Honda Honda CBF 150 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

sanmıyorum abi...servise götür onlar söksün...

1000km bakımında söktürtüyorum o zaman. sökerlerse ama. resimleri şettiririm. az kaldı zaten 800km olmuş. 2-3 gün işim var evde boya badana vs sonrasında yağmurdan fırsat bulursam 2 günlük yol. işe git gel 70km oluyor hahaha

1000km bakımında söktürtüyorum o zaman. sökerlerse ama. resimleri şettiririm. az kaldı zaten 800km olmuş. 2-3 gün işim var evde boya badana vs sonrasında yağmurdan fırsat bulursam 2 günlük yol. işe git gel 70km oluyor hahaha

OOoo 800 km fenaymış...sen oldun valla...piştin...:p

evde boya badana işleri de zordur bilirim...

sizin servisde bahşiş bırakma huylarınız yok mu...bi 5 lira roketleyin iş bitiminde...bu emeğin karşılığı...büyük işler olursa 10 veya 20 lira bırakın...sigara ısmarlayın kola ısmarlayın servise...bunlar önemlidir...ödediğiniz rakamlar bayi sahabına kalır...ustalar o küçük bahşişlerle daha bir motive olur...her zaman değil tabi arada bir...

OOoo 800 km fenaymış...sen oldun valla...piştin...:p

evde boya badana işleri de zordur bilirim...

sizin servisde bahşiş bırakma huylarınız yok mu...bi 5 lira roketleyin iş bitiminde...bu emeğin karşılığı...büyük işler olursa 10 veya 20 lira bırakın...sigara ısmarlayın kola ısmarlayın servise...bunlar önemlidir...ödediğiniz rakamlar bayi sahabına kalır...ustalar o küçük bahşişlerle daha bir motive olur...her zaman değil tabi arada bir...

bende 1700 lerdeyim 2000km gidicem şimdi bi tatlı getirmedin diyolar motor için ben de diyorum para kalamdı metehan abi öğrenci adamın bi de bahşiş verirsek benzine para kalmıyor zaten yine zam oldu:D:queen:

bende 1700 lerdeyim 2000km gidicem şimdi bi tatlı getirmedin diyolar motor için ben de diyorum para kalamdı metehan abi öğrenci adamın bi de bahşiş verirsek benzine para kalmıyor zaten yine zam oldu:D:queen:

5 lira sana hizmet olarak döner kanka..:rendeer:Honda zaten yeteri kadar geçiriyor...sen ustayı arada gör sana küçük jestler yapsın...

5 lira sana hizmet olarak döner kanka..:rendeer:Honda zaten yeteri kadar geçiriyor...sen ustayı arada gör sana küçük jestler yapsın...

aklımın bi köşesine yazdım metehan abi :D

bu arada gezi yalano ldu galiba yarınki bende gitmiyorum sen gitmiyosun zaten hava kapalı falan :queen:

sökecemde iz kalır korkusundayım.

hocam sök! o sticker yumuşak çekince esneyen bi madde ve yapışkanı bildiğin gibi değil! sadece güneş altında bi on dakika beklet! ve kaldır yavaş yavaş çek! hiç iz kalmıyor! ben şahşsen alayını söktüm! sadece kuyruk kısmına dikkat et!

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
İz kalırsa gazyağı yapışkan izini çıkartır. Hadi gece gece uğraştım bakın nasıl olmuş stickersız :)

9apqg8.jpg

sticker yeniyken sökülmeli eğer güneşte kalırsa uzun süre sertleşir hiç çıkmaz bidaha çıksada leke kalır parçalanır sökülmez oyzden yol yakınken sökün yada kalsın :)

mat Siyah kaplama

fatih kardeşim bende mat siyah folyo kaplamak istiyorum.ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.zamanın varsa detaylı anlatabilirmisin nasıl yaptığını.malzemeleri falan.:silent:

