HONDA XL 200 MÜ, Kanuni Kross 150 (2011 model) HANGİSİNİ ALMALIYIM? LÜTFEN YARDIM

Öncelikle herşeyden önce ne motor alırsan al hayırlı olsun....

Abi honda ile kanuni karşılaştırılır mı? Kalite ve sağlamlık istiyorsan Hondadan şaşmayacaksın.. Bu benim düşüncem tabi. Yedek parçada biraz cebini yakabilir tabi. Canına okunmamış 2.el güzel bir honda seni üzmez. kanuni üzer.

Kanuni 150 cross üstüne bindim oldugu yerde baktım. Acayip yüksek- heybetli güzel duran bir motor. Siyah kasa. Arka ön disk fren .. Gayet hafif. Titreşim engelleyen parça filan bulunuyormuş. Deponun dışı plastik içi metalmiş. Motor satıcısı tekerleri büyük oldugundan hız olarak 130 yapar diyor. Yarın arkadaş teslim alacak enduro-cross deneyimim yok ama bi sürüp bakıcam :)

kanuni kross 150 yi ilk simdi gördüm. cok güzel görünüyo :cat:

Motor satıcısı tekerleri büyük oldugundan hız olarak 130 yapar diyor. :)

ozamn bende benım cbf e buyuk teker takayım 150 yapsın :mrgreen:

satıcı hakkaten bişeyden anlamıyormuş.250cc leri bile 120 anca görüyor. bizzat denedim. hadi diyelim yaptı, 130 dediği an parçalar dökülmeye başlar :) sonuçta kros ve kanuni

aslına bakarsan japon ıyıdır tabıkı ama sıfır motorunda 2 yıl garantisi var karar vermek zor ama performans bakımından xl200 daha iyidir

Bugün arkadaşımın yeni aldığı kanuni cross 150'yi ilkkez sürdüm.
Görüşlerim;
Oturuş biçimi -yüksekliği ve selesi çok rahat YBR süren biri olarak acayip hoşuma gitti (enduro-crossların hepsi böyledir belki ilkkez bindim)
Motor çok stop ediyor ama rodajda olduğundanmış.
Titreşim çok ama motoru satan kişi yeni olduğundan çok sarsılır çekiş gücü olmaz diyor. Rodaj bittiğinde daha düzgün olacakmış.
Birde 1. viteste atikliğini denedim ön teker azda olsa kalkmadı. YBR ile önü az kaldırabiliyorum o devirde. Kısaca pek güçlü değil bu 150cc olduğundan olabilir emin değilim.

Şimdi birde japon enduro denicem bölgede bulabilirsem. Titreşimsiz bulursam alıcam büyük ihtimal. Bende oturuş biçimi-yüksekliği nedeniyle Enduro sınıfına geçmeyi düşünüyorum :mrgreen:

Hocam şöyle bir şey var.Kendim kullanıyorum, reklam yapıyorum falan gibisinden olmasın ama XL gerçekten bu sınıfta lider.Hepsini sürdüm, Kanunisi Ramzeyi Zongsheni falan filan.XL ciddi anlamda Mercedes gibi kalıyor onların yanında.O motosikletten sonra imkanınız olursa bir de XL deneyin, farkı göreceksiniz.

Sınıfta liderliğer en yakın motor Kawasaki KLX 250 idi -şahsen baya beğenmiştim ve ciddi ciddi almayı düşündüm ilk geldiğinde- lakin o da fiyatından dolayı tutmadı.Şu an taht XL'in :)

xl traktör gibi motor
crosslarda hız yokdur zaten kanuni almanı istemem

XL200 taş gibi motordur, Çin malı Kanuni ile karşılaştırılamaz bile bence.

ozamn bende benım cbf e buyuk teker takayım 150 yapsın :mrgreen:

satıcı hakkaten bişeyden anlamıyormuş.250cc leri bile 120 anca görüyor. bizzat denedim. hadi diyelim yaptı, 130 dediği an parçalar dökülmeye başlar :) sonuçta kros ve kanuni

Haklısın kardeş motoru gördüm 120 ibre son 130 nasıl yapsın demi birde kanuni :queen:

yahu hala kanıyormusunuz çin mallarının ucuz oluşuna? sıfır çinden 10 yaşında japon iyidir ;)

gitti cross da çinler içinde en iyisi denilen ramzeyden aldı bir arkadaş. arazide orta dişlileri kırdı alet. sonrasında ön maşalar yamuldu. derken perte çıktı. akıllandı şimdi ktm arıyor :D

peki asya motorun cıkardığı 200cc lik modeli için ne dersiniz. Ramzey gibi parçalanıp gider mi o da. Ben şahsen ondan almayı düşünüyorum bi yardımcı olursanız sevinirim

daha once kullanmis biri olarak asla cin mali cross tavsiye etmem sase kiranlar bile oluyor siz dusunun yani oyle hoplamaya ziplamaya elverisli motorlar degil ne kadar bakarsan bak zamanla heryeri dagiliyor

xl 200 lere ikinci elde 4500 tl fıyatta yazılmaz

Aynen. xl nin 2. el fiyatları çok insafsız. Sırf bu satıcılara inat almazdım ben olsam.Ayıptır ya.

Arazide çin malında ktm performansı beklemek zaten yanlış.Ama abartmadan mantık sınırlarında kullanılacaksa çin malları iş görür.Bu başlıktaki kanuni'nin yeni motoru titreşimsiz deniyor.Bu artı bir özellik, dikkate almak lazım.

kesinlikle ramzey al alıcaksan. foruma bi yaz görüceksin birsürü topic

Dün gene sürdüm CROSS 150
CROSS 150 ayakcak YBR ye gore cok cok dısarıda kapalıyken bile acıkmıs gibi duruyor ayagıma çarptı halen agrıyor :D
+Titreşim var-düz yolda giderken sallanıyor tekerdende olabilir.

cross sonucda arazi icin tasarlanmıstır..asfaltta titresimin olma sebebi de bu yuzden oldugu kanısındayım ayrıca tekerler arazi tekeri..Ayrıca o kadar da kotu degıl :))))) ayakcak konusunda haklısın ama :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar