Mondial Mondial 150zc Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

işten yeni eve geldim. evin önünde park edeceğim yere 10 metre kala gazı bıraktım. frenle durduğumda motor da durdu. çalıştırdım çalışmadı.

marş motoru boşa dönüyor. tık tık bi ses var. krankı mı kırdım?

maxi97 : akün sağlamsa marş otomatiği yada marş dişlişi bozuk olabilir.

aquapolis : bende orjinal mondial çantası var çantada delikler var bizim arkadaki metal kanata delik açılıp bağlanmış gayet sağlam.benim ümite dediğimi birebir sana söylemiş :)

ngural : cistanbulda oturan a2 ehliyeti olan biri ngural arkadaşa yardım etsin lütfen..

maxi97 : akün sağlamsa marş otomatiği yada marş dişlişi bozuk olabilir.

aquapolis : bende orjinal mondial çantası var çantada delikler var bizim arkadaki metal kanata delik açılıp bağlanmış gayet sağlam.benim ümite dediğimi birebir sana söylemiş :)

ngural : cistanbulda oturan a2 ehliyeti olan biri ngural arkadaşa yardım etsin lütfen..

marş motoru sağlam ve çalışıyor. sanırım o tık tık sesi marş motorunun döndürdüğü krank. bujiden ve ya buji piposundan olabilir mi acaba? buji piposu çıkmış mıdır?

Mars motoru cok hızlı donuyosa bujı tıposuda yerınden cıkmıs olabılır. Ozel mesaja eklemeyı unuttum:)

valla bana da bıji piposu gibime geliyor. servis kesin tam takmamıştır.

malatya çevresinde adam gibi bir servis lazım bana. şehir önemli değil. yeter ki şu motora adam gibi bakılsın ya :(

maxi sirtlan motoru gel istanbula...
bizim ustaya gotururuz....
gicik bir adamdir konusmaz etmez ama ustaligi on numaradir....

vallahi bende sorundan kullanamıyorum motoru.hava filtresini hava filtresinin hortumları kontrol ettim bir problem yok onla ilgili. artık başka hangi sebeple olabilir bilemiyorum. haftasonu mecbur götüreceğim bende servise.

bugün gösterge cami aldim 4 serviste yoktu en sonunda çaglayanda buldum 8 liraya aldim.bu seferde takacak servis bulamadim 3 yere gittim takamayiz yogunuz dediler.artık parasıylada yaptiramioz isimizi.en sonunda sanayi mah lesinde bi motorcuya gittim sen 3 cü yersin dedim eger takmayacaksan kiracam burda bunu dedim..adam yok takariz dedi ama bu motor çok ugrastirio dedi mekanik olarak onun için takmazlar dedi.halbuki izledim sökerken hiçte öle dedil 4tane vidayi söküp takmak bukadarmi zor..ee bende fazla anlamiom göre göre ögrenioz artik.

kendin bile rahatça sökerdin...
ön siperi sök direksiyonun altındaki 2 vidayı sök...
kadranı hafif kaldır altından km telini sök...
sonrası çocuk oyuncağı...

http://tinypic.com/view.php?pic=152n636&s=7

egzoz subabı yamulmuş. üst kapağı da beraberinde değişiyorlar. garantiden değişecekmiş. 00.07 itibariyle bu mesajı yazdığımdan yarın motoru alacağım, 30-35 saat sonra...

artık motoru kimseye tavsiye etmiyorum. cebimde 25 tl varken 1000 kmde bir yağ değişip bakımını yaptırdım. 25 lirayı servise verip parasız kaldım, yeri geldi ekmek almadım, benzin koydum. sorunsuz olsun diye el emeğiyle bir ton şey yaptım. tam sefasını sürecekken böyle oldu.

motoru hala seviyorum ama şu sıralar servisi yüzünden canımı çok sıktı. eğer elazığdayken adam gibi bir servis bu motora yapılsaydı motor hala eskisi gibi olacaktı. bi subap ayarı bu kadar mı zor!

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:14 ----------

bugün gösterge cami aldim 4 serviste yoktu en sonunda çaglayanda buldum 8 liraya aldim.bu seferde takacak servis bulamadim 3 yere gittim takamayiz yogunuz dediler.artık parasıylada yaptiramioz isimizi.en sonunda sanayi mah lesinde bi motorcuya gittim sen 3 cü yersin dedim eger takmayacaksan kiracam burda bunu dedim..adam yok takariz dedi ama bu motor çok ugrastirio dedi mekanik olarak onun için takmazlar dedi.halbuki izledim sökerken hiçte öle dedil 4tane vidayi söküp takmak bukadarmi zor..ee bende fazla anlamiom göre göre ögrenioz artik.

keşke kendin yapsaydın. bi tornavidayla beraber 6 motorda 6 göstergede vida sökecektin.

gösterge içindeki dandik lambaları da led gösterge lambaları ile değişmeni ödev veriyorum :).

maxi hocam o ödeve ben hiç çalismadim yaf nasil yapacam onu..gösterge ledleri normal led lerden farklimiki..hadi idelim bagladim orda birsürü kablo var enerji için hangisine baglayacam..benzin kablosuna baglamayayim sonra

ordaki eski ampülleri sökeceksin yerine led ampül takacaksın kolay mesele...
he dersenki bana sen yaptınmı?
yok üşengeçliğimden yapamıyorum:)

hiçbirşey olmaz...
kimse birşeyi bozmadan doğrusu yapamaz...
elindeki motorda heryeri kurcala..
en pahalı parçasını bozsan sana en fazla 50 liraya mâl olur...
tecrüben olur...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar