetkili servis olduğunu düşündüm. adam bu bozuk malzemeleri fabrikayı geri gönderdiğini söylüyor, bence yalan söylüyor. alıp tamir edip başkasına satıyorlar...

benim de karbüratörde sıkıntı vardı. üst kapağını söküp diyaframı çıkarıp jetin tırnağı var, onu sondan 2.ye alınca motorun çalışması düzeldi. geri dönüşüm de iptal olunca motor saat gibi oldu.

bizim motorda benzin filtresi yok ama süzgeci var. acaba bu süzgecin yerine başka bir motorun benzin filtresi takılabilir mi?
taktım bügün filtreyi...
komple varyatör ne varsa söküldü hepsinin tek tek bakımı yapıldı:cat:
üstüne binince acaba dedim bu benim motorummu:queen:(maşaAllah)
ustamın eline koluna sağlık diyorum burdanda:cat::cat:

taktım bügün filtreyi...
komple varyatör ne varsa söküldü hepsinin tek tek bakımı yapıldı:cat:
üstüne binince acaba dedim bu benim motorummu:queen:(maşaAllah)
ustamın eline koluna sağlık diyorum burdanda:cat::cat:

hayırlı olsuna bi. scooterların hepsinde debriyaj temizliğiyle beraber ön varyatör bilyaları da değişince titreşim çok azalıyor.

motorun tüm sıkıntılarını giderince varyatörü unuttum. diğer bakımda ben de bunu yaptıracağım. titreşim arttı.

hayırlı olsuna bi. scooterların hepsinde debriyaj temizliğiyle beraber ön varyatör bilyaları da değişince titreşim çok azalıyor.

motorun tüm sıkıntılarını giderince varyatörü unuttum. diğer bakımda ben de bunu yaptıracağım. titreşim arttı.

yap maxi..
inan çok konforlu geliyor...
bütün günümü yedi nerdeyse ama değdi valla:cat:

unnamed.sahibin dende motorunu gördüm satıosun galiba..hayırdır neden satıosun ki.bukadar emek harcadın motora satmak zor olsa gerek..ya varya ben su motoru almamıs olsaydın hiç bakmadan gözümü kırpmadan alırdım senın motoru..neyse hayırlısı olsun abicim

unnamed.sahibin dende motorunu gördüm satıosun galiba..hayırdır neden satıosun ki.bukadar emek harcadın motora satmak zor olsa gerek..ya varya ben su motoru almamıs olsaydın hiç bakmadan gözümü kırpmadan alırdım senın motoru..neyse hayırlısı olsun abicim

güzel kardeşim, inan birden çıktı nakit sıkışlığı çekiyorum satmam gerekli...
o para bile delik kapatmaya yetiyor...
alan sahibi gönül rahatlığı ile biner...
bizde alırız elbet yine demir at...
saolasın:rendeer:

Son düzenleme:
abicim su egzozu bana satsaydın ya.yabancıya gitmesin olmazmı

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:30 ----------

ilanı vermissin ama gel ben sana benim orginal egzozu verem sende bana bu egzozu ver.üstünede neyse farkı verem olmazmı unnnamed..göz koydum ben senin motora

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:43 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:37 ----------

gitti motor gitti egzozz hayırlısı olsun :(

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar