İstanbul trafiği için konuşuyorum;
Kilit trafik olduğu durumlarda, düşük süratle ve kontrollü bir şekilde emniyet şeridinin en sağından seyrederim.
Motosikletin en önemli kullanım amaçlarından biri de, trafik sorununa pratik bir çözüm niteliğinde olmasıdır zaten. Kaldı ki gelişmiş ülkelerde motosikletler için ayrılmış şeritleri görmek de mümkün.
Bizde zaten metrobüs yapımından sonra iyice daralan şeritler arasından geçebilmek bile pek mümkün olmadığından, trafiğin durduğu zamanlarda kontrollü bir şekilde emniyet şeridini kullanmanın İstanbullu motosiklet kullanıcıları için artık bir mecburiyet haline geldiğini düşünüyorum.
Motosiklet, hayatı kolaylaştıran ve büyük şehirlerde hayatımızdan çalınan zamanı en aza indirmeye yardımcı olan bir araç niteliğinde olmasıyla ön plana çıkıyor zaten.
Bunu da belki kuralları biraz esnetip çağa ayak uydurmak gibi değerlendirmemizin çok da yanlış olmayacağını düşünüyorum.
Hatta kişisel fikrim, emniyet şeridinin yasal olarak motosikletler için serbest olması yönünde. Zaten fiziksel boyutları itibariyle acil durumlarda emniyet şeridinin kullanımını engelleyici bir unsur teşkil etmeyeceğinden, sakıncalı bir durum olmamalı bence.
Aynı zamanda bu sayede motosiklet kullanımına teşviğin artacağını ve sabahları köprü trafiğinde işlerine otomobillerinin içinde tek başlarına 2 saatte giden birçok kişinin, 1 saat daha fazla uyuyarak, daha az CO2 salınımı ve daha az benzin tüketimiyle, dünyaya daha az zarar vererek yol alacağının herkes için faydalı olacağına eminim.
Kaldıki motosiklet popülasyonu sürekli işlek olan bir emniyet şeridine fırlayan hanzoların sayısının da azalacağı ya da en azından artık aynaya bakma reflekslerinin oluşacağını düşünmek de pek yanlış bir tahmin olmaz sanırım?