15 olan ön dişliyi,16 olarak bu gün değiştirttim. ivmelenmesi sanki değişmedi. biraz kullandıktan sonra değişimleri size aktarırım.
yakıt göstergesi arızasından sonra lamba sistemi açıkken oluşan devirdeki dalgalanma arızası oluştu, fakat bu arızalanmadan önce yakıt göstergesi arızasından ötürü mondial fabrikası sağ olsun zaten bütün gösterge konsolunu göndermiş, bu durumla diğer arızada otomatikmen giderilmiş oldu.
avcılar daki atılgans motora ve sarışın ustaya teşekkür ederim. sağolsunlar ilgililer. akü kutup başları tortu bağlamıştı, usta, sıcak suyla önce bu başları temizledi sonrada gresledi. depo altından benzin kaçırıyordu,onuda halletti.
bir de beyaz ve sarı arasında bir far taktırdım. nasıl olduğunu karanlık çökünce göreceğim(12 volt,35/35W). bu arada, parasını vermeyi de unutmuşum şimdi aklıma geldi

dişliyi, işçilik dahil 15 tl ye taktılar.
karbüratör çalışması yapan arkadaş bize cbf nin karbüratör sisteminin mc den daha farklı olduğunu demişti yanılmıyorsam. sordum orada bulunan 50 li yaşlardaki ustaya bu durumu, ikisinin de aynı mantıkta çalıştığını, tek telli karbüratör olduğunu söyledi, emme mantığıyla çalışıyorlarmış ve yakacağı kadar yakıt emme diye bir şey demedi, bir de çift telli karbüratör sistemi varmış,o ise kalkışta daha iyi sonuç veriyormuş ama yakıtta daha fazla yakıyormuş.