Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Merhaba Aşkar;
Sanırım senin ölçülerinde tüm motorlar sana küçük gelebilir. Canan Taş arkadaşımız vardı, senin ölçülerine uygun, ilk motor olarak o da gv250 kullanmıştı, memnun kaldı, sonra satıp sanırım Volusia aldı. Biraz olsun ölçüyü tutturabildi. Bende de epeyce göbek olduğu için Canan dostumuzun bilgilerinden istifade edeceğim. Teşekkürler...

merhaba arkadaşlar elimde arkadaşımın motorundan çıkan çanta demirleri mevcud bizim gv 250 den çıkma krom malzemeden yapılmıştır ben yaptırırken arkadaşımda yaptırdıfakat kendisi çantasız kullandıgı için demirler boşta ihti yacı olan arkadaşlar özelden msj atabilirler

Mithat hocamın da önerisine kulak vererek, kırmızı-siyahta karar kıldım ve gözümü karartarak siparişimi verdim, hayırlısı bakalım:) 20 Temmuz civarlarında elimizde olacakmış motor...
used002.jpg

Mithat hocamın da önerisine kulak vererek, kırmızı-siyahta karar kıldım ve gözümü karartarak siparişimi verdim, hayırlısı bakalım:) 20 Temmuz civarlarında elimizde olacakmış motor...
used002.jpg

merhaba arkadaşım şimdiden hayırlısı olsun gerçekten güzel birenk seçmişsin kazasız belasız kullanman dilegimle :cat:

kesinlikle en güzel rengi seçmişsiniz hocam.ben olsam ben de bu rengi isterdim.çok yakışmış bu renk motora.hayırlısı olsun inşallah.:cat:

Valla bence çok güzel bi seçim hayırlı olsun güle güle kullan.

merhaba arkadaşım şimdiden hayırlısı olsun gerçekten güzel birenk seçmişsin kazasız belasız kullanman dilegimle :cat:

kesinlikle en güzel rengi seçmişsiniz hocam.ben olsam ben de bu rengi isterdim.çok yakışmış bu renk motora.hayırlısı olsun inşallah.:cat:

Çok teşekkür ederim, arkadaşlar. Daha iyileri sizin olur inşallah...:)

Şimdi motora biliyorum bir sürü aksesuar lazım olacak...Yavaş yavaş tamamlayacağız onlarıda kısmetse:pale:Ama en önemlisi bence motor koruma demiri, servise sordum yarın bana bir fiyat verecek...Buradan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar sanayide v.s yaptırabiliyorlarmış koruma demiri, eğer fiyat çok uçuk olursa öyle bir alternatife yönelirim artık. Sizler ne önerirsiniz bu konuda?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ama en önemlisi bence motor koruma demiri, servise sordum yarın bana bir fiyat verecek...Buradan takip ettiğim kadarıyla bazı arkadaşlar sanayide v.s yaptırabiliyorlarmış koruma demiri, eğer fiyat çok uçuk olursa öyle bir alternatife yönelirim artık. Sizler ne önerirsiniz bu konuda?

Motorun şimdiden hayırlı olsun.
Zaten Türkiye'de bu motorun aksesuarı yok. Servis orjinali için fiyat verecekse eğer hyosungsource.com'dan alıp sana satacaktır. Yani orjinal istiyorsan bu siteden kendin alabilirsin. Orjinal olmasın dersen sahibinde.com'da bir ilan vardı. Çoğu kişi bu ilandaki koruma demirini kullanıyor.

Mesut Bey , hayırlı olsun bütün samimiyetimle söylüyorum motor geldiğinde çok daha hoşuna gidecek ve zevkle süreceksin, Ayriyeten önerime verdiğin değer içinde bir teşekkür borçluyuz artık..
Koruma demiri konusunda bu sitedeki arkadaşların çoğu çağlayandaki ustadan sipariş verdiler ve benimde kullndığım koruma demiri güvenirliliği ve sağlamlığı konusunda şüphe getrimez , Allah korusun Yan yatma ve düşme esnasında ayağı ve motoru maximum düzeyde koruyacağından emin olabilirsin..
Vesselam..

Motorun şimdiden hayırlı olsun.
Zaten Türkiye'de bu motorun aksesuarı yok. Servis orjinali için fiyat verecekse eğer hyosungsource.com'dan alıp sana satacaktır. Yani orjinal istiyorsan bu siteden kendin alabilirsin. Orjinal olmasın dersen sahibinde.com'da bir ilan vardı. Çoğu kişi bu ilandaki koruma demirini kullanıyor.

Teşekkür ederim, daha iyileri sizin olsun. Evet sizler sayesinde hyosungsource.com'dan haberim var. Artık aksesuarları oradan temin edeceğiz sizler gibi.Bu arada önce sahibinden sitesini aradım ama koruma demirini bulamadım...:pale:

Mesut Bey , hayırlı olsun bütün samimiyetimle söylüyorum motor geldiğinde çok daha hoşuna gidecek ve zevkle süreceksin, Ayriyeten önerime verdiğin değer içinde bir teşekkür borçluyuz artık..
Koruma demiri konusunda bu sitedeki arkadaşların çoğu çağlayandaki ustadan sipariş verdiler ve benimde kullndığım koruma demiri güvenirliliği ve sağlamlığı konusunda şüphe getrimez , Allah korusun Yan yatma ve düşme esnasında ayağı ve motoru maximum düzeyde koruyacağından emin olabilirsin..
Vesselam..

Nedemek değerli hocam, ben teşekkür ederim. İnşallah sizde idealinizdeki-tabi varsa- motora tez zamanda kavuşursunuz...Önerilerinize her zaman aç ve açığım:)Sizler sayesinde bu motoru teorik olarak artı ve eksileriyle öğrenmeye çalışıyorum. Motoru almaya gitmeden koruma demirini almak istiyorum. Çağlayanda'ki usta hususunda yardımcı olursanız sevinirim...

Selam ve saygılar...

Not: Hocam çok teşekkür ederim, ben mesajı yazarken siz linkini atmışsınız:)

mesut hocam mithat hocamın dediği gibi linki verilen koruma demiri gerçekten fazlasıyla işini göreceğine benziyor.inşallah o günleri görmeyiz ama görevini tamamıyla yapacağı konusundan emin olabilirsin..

bu arada bugün öğle arasında motorun yağını ve yağ filtresini değiştirdim,yarın da hava filtresini değiştireceğim.bugün bulamadım sarf malzemelerinin arasında.yarına bulunca hava filtresini de değiştireceğim.tamam olacak.işte resimler.
önce motorun altındaki karterin vidasını çıkartıyoruz.

eski yağı bir kaba boşaltıyoruz ve şırıl şırıl akışını izliyoruz :queen:

bu arada karterin vidasını çıkarınca içinden bir yay ve bir de pim çıkıyor.ve yağ akınca muhtemelen yağ ile birlikte kaba düşecek.onu oradan çıkarmayı unutmayın..yağ akıp bittikten sonra önce yay ve pimi içeriye sokuyoruz sonrada vidayı takıyoruz.
sırada yağ filtresi var..

yağ filtresi için resimdeki 3 vidalı kapağı açıyoruz.adamlar da kocaman yazmış zaten yağ filtresi diye :)

eski filtreyi çıkartıyoruz.

eski filtre ve yeni filtre..

filtreyi çıkardıktan sonra içini de temizliyoruz.

sonrada eski filtreyi çıkardığımız şekilde yeni filtreyi tatkıyoruz ve kapatıyoruz kapağı.
sonra da yağı koyacağımız yine kapağında kocaman sae 10w40 yazan kapağı çevirerek çıkarıyoruz ve içine yağımızı koyuyoruz.

yaklaşık olarak 1.5 lt yağ aldı.biraz basit oldu anlatımım ama ilk defa başlayacaklar için faydalı olur diye düşündüm.ilk 4 bin km bakımını serviste yaptırdıktan sonra baktım basit görünüyor kendim yapayım dedim.hem oldukça güzel hissettiriyor.motorumuza kendi bakımını kendimiz yapıyoruz.zevkli oluyor bence..yarında hava filtresini takarsam paylaşırım..
herkese iyi geceler..:cat:

@YÖRÜK

abi cok faydali olmus boyle resimli anlatman, tesekkurler. ama sayfalar arttikca boyle paylasimlari bulmakta zorlaniyoruz, bunun gibi onemli paylasimlari sabit bir baslik halinde acsak olmaz mi? moderatorlere mi danismak lazim?

bir de sorum var benim; eski kaskimin ic astari cikmiyor, icine yapisik direkt ve baya kirlenmis, bunu bir sekilde temizlemenin yontemi var midir arkadaslar?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bir de sorum var benim; eski kaskimin ic astari cikmiyor, icine yapisik direkt ve baya kirlenmis, bunu bir sekilde temizlemenin yontemi var midir arkadaslar?

Bunun için kask temizleme spreyleri var.

arkadaslar bazi motosikletlerde on camurlugun uzerinde, kenarlarinda demir gibi bisey oluyor, etrafini sariyor, cok guzel duruyor. bundan taktiran var mi gv250'ye?

bir de tam olarak ismi ne o zamazingo'nun? nerden bulunur?

selam arkadaşlar..
mototor arkadaşım,haklısın başlığımızdaki sayfalar arttıkça bu tarz paylaşımlar kaybolup gidiyor ama sanırım dediğin şekilde bir bölümü biz açamayız.modlar da her model için açarlar eğer açarlarsa o da zaman ve emek ister.sormak lazım..

bugün de hava filtresini değiştirdim.5 dk bile sürmeyen bir işlem.ama ilk defa bu işleri yapacak olanlar olur diye değişimi resimledim..
işte hava filtresi bu kapağın altında..

kapağı vidalarından çıkararak söküyoruz.karşımıza ikinci bir kapak çıkıyor.

onu da sökünce hava filtresine ulaşıyoruz arkadaşlar.işte eski hava filtresi.aslında hava tutarak bir 4 bin km daha yapabilirdim ama ben değiştirmek istiyordum.8 bin km de değiştirmeyi planlıyorum bundan sonra.

yeni hava filtremizi paketinden çıkarıyoruz.

eski ve yeni filtreler yanyana..

son olarak yeni filtremizi takıyoruz ve aynı işlemleri tersine uygulayarak kapağımızı kapatıyoruz.

işte bu kadar bu işlem 3-4 dk sürüyor sadece.siz de seve seve yapabilirsiniz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:09 ----------

getzinwhat arkadaşım.işlemleri merakla takip ediyorum.kolay gelsin..

YÖRÜK hocam verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkür ediyorum. Arkadaşlar her 5000 km de hava filtresini ve her iki yağ değişiminde de yağ filtresini değiştirmeyi unutmayınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar