Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

hiçbirşey olmaz...
kimse birşeyi bozmadan doğrusu yapamaz...
elindeki motorda heryeri kurcala..
en pahalı parçasını bozsan sana en fazla 50 liraya mâl olur...
tecrüben olur...

işte bu yüzden ödev dedim abi, işin şakası tabi; ama dene ümit. bir şey olmaz. o lambaları çıkartıp led lambaları aynı yere takacaksın. sonra motor üstündeyken deneyeceksin ve bazısı çalışacak ve bazısı çalışmayacak. (eski lambalarda farketmez ama ledde farketmesi lazım; diyot sonuçta.) sonra canın sıkılacak ve göstergeyi bir daha söküp düzeltip bir daha motoru toplayacaksın.

böylece çin malı motor almanın ne demek olduğunu öğreneceksin :)

subap ayarını yapacak, normal bir bakım yapacak bir servis bulamadığım için subap eğildi. bunda egzoz geri dönüşümünün boşta kalması ve benim motoru ciddi manada sıkıştırmam buna etkendir.

elazığ-malatya arasında kömürhan köprüsünün elazığ tarafının virajlarını bilen var mı bilmiyorum. şöyle söyleyeyim; nfsde burası bir harita olsaydı drift yarışı yaparken çok zevk alacağınız bir pist olurdu. işe geç kaldığım için o virajları limitte yatırmayla beraber dip gazla alırken arka taraf hop hop hopluyordu.

yüksek hız yüzünden mi hopluyordu?

o driftin sonucunda nerdeyse motoru eline aldın herhalde maxi:)
bugün kuzenime fazer600 aldık...
onu sürdükten sonra gene benim motora oturasım gelmedi:(
şeytan der arabayı sat al bi 600 lük:)
meleklerde sakın satma der evdekileri hatırlatır:)
kaldım ortada:)

o driftin sonucunda nerdeyse motoru eline aldın herhalde maxi:)
bugün kuzenime fazer600 aldık...
onu sürdükten sonra gene benim motora oturasım gelmedi:(
şeytan der arabayı sat al bi 600 lük:)
meleklerde sakın satma der evdekileri hatırlatır:)
kaldım ortada:)

yok abi, virajları anlatmak için drift mrift dedim. virajlar güzel.

hop hop hoplaması amortisörlerin dandikliğinden mi yoksa hızlı mı giriyordum viraja?

600lük makinanın en düşüğü 98 beygir diye biliyorum. ara sıra 8 beygir bile kontrolden çıkma eğilimine girerken bu güç beni aşar diye düşünüyorum. ama sen tecrübelisin. gene de aile istemiyorsa bir bildikleri vardır. hayırlısı neyse o olsun.

yok aile istemiyor diye birşey yok...
evdekilerin yaşı ilerleyince araba zorunluluk oluyor maxi sadece:)
birde şöyle birşey diyeyim...
inanıyorum ki zc yi benden kat kat dahi iyi tanıyorsun...
söküp şasesinede bakmışsındır...
o kadar esmesindeki pay hem amortisörün hemde şasenin kıvraklığından kaynaklanıyor...
şase çok ince olduğundan ki eski evlerde demir su boruları olurdu herkes bilir onun aynısı o yüzden o kadar esniyor...
lastikerlin ne kadar sağlam olursa olsun güvenme özelliklerle virajlarda...
şase esnemesinde lastik bile kurtarmaz seni Allah korusun...
hee dersen ki esnemesin şase takviye yap derim...
özellikle sele kısmına....
şasenin hali ortada:)
13032011144.jpg

yok aile istemiyor diye birşey yok...
evdekilerin yaşı ilerleyince araba zorunluluk oluyor maxi sadece:)
birde şöyle birşey diyeyim...
inanıyorum ki zc yi benden kat kat dahi iyi tanıyorsun...
söküp şasesinede bakmışsındır...
o kadar esmesindeki pay hem amortisörün hemde şasenin kıvraklığından kaynaklanıyor...
şase çok ince olduğundan ki eski evlerde demir su boruları olurdu herkes bilir onun aynısı o yüzden o kadar esniyor...
lastikerlin ne kadar sağlam olursa olsun güvenme özelliklerle virajlarda...
şase esnemesinde lastik bile kurtarmaz seni Allah korusun...
hee dersen ki esnemesin şase takviye yap derim...
özellikle sele kısmına....
şasenin hali ortada:)
13032011144.jpg

aile konusunda haklısın abi. evlenince arabayı nişanlım alacak, ben de bi silwerwing 600 alırım artık...

