mesut hocam mithat hocamın dediği gibi linki verilen koruma demiri gerçekten fazlasıyla işini göreceğine benziyor.inşallah o günleri görmeyiz ama görevini tamamıyla yapacağı konusundan emin olabilirsin..
bu arada bugün öğle arasında motorun yağını ve yağ filtresini değiştirdim,yarın da hava filtresini değiştireceğim.bugün bulamadım sarf malzemelerinin arasında.yarına bulunca hava filtresini de değiştireceğim.tamam olacak.işte resimler.
önce motorun altındaki karterin vidasını çıkartıyoruz.

eski yağı bir kaba boşaltıyoruz ve şırıl şırıl akışını izliyoruz :queen:

bu arada karterin vidasını çıkarınca içinden bir yay ve bir de pim çıkıyor.ve yağ akınca muhtemelen yağ ile birlikte kaba düşecek.onu oradan çıkarmayı unutmayın..yağ akıp bittikten sonra önce yay ve pimi içeriye sokuyoruz sonrada vidayı takıyoruz.
sırada yağ filtresi var..

yağ filtresi için resimdeki 3 vidalı kapağı açıyoruz.adamlar da kocaman yazmış zaten yağ filtresi diye

eski filtreyi çıkartıyoruz.

eski filtre ve yeni filtre..

filtreyi çıkardıktan sonra içini de temizliyoruz.

sonrada eski filtreyi çıkardığımız şekilde yeni filtreyi tatkıyoruz ve kapatıyoruz kapağı.
sonra da yağı koyacağımız yine kapağında kocaman sae 10w40 yazan kapağı çevirerek çıkarıyoruz ve içine yağımızı koyuyoruz.

yaklaşık olarak 1.5 lt yağ aldı.biraz basit oldu anlatımım ama ilk defa başlayacaklar için faydalı olur diye düşündüm.ilk 4 bin km bakımını serviste yaptırdıktan sonra baktım basit görünüyor kendim yapayım dedim.hem oldukça güzel hissettiriyor.motorumuza kendi bakımını kendimiz yapıyoruz.zevkli oluyor bence..yarında hava filtresini takarsam paylaşırım..
herkese iyi geceler..:cat: