Merhaba arkadaşlar aranıza yakında bende katılacağım =) kısaca bilgi veriyim ve sorumu sorıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.
Bir senedir ybr 125 ve cbf 150 ile çok uzun olmayan şehir içi turlamaları yapıyorum.Motorlar arkadaşlarımın motorları onlardan alıp geziyorum.Yani çok deneyimli olduğumu söyleyemesemde çokta yabancı değilim motorlara ve trafiğe.
Arkadaşlar, bende artık motor sahibi olmaya karar verdim ve ileride yüksek ss düşünüyorum hem görüntüsü hem sesi herşeyiyle daha hard geliyor bana ve bundan hoşlanıyorum yani güce sahip olmaktan.Ama tabiki şuanda ne o gücü kullanacak nede yüksek makinalardan keyif alabilecek bilgi ve deneyime sahip değilim.O yüzden haddimi bilerek 250 cc bir makina ile başllamak istedim.
Honda gs2 ye kayıdımı yaptırdım daha sonra gs 3 e gideceğim.Sizlere sorum ninja 250 r ın sıfırınıda alabılecek paraya sahibim ikinci elinide.Yani ilk motorum olucak eğitimli bir şekilde binsemde yinede ilk motorum.
Sıfırmı alıyım yoksa ikinci elmi alıyım bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.Çevremdeki bazı bilgisiz apachiler onun sıfırına vereceğin parayla onu alırsın bunu alırsın diyolar kullanamadıktan sonra ne anlamı var yüksek cc almanın ve yine benim başıma bir okadarda masraf açıcak belkide , belkide biryerlere patlıyacağım.Önerilere açığım ama bu motora aşığım yani ne daha kalıplı duran hyo nede sıfırı 8,... tl olan cbr nedense ilgimi çekmiyor.Hepinize Saygılar..
Aslında bu soruna verilebilecek kesin bir cevap yok.
İkinci elde güvenilir temiz bir ninja bulursan tabiki ikinci eli tercih edebilirsin ama ben çok titiz bir kullanıcıyım, motorun rodajını ben yapmak istiyorum alacağım motorun garantisi olsun istiyorum dersen 0 km almalısın tabiki.
Almadan önce şunuda düşün, CBF150 ve YBR125 gibi motorlarda topcase kullanmaya alıştıysan ninja'da bu konuda sıkıntı yaşayabilirsin. Zira ninja'nın üzerinde bir kilit taşıyabilecek bir yer bile yok. Bu motoru alacaksan sırt çantası ile hammallık yapmaya alışmalısın
Ninja almadan önce 10 ay kadar cbr125 kullanmıştım. ninja 125cc'lik bir motora göre çok daha güçlü bir motora sahip. Bunu üzerine biner binmez anlayacaksın ama kıvraklık ve sürüş olarak cbr125 ile arasında bir fark yok diyebilirim (Gidon turu biraz daha azdır muhtemelen). Bu bakımdan CBF ve YBR'den sonra ninja'ya alışmakta çok zorluk çekmezsin.
Yaptığı hızı hissettirmeyen, titreşimi olmayan, rahat ve geniş bir seleye sahip ama bozuk asfaltta sarsıntıları sürücüsüne hissettiren harika bir motordur ninja. Şehir içinde 80 - 110km hız aralığında çevreyolu vede dur kalklı karışık kullanımda 100km/4.5lt, uzun yolda ise 100 - 130km hız aralığında 3.8lt yakıt tüketir.
250cc alıp en az 20bin km kullanırım diyorsan 0 km alabilirsin. Yok ben bu motoru geçiş motoru olarak kullanıcam, 1 sezon kullanır satarım diyorsan ikinci el alabilirsin. :cat:
Son düzenleme: