nedendir bilinmez iyi olabilecek hiçbirşeyi bilen bilmeyen hiç kimse tavsiye etmiyor .peki ama neden ,evet birşey söyleniyor misal dedin ki ıslak balatalarda tavsiye edilmiyor ama neden? şu an grup halinde egeye yolculuğa çıktık ve motorun titreşiminin azalmasından tutun vites geçişlerinin yumuşaklığına kadar bir fark var boşa alma sorunu mu ? o da neymiş
İyi olabilecek söylemden yola çıkarsak depolarımıza uçak yakıtı koymak da iyi olabilir, ne de olsa parlama süresi daha kısa ve düşük ısıda gerçekleşiyor. Ama koymuyoruz çünkü mantıken motor bloklarımız bu patlama şiddetine dayanamaz bunu bir şekilde biliyoruz.
Islak debriyajlı motorlara da bor katkısı koyulduğunda iyi olabilecek bir şey gibi görünüyor elbette ama bor mineralinin partiküler yapısı nedeniyle gözenekli yapıları doldurarak süper kaygan hale getirmesi sonucunda debriyaj kaçırması ihtimali hem mantıklı hem de iki satır google araştırmasıyla bahsettiğim olayla ilgili yorum ve sonuçlara ulaşmak mümkün.
Ben dilini hiç sevmiyorum ama bazen gerekiyor; bu sitede araştırmadan, soruşturmadan bir yorumda bulunmadım şimdiye kadar. Konuyla ilgili okuduklarım ölçüsünde bilgim var, uçak yakıtını denemediğim gibi bor katkısını da motorumda denemedim. Demem o dur.
Umarım iyi olur, sonuçları samimiyetle merak ediyorum.
Bu arada motorum için bugün bir arkadaşla görüştük, kapora verdi, pazartesi satış işlemlerini yapacağız sanırım..
Comet ile kısa ama dolu bir hikayemiz oldu

4 ayda 5 bin km gibi bir rakama ulaştık kendisiyle. Şimdilik motor hayatıma uzun bir virgül koyacağım gibi görünüyor cometçi arkadaşlarım. Bunu da ilk kez buradan yazayım
Ek not: Elimde ön amortisör contaları ve yağ filtre kutusu contası bulunmakta.
Ayrıca 3 adet yağ filtresi mevcut. İhtiyacı olan arkadaşlar özel mesajla ulaşırlarsa kendilerine hediye edebilirim.