150 zc için; elazığ-malatya yapmayacağım. motor kaldırmıyor. servis yüzündne mi dersin parça kalitesizliğinden mi dersin, sonuç olarak uzun yolu kaldırmıyor. ayak koyduğumuz yerin altına geçen baktım, dediğin gibi su borusundan yapmışlar şaseyi.

kuyruğu çıkarıp sele altı bagajının oradaki demirden de destek alarak arka ve yan çantaları tek parça olarak demir plakalardan sanayide yaptırmayı düşünüyorum. o sırada şaseyi de söktürüp ekler yaptırabilirim. önce bi demir ustası bulmam gerek. ön tarafa da destek yaptırdıktan sonra yere düşsem de bu ekler sayesinde sıkıntı olmaz gibime geliyor.

http://tinypic.com/view.php?pic=152n636&s=7

egzoz subabı yamulmuş. üst kapağı da beraberinde değişiyorlar. garantiden değişecekmiş. 00.07 itibariyle bu mesajı yazdığımdan yarın motoru alacağım, 30-35 saat sonra...

artık motoru kimseye tavsiye etmiyorum. cebimde 25 tl varken 1000 kmde bir yağ değişip bakımını yaptırdım. 25 lirayı servise verip parasız kaldım, yeri geldi ekmek almadım, benzin koydum. sorunsuz olsun diye el emeğiyle bir ton şey yaptım. tam sefasını sürecekken böyle oldu.

motoru hala seviyorum ama şu sıralar servisi yüzünden canımı çok sıktı. eğer elazığdayken adam gibi bir servis bu motora yapılsaydı motor hala eskisi gibi olacaktı. bi subap ayarı bu kadar mı zor!

Gecmis olsun Maxi kardes. Ama bir ust kapak denisimine 30-35 saat arasi sure mi verdiler sana?:queen: En fazla 1 saat suren bir islem olmasi lazim bunun...

valla bana da bıji piposu gibime geliyor. servis kesin tam takmamıştır.

malatya çevresinde adam gibi bir servis lazım bana. şehir önemli değil. yeter ki şu motora adam gibi bakılsın ya :(

gaziantep-usta motora gel gelmeden önce telefon et randevu al
EROL CINCIK LA GÖRÜŞ.

Sağolun arkadaşlar motorcu az daha yiyodu bizi..
Başka motorcuya gittim..
Vidaladı taktı bagajı..
Şimdi km göstergelerini değiştirmem lazım sipariş verebileceğim bi site biliyor musunuz?

mondi_ULKF.jpg

malzemenin gelmesi yüzündne 30-35 saat dedim ama bugün 17de motoru teslim aldım.

memnun muyum?

asla!

motor 6000 devirde takılı ve daha da gaz yemiyor, gazı bırakıp açınca gaz yemiyor.

ana.... si......... servisi 2 aydır bir hava filtresi getiremedi.

şer....... si........ evlatlarına "ustalık" yaptığım için motoruma bakmak istemediler; daha doğrusu bozuk japonlardan alacağı yüzlerce liraya benim vereceğim normal bakım parasını almak istemediler bu ib.. evlatları.

3 gün öncesinden randevu almama rağmen, önceki akşam ve sabahı teyit almama rağmen gittiğimde "işi" çıkan, "eğer bu iş olursa burayı kapatıyorum" deyip beni kovalayan servis yüzündne motorum böyle oldu.

motor 6000 deviri geçemiyor. rölantideyken "tütütütütü" sesi çıkarıyor. gaz yemiyor, sanki motor 2-3 kere patlamayla dönerken 1 kere boşa dönüyor gibi gaz yemiyor. gazı bırakınca ve bir daha açınca motor yığılıyor. 2-3 sn sonra hızlanmaya başlıyor ama verimli değil. önceden gazı kapattığımda 5500 devirde sabit ivmeyle hızlanırken şimdi 5000 devirde ve gazı tam yemeden hızlanıyor.

antep önerisi için teşekkürler. oraya da uğrarız duruma göre. işyerimdeki eski bir motorcu olan arkadaşım da aynısını söyledi; eğer bu son servisten de memnun olmazsam kendi ustasına götürecekmişiz.

artık bu motoru tavsiye etmiyorum arkadaşlar. 9000de üst kapak değiştik... o kadar bakıam şuna buna rağmen.

bu motoru almama sebep olanlara, 2 gün ard arda gecenin 1'inde servis çıkarmayıp beni 9 km yürüten şeref...lere ise ayrıca hakkımı helal etmiyorum.

maxi sadece geçmiş olsun diyebilirim yazdıklarına bakılırsa baya dolmuşsun....

abi dolmayayım da ne yapayım?

sırf burası motosiklet forumu olduğu için motosikletimle ilgili sorunlarımı yazdım. bir de sizi de kendime yakın gördüğümden... okul+iş+hayatla ilgili sorunlarımı da yazarsam oturur ağlarsınız valla:mrgreen::cherry:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar