arkadaşlar bazı bilgilerimi paylaşmak isterim...
ben aprilia pegaso trail 660cc 2009 model enduro ve orman, çakıl, kum yollar içinde derbi terra 125cc 2009 model kullanıyorum...
kullandığım motorları yazma sebebim konuya hakim olduğumu söylemeye çalışmak...
kanuni cross 150 ile honda xl200'ü karşılaştırmamızı isteyen arkadaş motora yeni başlayacak...
öneriniz şu mudur;
honda hayat onda (bu mudur yani)
10 yaşında bir makineye marka hiç önemli değil 4500 TL. verilmez...
hiçbir markanın hiçbir motoru dağılmaz, bozulmaz değildir...
dünyanın en sağlam motoru olduğunu iddaa eden herhangi bir motoru her türlü iddaaya girerek 2 sene içinde parçalarına ayırmak istesem çok zorlanacağımı düşünmüyorum...
marka ne olursa olsun, çin - japon farketmez, her motora itinayla bakmak gerekir...
yeni başlayan bir arkadaşın kanuni 150 cross ile 4-5 mt. hoplayıp zıplayacağını düşünmüyoruz herhalde veya herhangi bir motorla...
dostum benim nacizane önerim sıfır mal sıfırdır...
henry ford'a dünyanın en iyi arabası hangisi diye sorduklarında en iyi araba sıfır olandır diye cevap vermiştir...
2 sene garantin olur, taksitle, krediyle, kredi kartıyla alabilirsin...
ben kefilim merak etme yeni başlayan birisi olarak sen kanuni cross 150'yi dağıtana kadar zaten daha büyük hacimli motorlara bakmaya başlamış olursun...
50 cc. kangda marka 7 yıl önce 400 TL'ye aldığım bir scooter'ım var, daha bir kere ben çalışmam demedi, çin malı bile değil hint malı...
niye bozulsun; asfalt üzerinde markete berbere gitti...
xl200 sahibi olan arkadaşlar zamanının en iyi motorudur, doğrudur, zaten bir kere parasını verip almışsınız keyfini sürün...
benim de 10 yaşında xl200'üm olsa bende kullanır satmam ama şu an 4500 TL. veripte almam...
kawasaki klx 250 sınıfının en iyi 2 motorundan biridir, diğeri yamaha wr250'dir..
bu iki makine ile xl200 karşılaştırılmaz, aralarında 15 yıllık teknoloji farkı var...
vosvos tosbağa ile vw golf'ü karşılaştırmaya benzer...
uzun oldu kusura bakmayın, herkesin motoru en iyisi en güzelidir çünkü o mal onundur...