hanzolar konusunda bence yanılıyorsun emre.
biz her ne kadar düzgün kullanıyor olsakta motosikletli hanzoların sayısı çoğalıyor çünkü. eskiden motosiklet gördüğümde yolda rahat gideceğimi bilirdim kendi taşıtımı kullanan biri tarafından taciz edilmeyeceğimi. ama gel görki şimdilerde scooter kullanan kişiler bile trafikte boy ölçüşmeye kalkıyorlar zaten motosikletler belli güçleri belli amaçları belli ne diye ego tatmini yapmaya çalışıyorsunuz ki :silent:
bırak emiyet şeridini yolda giderken çevremdeki arabalara değil gelen motosikletlilere çok daha fazla dikkat ediyorum yarattıkları bu tehlikeden dolayı, kuryeciler apaçiler derken dünya kadar var.
emniyet şeridine köprü yolunda çıkıyorum ama tırım tırım her arabanın her an aniden oraya fırlayabileceğini düşüne düşüne
Bu da bir diğer haklı bakış açısı tabi..
Biraz kompleks var malesef insanımızda, ama en tehlikelisi bunun bir de eğitimsizlikle birleşmesi.
Bahsettiğin apaçilerin çoğu ehliyetsiz araç kullanıyor; kaldı ki ehliyetlerin ne şekilde verildiği de bir başka trajedi..
Aslında işin çooook derinlerine inmek ve en başından başlamak gerekiyor sanırım bazı şeylerin doğru şekilde oturabilmesi için.
Öncelikle trafikte motosikletlerle ilgili hız sınırlamaları, trafikte motosikletin önceliği vb. kanuni düzenlemeler güncellenmeli.
Bütün ehliyet sınıfları için verilen eğitimlere, motosiklet bilincinin işlenmesi üzerine gerekli eklemeler yapılarak müfredat yeniden yapılandırılmalı.
Trafikte denetim artırılmalı, kasksız, ehliyetsiz, muayenesiz motosikletlerin gözünün yaşına bakmadan gerekli işlemler yapılmalı.
Motosikletli işçi çalıştıran işletmelere tüm yükümlülüklerinin yerine getirilmesi adına denetim konusunda nefes aldırılmamalı, uymayanlara ciddi cezalar kesilmeli. Bakım bakalım o zaman ehliyetsiz, kasksız, hurda scooterlarla kaç tane sucu ya da lahmacuncu kalıyor ortalıkta.
Yayın organlarında trafik ve motosiklet ile ilgili eğitici yayınlara yer verilmeli, halk bilinçlendirilmeye çalışılmalı.
Ancak bu tip adımlarla birşeylerin zamanla düzelmesi adına ilerleme sağlanabilir diye düşünüyorum.
Biz görür müyüz? Bence zor..