böle rodaj olurmuu?

selam herkeze
arkadaşlar bi arkadaşımızı daha motorcu yapma uğraşımız nihayet başarlı oldu ve 4 gün önce motorunu sıfır aldık
servis 60 km hızı 800 km geçmiceksin demişti
arkadaşımız motoru krokiyle kaldırıp vermiş gazın gözüne
ve 2 günde 1000 km yol yapmışş gibi oldu neden böle yaptın diye sorduğumuzdada 60 km hız beni çok kasıyodu dedi o yüzden yapmışş
sizce böle bi rodaj mantıklımı bana çok acayip geldi şahsen:queen:

o kilometreyi görünce ben ne dicemi bilemedim :)
ama yapmışş artık iş arkadaşının lafına uyup böle bişiy yapılırmıı ya:pr:

tamam piston silindir rodaj olduda. vites kutusu ön tekerlek aksamı amortisör yaylar frenler vb onlar nasıl uyuşcak birbirine acaba hiç düşünmüşmü arkadadşın? yada RC Hobi arabasımı sanmış bunu. onların rodajı öyle bi

parası çok değilde başkalarının gazına gelmişş fukara:mrgreen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
İlginç bir şey olmasının dışında yolda yük altında çalışan motorla boşta çalışan motor arasında çok fark var. Bu rodaja ne kadar etki eder bilmem ama, boşta çalışmakla arasında bir fark olmasaydı kullanım kılavuzlarında rodaj süresinde farzedelim 60 km hızı geçmeyin yerine, 6000 deviri geçmeyin yazardı. Boş viteste çalıştırmış gibi olmuş.

vites deyiştirerek belirli değişik devirlerde rodaj yapılmalı aynı devirde olmaz ama bahsi geçen bi schooter sa farklı hızlarda olabilir gibi geldi :S

motoru mondial mct 250
farklı devirlerde kullanmaığı söledi sadece 4-5.ci vitesleri kullanmışş hızı 50 60 arası değişmişş

gerçekten "2" ve "1000" rakamlarını ard arda görünce bende şaşırdım! ehiheie! Çok güzel yapmış o arkadaş inan ki! motor ilerleyen km`lerde ne gösterir bilinmez artık :D

Motosikleti
750x
Arkadaşina sor bakalim lastik rodajini nasil yapacakmis?

O arkadaşin ne içtiyse banada göndersin.

Gaza basınca ön tekermi dönüyor?
Benim bildiğim kilometre saati ön tekere bağlıdır.

ön demi aradamı bilmiyorum ama bana sölediği bu hem 2 günde 1000 kilometreyi nasıl yapcak ayrıca kilometreyi ben gördüm 1030 lardaydı içime kurt düşürdüm bi gidip öğrenem hemen

img-cool-story-bro-3-134

Denizli İl Temsilcisi
yokum diyorrrr :D on tekeride eliyele dondurmus aga bak çocuk seni yemi kankalarıyla gezmiş hep seni almamış yanına :D sende hikayeyei yemişin hadi hayırlısı :D

bende bir başlık açacaktım ama sorum bu konuyla lakalı olduğu için bilgilerinize sunuyorum.
sıfır ramzey 150 cros aldım geçen pazar trafiğe çıkayım rodaj filan olayı varmış dedim
biraz 70 geçmedim sonra bi arkadaş aynen dediki onlar hikaye kardeşim nekadar hor kullanırsan okadar iyi olur. ver işkenceyi okadar sağlam atak seri olur dedi.
bende aldım arkama bir artçı daha iyi olsun diye verdim gazı takkeli dağına
90 / 100 ne giderse artık
iki saat içinde 100 km yordum tam gaz iki kişi ile.
şimdi ben iyimi yaptım kötümü acaba.
yada bunun devamında napmalıyım.şimdiden teşekkürler
motorda şimdilik km teli kopmuş onun dışında bişey yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar