er6nın vitesleri çok mu kemikli? benim ybr'nin 3. vitesi taak diye geçiyor uyuz oluyorum sırf onun için er6 istiyordum ama galiba çareyi yanlış kapıda arıyorum
er6nın vitesleri çok mu kemikli? benim ybr'nin 3. vitesi taak diye geçiyor uyuz oluyorum sırf onun için er6 istiyordum ama galiba çareyi yanlış kapıda arıyorum
yan sehpada dururken arka maşaların oraya arka
sehpanın uclarını gecirip basınca olmuyor mu?
ayaklıgın üzerindeyken sehpayı spool-bobinleirn hizasına getiriyorum. daha sonr sol elimle arka tutamaktan tutup motoru yavaşca dik konuma getiriyorum, sehpanın sağ tarafıda bobine oturunca bastırıyorum ve bu kadar. motorumuz sehpada.
bir elimle motoru diğer elimle sehpayı tutarak oldukça kolay kaldırılabiliniyor. :cat:
motor yan ayakta iken, arka sehpayı bobinlere sabitlemeye çalışırken motor sola doğru yatık olduğu için sağ taraf oturmuyordu. Sağ elimle sehpayı tutarken sol elimlede motoru biraz dik konuma getirmeye çalıştım ama motoru yan yatırmaktan çekindiğim için çok fazla şansımı denemedim. Sehpaya alırken ipucu vermişsiniz peki sehpadan indirirken dikkat etmem geren bir şey varmı? (Yan ayaklık mutlaka açık olacak tabiki)
arkadaşlar bisey sorcam, motoruna cabon clean yaptiran varmi acaba,
ilanı yenı koydum daha gozukmuyor. zx6r tarzı makınelerle olabılır takas saygılar

teşekkür ederim Erol abi dün gezide kirlendi bileellerine sağlık güle güle kirlet
Bende senin gibi düşünüyordum ama serviste ve aldığım yerde böyle taktılar. Bende mantık olarak kaldırdıktan sonra hafif arkaya meyilli yattığından kaymasın diye bu şekil yapıldığını düşündüm.Raphae1 arkadaşa,
Fotoğraflarına bakarken farkettim. Arka sehpanın çatalları (bobini kavrayan parçalar) ters olmuş. Sağ ile sol çatalları değiştir, zira çatalın uzun dişi önde olmalı ki motoru kaldırırken bobini daha garantili kavrasın. Ayrıca o çatalları sabitleme vidası yok mu? Yok gibi görünüyor. Gerçi bayağı ucuza almışsın ama sehpayı yapan arkadaş malzemeden çalmış biraz. Normalde orada çatalları motora göre ayarladıktan sonra yerini sabitlemek için sıkma vidası olması gerek.
bugün bayır aşağı inerken(hızım 10km/s civarı) arka frene biraz sert bastım azıcık kaydı ve arkadan takır tukur ses geldi. yavas bastıgımda herhangı bırsey yok ama duz yolda tekrar sert bastım aynı sesı yıne aldım. motordan indiğimde arka balataların oldugu bolum ve disk oldukca sıcaktı bu normal bişey mi? disk normaldirde balatalar o kadar ısınıyor mu ?
debrıyaja basıyordum dıye hatırlıyorum ama aksam mesaı cıkısında tekrar deneyeyım.frene bastığında veya sıktığında sonuç olarak fren balataların ile disklerin arasında bir sürtünme meydana geliyor. dolayısı ile ısı ortaya çıkar çok ısınırlar sık kullanımda parmağını değdiremezsin hemen dikkat et ondan.
bahsettiğin takır tukur debriyajı sıkmadan yani motorun zincire olan aktarımını kesmeden frene asıldığında meydana geliyor. nedeni ise lastiğin kendisini tam olarak kilitleyememesidir. zincir alt ve üst kısmından gerilir sırası ile lastik abs sistemi gibi bir kilitlenir bir döner motorda debriyaja basmadığın için
zararı zincire ve dişli sistemine olur 20bin kullanabileceksen 10 bin 15 bin kullanırsın atıyorum
---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:18 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 15:56 ----------
akşam iş çıkışı tekrar deneyeyım sankı debrıyaja basıryordum diye aklımda kaldı.
bu arada görkem sendeki sehpayı görünce aklıma burası geldi
http://www.beformet.com/?s=152&sayfa=motorsiklet_sehpalari
ön arka takım 100 tl sadece tek taraf 50 tl izmirde adamların yerleri 10 15 tl kargosu tutuyor diyolar en ucuzu neyse onla gönderiyorlarmış
diğer arkadaşlarında işini görür umarım
debrıyaja basıyordum dıye hatırlıyorum ama aksam mesaı cıkısında tekrar deneyeyım.
zeytınburnunda da 50 tl gittim sırt çantama bagaj lastıgı ile baglayı geldım .sehpanın tek eksıgı ayar cubugu-deliği olmaması.olmadı matkapla falan deler, bi ayar çekeriz
![]()
denedinmi ? :cherry:
bu arada sert frenajda arka lastiğin yolu çok az tutabildiği durumlarda da meydana gelebiliyor bu olay. sonuçta debriyaja bassak bile içeride dolanan yağ bile bir çevirme kuvveti uyguluyor azda olsa :cat:
Arkadaşlar soruma cevap verecek biri var mı ?