İz kalırsa gazyağı yapışkan izini çıkartır. Hadi gece gece uğraştım bakın nasıl olmuş stickersız :)

eyvallah abi eline sağlık ben de shopu kurdum ama kullanmasını bilmiyorum :p motor bu şekilde çok çıplak geldi bana. ama farklı bi sticker tasarlarsak belki daha iyi birşeyler çıkar ortaya. bu resmin üstünde yarın biraz uğraşayım. teşekkürler:rendeer:

fatih kardeşim bende mat siyah folyo kaplamak istiyorum.ama nasıl yapıldığını bilmiyorum.zamanın varsa detaylı anlatabilirmisin nasıl yaptığını.malzemeleri falan.:silent:

anlatırım tabi ne demek. önce reklamcıdan bi miktar folyo temin ettim. sonra egzost muhafazası ve aynayı söküp köpüklü suyla yıkadım( yağ değişiminde yağ taşırmışlardı) vida deliklerinin içindeki contayı ve içindeki metal halkayı çıkardım. daha sonra kenarlardan iki santim taşacak şekilde muhafaza boyunda folyodan parça kestim. burada hata yaptım en az beşer santim kalacak şekilde kesmeliymişim(çünkü kenarlardan tutup gerdirirken yapışacak bölgelere el değmemesi gerekir. muhafazanın arka kısmından başlayarak öne doğru kabarcık kalmayacak şekilde yapıştıra yapıştıra geliyoruz. önce düz olan zemini hiç esnetme yapmadan tamamllıyoruz. muhafazanın incelen kısmına geldiğimizde birisinin fön makinası tutması gerekiyor. fazla yakından tutmayın aşırı esniyor bu da folyonun incelmesine yol açtığı için tavsiye etmem. sabır gerektiren iş profesyonel olmadığımız için öğrenene kadar bazı şeyleri defalarca denememiz gerekiyor. son olarak vida boşluklarını ve hava deiklerini yapıştırmaya geçiyoruz. hava deliği olan iki uzun deliği boyuna ortadan kesip içe katlıyoruz. katlıyoruz çünkü esnek bi bölgede olduğu için basınçlı suyla falan kalkabilir. vida deliklerini de aynı şekilde sıcak hava yardımıyla parmak uçlarıyla bastırarak yapıştırıyoruz. herşeye rağmen ufak tefek kabarcıklar kalabilir bunları maket bıçağının ucuyle ya da iğneyle delik açıp elinizle bastırırsanız hava tahliye olur.bu delikler ileride büyümez korkmayın. laf aramızda bir kaç defa reklamcıları iş başındayken gözlemledim. ufak tefek bişeyler kaptım:cherry: hadi kolay gelsin...

Motosikleti
Yamaha Tracer 700
eyvallah abi eline sağlık ben de shopu kurdum ama kullanmasını bilmiyorum :p motor bu şekilde çok çıplak geldi bana. ama farklı bi sticker tasarlarsak belki daha iyi birşeyler çıkar ortaya. bu resmin üstünde yarın biraz uğraşayım. teşekkürler:rendeer:

Rica ederim öylesine boyadım elde çok uğraşmadım. Ama fikir verecek kadar oldu :)

Abolgi Ahmet abi, ben de beğendim ama ne bileyim çok boş durdu, ama hondanın daha üst modellerine benzedi stickersız. Fena değil yani. Kırmızı alayım diyordum ama gri de hoşuma gitmeye başladı stickersız falan düşününce.

Mesela :) Çok benzemesede andırıyor diye kendimizi avutabiliriz adı en azından cbf diye başlıyor

cbf100tj1.jpg

Son düzenleme:
folyo kaplama

sağolasın fatih kardeşim.birde folyoyo kaç metre ve kaç paraya aldın onu söylersen iyi olur kazık yemeyelim en azından.:cat:

sağolasın fatih kardeşim.birde folyoyo kaç metre ve kaç paraya aldın onu söylersen iyi olur kazık yemeyelim en azından.:cat:

ben tahmini olarak şuradan kes ver dedim. ağabeyimiz enini boyunu ölçtü çarptı 5 lira dedi. m2 hesabı satılıyor. aldığım parça iki motorun daha ayna ve egzost muhafazasını kaplar :cat:

Ellemeyin stickerleri filan arkadaşlar ya bu motorun orjinal hali bence yakışıyor hiç dokunmayın motor eski motor gibi duruyor yazık edersiniz cbf bu halde oldukça dikkat çekici bir motor zaten...

mrb arkadaşlar
motorumun kullanma kılavuzunu evde bulamadım nerede bilmiyorum.
motorumu aldığımda benzin muslığu aşağı açıktı ve yine öyle ama kafam takıldı musluk yedektemi açık aşağı açıkken?bukonuda yardımlarınızı bekliyorum.slmlr

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar