MErhaba aslında bende er6 f imi daha yeni aldım sayılır daha 10 gün oldu ama bildiklerimi aktararak belki biraz yardımcı olabilirim. -
- 10bin tl den 2006 model Er6n bulabilirsin.biraz daha eklrim dersen daha üst modelinide alabilirisn
- bir depo ile 300km gidiyormuş(benimki daha rodajı bitmediğinden suan 180-200km anca gidiyor.)
-vergisi 86+86 = 172 tl
-Servis sıkıntısı artık yok . Parça ise olmasa bile sipariş ile bir kaç gün içerisinde yurt dışında getirtilebiliyormuş. (bunu hem motoru satın aldığım bayii hemde er6 cı arkadaşalr söyledi ) :cat: ayrıca aradığım hız değil derken bu makineler ortalama max 210-220 km/s hıza ulaşabiliyor. Bence bu oldukça tatmin edici bir hız.İnşallah bir nebzede olsa yardımcı olabilmişimdir ve umarım en kısa zamanda aradığın motoru bulabilirsin.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 07:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 06:39 ----------
şuan 2 . depo yu bitirmek üzereyim sonuna kadarda gitmeyi düşünüyorum umarım benzinliğe yakın yerde stop edersormak ve eklemek isteğim bir kaç sey daha...
-Castrol Chain Cleaner ve Castrol Chain lube zincir yağı aldım. (iyi bir seçim mi?)
- 50 tl ye bahçelievlerde(biraz uzak ama) arka sehpa buldum. fiyatın uygun oldğunu düşünüyorum ama pimler (Bobinler)çok pahalı . ufacık vidamsı şeyler 15. daha ucuzunu bulabilir miyim?
-bunların hepsini aldım diyelim yardım almadan tek başıma arka sehpaya düşürmeden kaldırabilir miyim? aynı şekilde indirebilir miyim?
-feyizoğlun'daki bey bana temizleme spreyini sıktıktan sonra sadece bekle dedi . kir aktıktan sonra su veya bez ile uzerınden geçmeli miyim?(suan 380kmde sadece yağlamamı yapayım yoksa temizleyip yağlama mı? )
-yağlama bittikten sonra ne kadar süre motoru kulllanmamam gerekli?
-dün antifriz dikkatimi cekti yarıda gördüm. Bu normal mi? değil ise nasıl su ekleyeceğim çünkü üzerinde grenaj dan bir parca mevcut.
- 4000 deviri geçmediğim halde vites küçültürken arka taraf bazen kıç atıyor aynı şekilde arka frene azıcık fazla bastığımda.(abanmadan)
-son olarak şuan fazla basmıyorum ama özellikle dün z moto kartal servisini ararken baya rüzgar vardı bu ve yuksek hızda yatmalımıyım yoksa normal duruş şeklimle devam mı etmeliyim?
biraz masraflı oldum ama şimdiden teşekkür ederim .![]()
Ben Ipone ürünleriini daha çok seviyorum. Kocaman oldukları için geç bitiyorlar.
Zinciri temizlerken en etkili yöntem temizleyiciyi bir beze sıkıp sonra arka tekeri çevirerek zinciri silmek. Bez yerine sünger de oluyor. Ama sünger ya da beze bir hayli sprey sıkman gerekli. Ama gene de direk zincire sıkmaktan daha ekonomik. Zinciri yağlamaya geçmeden 10 dakika kadar temizleyicinin uçmasını bekle.
Arka sehpayı tek başına rahatlıkla kullanabilirsin. Bugüne kadar benim motorumu iki kişi hiç kaldırmadım. Bir kaç sefer korkarak kaldırırsın ama sonra kolaylaşır. Youtube da bazı videolar var çaylaklar için. Ama iş orada göründüğünden de kolay aslında. Motorun soluna geçip arka tutamaklardan kaldırarak hafif doğrult. Tam dik konuma gelmeden sehpanın çatallarını bobinlere geçir ve sehpadan kaldır. İndirirken de tam tersini yap. İşin sırrı motor sehpadan ayrıldığında hafif sola (yan kendine ve yan ayağa doğru) yatık tutmakta.
Bobinler pahalı evet. Onun yerine hırdavatçılardan M10x1,25 cıvata alıp onları bobin niyetine kullanabilirsin. Ama çirkin durur. Ben bu cıvatalara tornada delrin'den bobin yapmıştım. Ama 15 Euro'ya al gitsin bence.
Zinciri yağladıktan sonra ne kadar çok beklersen o kadar iyi. Erken çalıştırırsan yağ tam katılaşmadığı için sıçrama yapıyor. Mümkünse 1-2 saat bekle (10 dakika çok erken). Hatta yağlama işini gün sonunda yap. Ertesi güne cillop gibi bin.
Motoru kullanmakla ilgili sorunların için mutlaka eğitim al. Bir motosiklete 15000-20000 TL verebilip, eğitime 280 TL verememek gibi bir mantığı ben akıllıca bulmuyorum. Honda'nın eğitimlerini şiddetle tavsiye ederim. Tam ER-6 kullanımına uygun bir eğitim. Sürüşün çok değişecektir.