Arkadaşlar istisnalar olacak tabikide.Örnek verecek olursam benim gecen sene bir arkadaşım hyosung 250 gt 2009 model ( olay 2010 yılında gerçekleşiyor) motoru 3750 tl ye aldı.Motorda nokta çizik yoktu.Boya yoktu.Sesinde bir arıza yoktu.Krankında bir sorun yoktu.Nese motoru aldık.Aldıktan sonra ( noter işleminden sonra ) sorduk.Acaba neden bu fiyata sattın kardeşim , görmediğimiz bir sorun mu var.Varsa artık soyle nede olsa satın aldık bari tamir ettiririz o parçasını dedik.Cocukta dediki abimi kaybettim 600 f ile.Motordan sogudum.Satmaya karar verdim.
Şimdi bu olay nekadar doğrudur nekadar yanlıştır bilinmez.Sonuçta başıma gelen bir olay ve kulaklarımla duydugum bir olay.Bu arada gtr 250 r ye arkadaş hala biniyor hiç bir arıza cıkarmadı.
Şimdi bu yazımda anlatmak istediğim olay şu ;
mehmetelmas gibi 5700 ede er 5 bulabilirsiniz.Bu tamamen şans işidir.Arkadaş şanslıdır.Belki paraya sıkışmış belki ailesinin izin vermediği birinden kelepir bir motor almış.
Peki ben kendisine bir soru sormak istiyorum.Acaba 5700 e aldıgın motoru eğer hiç bir masrafı ( kazası , Boyanmışı , Orjinal hariç bir parçası ve yürüryeninde bir sorunu yoksa ise) yok ise sen o motoru suanda 6500 e satarmısın?.Eğer satarım diyorsan ve bu şartlara uyuyorsa 7000 e ilana koy 2 gunde emin olki satılır.
Şuanda benim er5 e 7250 veriyorlar ve üzerinde hiç bir aksesuarı yok fakat denizlide oldugumdan denizlide satılık er 5 yok.Buda bir istisna.Eğer motor almak istiyorsa birisi ve acemi ise şehirler arası yolu göz önüne almaz.Derki 1000 fazla veririm kendi şehirimden tanıdıgımdan alırım.... Fakat satmak istemiyorum.Belki haziran temmuz gibi 8000 e satar , 2 3 ay Sezon boyunca motora binmez daha sonra motoru yukseltirim.Ama suanda ben bu fiyata satmıyorum ve satmam...Kısacası fiyatı etkileyen bir çok faktör vardır.
Biraz Dikkatli bakarsanız eğerki , İstanbulda er5 in 2.el piyasası cok oldugundan rekabet var ve Fiyatları izmir ve çevresine göre fiyat bakımından 500 1000 tl daha ucuz.Fakat izmirdeki yada denizlideki birisi istanbula gidiğ motoru alsa Yol + Konaklama + HAYAT RİSKİ 1000 tl nin çok daha üzerinde.Kısacası bazı kıstaslara dikkat edelim.
söylediklerine bende katılıyorum, :cat:
istanbul ve ya başka bir şehir illaki fiyatlar'da farklılık olacaktır bu kesin
ben motoru bursadan aldım mesela,istanbul'da 7 tane er 5'e baktım içlerinden bir tanesini gözüm tutmadı

ale: 3 tanede GS 500 e baktım 1 tanesini beğendim tam almaya gidiyordum motor bloğundan keçe patlamış yağ kaçırıyordu baktım conta yok yetkili serviste vaz geçtim 2005 model 7.000 tl idi.
baktığım bir er 5 vardı 2005 model 36.000 km de 7.400 tl idi ,sahibi diyor orjinal tertemiz motor

motoru görünce arkanıza bakmadan gidersiniz
motor iki yana yatmış depoda yumruk kadar çukur grenajlarda çizikler var,km saati'nde çatlak var sinyaller farklı biri bantlanmış diğeri kırık birinin camı yok.egzoz orjin değil ve iğrenç bir boru kaynağı yapılmış ezik egzoz.motor bloğu yağ-pislik içinde.gidon denge takozunun teki yok,sol manet ucu kırık

ale:
dedim diğerlerini geçelim bir çalıştıralım motoru bir-iki marş motor çalıştı rolantide dalgalanma var motor müzik çalıyor ama hangi tarz müzük çıkaramadım

eğzantrik-sbop sesleri filan,lastikler dot tarihi 2004 tü ve çatlaklar vardı tabanda,dedim bu halde nasıl kullanıyorsun bu motoru abi neyi varki dedi ve satıcı motorunun orjin bakımlı ve temiz oldugundan bahsediyor
dedim benim bu kadar param yok sana hayırlı satışlar.
ama bazı arkadaşlar ya Altlarındaki motorun ne oldugunun ,kalitesinin farkında değil yada çok ucuza düşürmüşler ve ya sıkıntısı var ama sıkıntısı yok gibi davranıyorlar.
her malın aşağı-yukarı bir değeri ve alıcısı vardır,kısmet neyse o olsun ama ben motorumu 7.500 den 1 krş aşağı vermem mesela Babam bile istese

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:03 ----------
Benim aldığım motorun ilan fiyatı sahibinden de 6250 tl'ydi. Bir ay önce de en yüksek er-5 7000 tl'ydi.
sen yanlış görmüşsün veya başka motora bakmışsın arkadaş,geçen seneden beri en yüksek ER 5 fiyatları 8.000-8.500 TL arsında idi,sahibinden.com'da
bakın oradaki er-5lere aylardır ilanda olan var. Kimsenin aldığı yok. Arada tek tük çıkıyor işte. Burada da 2-3 kişi kovalıyor başkada arayan soran yok.
burada sana katılıyorum,değerinden fazla para istenen araç uzun süre bekliyor.
Şimdi size soruyorum; cebinize 6500 tl para koyup gidin satıcının yanına. İsterse 7500 fiyat çeksin. Verin parayı bakın bakalım veriyormu vermiyormu motoru. Tok satıcılara birşey diyemem. Onlar ya tutarsaya oynuyor zaten.
siz canlı 7.500 TL ile bana gelseniz ben 7.500 YL'ye motoru satarım mesela.
Beni yanlış anlamayın! ben piyasayı öldürmeye çalışmıyorum.
siz kullandığınız (eğer er 5 sahibi iseniz tabiki ) motorun değerini düşürüyorsunuz benim ve ya diğer arkadaşların değil.benim kullandığım motorun fiyatını ben belirlerim başkası değil,mesela.
Herşeyin bir değeri var. Adamlar dünyanın en problemli motoru olan cbf250 ye 5500 fiyat çekiyor. İnsaf yaaa! Bu fiyat problemi birçok modelde var. Özellikle cbf serisinde fiyatlar çok yüksek. Sıfır fiyatına ilan koyan var!
Şimdi satıcılar bana kızacaklar. Ama onlarda motor alacaklar elbet. Alırlarken de beni anlarlar umarım.
ben bir satıcıyım ama size ve ya sizin gibi düşünenlere kızmam,nasıl olsa bir gün sizde o potaya düşeceksiniz,büyük konuşmamak lazım