Ehliyet Sınavı Esasları Yeniden Düzenlendi: Hak Eden alacak

Ben öğrencimin yanına oturamayacağım, ki ben bir usta öğretici direksiyon öğretmeniyim.
Okul öğretmeni gelecek ki soförlüğü ne derece belli değil, güvenlik kontrolü onun elinde olacak. ben tehlike anında müdahalemi yapabiliyorum, peki bu öğretmen ne derece müdahale yapabilecek? :pr: :farao:
bu normal olmayan bir uygulama ...

Ehliyet almak için özel pistler yapmadıktan sonra ne hak eden ehliyet alır,ne bu trafiğe bir çözüm bulunur...

Mersin İl Temsilcisi
bir ülkedeki eğitimsiz şöförler, işsizlik ve nüfus patlmasıyla başedebilecek en meşru savunmadır....

harika eğitim almış şöför, yaya,mühendislik şaheseri otoyol ve kaldırımı olan bir trafik topluluğu düşünün;

ölüm sayısı azalacak ( mezarcılar insan değil mi ağa, onlar da eve bir lokma ekmek götürecek )
sakat kalan olmayacak ( medikal ve ortopedistler ne yapacak. dilensin mi adamlar)
sanayideki kaportacı ve motor ustaları sinek avlayacak ( ahanda size ekonomik kriz sebebi )
trafik cezaları yazılamayacak ( devletin tüm yükü çorbacılara mı kalsın şimdi)
trafikte kavga-dövüş olmayacak ( silah, kurşun, beyzbol sopası, piçak, levye satışlarındaki düşüşle ekonomi bir kez daha sekteye uğratılacak)

bu hususta bir tek kusurlu var beyler; Siz...
düşündükçe yarayı kanatıyosunuz...
o müsteşarlıklar sanki bilmiyor mu şikayetleri, çözümleri?
biz ki, klavye başında düşünebiliyorsak onlar bilmiyo mu?
tabii ki biliyor ve gelişmemizi istemiyorlar...

onca otomobil firması 30-40 yıllık araçların kullanıldığı ülkelerde yeni aracı nasıl satacak?
ileri, gelişmiş kurslar nasıl daha çok kazanacak?

ben şubat ayında kaydolmuştum, sanırım 2002 de.
mayısta filan ilk B ehliyeti sınavı vs , temmusda A2 derken 2002 sonbaharında zor aldım ehliyeti.

sağlık kontrolü komedisini bir sağlıkçı olarak konu bile etmiyorum, ki yeni yasada da konu dahi edilememiş :)

oysa benim kuzen 3 aylığına suudi arabistana gitmişti...
gitmişken de almış gelmişti :pr:

Trafikteki farkımız ne?
Haksız mıyım?

Son düzenleme:
Çok birşey değişeceğini zannetmiyorum. A2 alırken 50m ileri gidip aynı yolu geri geldim bu şekilde aldım ehliyeti. B sınıfı alırkende sınava başladığım noktanın arka sokağından dolanıp geri geldim ve hata yapmadığım halde kursiyer müdahele ediyordu. Refleks haline gelmiş sanırım. Bundan sonrada aynı uygulama yapılır. Adaylar A2 deki 50 m lik mesafeyi 15 dk boyunca gidip gelirler, B'de de aynı sokağı 15 dk boyunca turlarlar. Mezbahalara yeni kasaplar lazım sonuçta...

Artık çok geç ben B sınıfı ehliyetimi aldım bile. :queen:

Nihahahahaha. ::evil::

Cok agir ilerliyoruz, her bir karari alana kadar kararin kendisi demode oluyor.

Oncelikle su motor derslerinin iptal olmasi lazim. 2011 yilindayiz ne varyator kayisi ne istavroz dislisi. Hayatta kac kisi Istavroz dislisini tamir etmek zorunda kaldi. Yurt disinda motor dersi dahi yok. Cagirirsin cekiciyi gidersin en yakin tamirhaneye. Son 10 senedir uretilen hic bir arac su kaynatmiyorki. Artik bozulan araba yada motor diye bir sey kalmadi.

Derslerin gece yapilmasi guzel ama ders konulari cok basit. Gercek surus kurallari ogretilmiyorki. Turkiyede kac kisi DUR tabelesinda tam anlami ile duruyor?

Agir vasita ve ticari arac derslerinin 3 kat zorlastirilmasi lazim. Bu adamlairn isi profesiyonel suruculuk.

Ahh ahh gece dersi alinsin kararini cikarmak icinmi bu adamlar devletin vatandasin versiginden maas aliyorlar.:pr:

Gece sürüş de neymiş??? Gündüzler torbaya mı girdi,illa kaza yapsın mı istiyorlar, benim bildiğim gece sürüşü sadece uçak-helikopter kullananlarda olur eğitimin yüzde 20 si geceuçuşu diye geçer bu ne yaw

şimdiki otomobil kaputlarını açıyorsun, kocaman bir kapak, 2, 3 yağ, su haznesi o kadar:)

Yahu MEB yetkilisinin sözlerine baksana!!!

"MEB yetkilileri bu düzenlemenin, sürücü kurslarıyla ilgili sorunları gidermek amacıyla yapıldığını belirtti. Sürücü kurslarının hem gündüz hem gece hem de hafta sonu kursiyer kaydettiklerini, kontenjanlarının iki-üç katı kursiyere yer verdiklerini, bu nedenle sürücü adaylarının gereken direksiyon eğitimini alamadığını anlatan yetkililer, “adayların araba kullanmayı öğrenemeden ehliyet aldıklarına” işaret etti."

Adama sormazlarmi, sinavi sen yapmiyormusun kardesim?
Nasil veriyorsun o ehliyeti?

''Ehliyeti hak eden alacak!''
Sanki Türkiye'de şoförlerin eksiği direksiyon yetersizliği.Vurguya bakın.
İyi araç kullanmanın namus olduğu bir ülkedeyiz,araba kullanamayan adama kız vermezler.14 yaşında çocuklar taksicilik yapıyor bu ülkede.
Ehliyet sınavlarında gidin bakın-birkaç pratiksiz bayan aday hariç,zaten herkes araba kullanmayı biliyor.Zaten iki sokak gidip dönüyorsun.

Öncelikli eksiğimiz TRAFİK BİLİNCİDİR.

Neymiş gece sürüşü yapacakmışsın.Gidip de avrupa ülkelerinde gördükleri uygulamaları yarım yamalak oturtmaya çalışıyorlar ya,hay allahım...

naparlarsa yapsınlar iş kişinin kendinde biter.kafası çalışan kendine güvenmeden çıkmaz trafiğe bukadar basit ama anlayan yok.trafik teröristleri çook....:cherry:::148::

iyide değişen ne onu anlamadım.
hadi gece sürüşü bi nebze ama eğitmen arkaya oturucakmış, direksiyon sınavına randevu ile gelinecekmiş, eee? bunları yapınca daha iyi şoförmü olacak millet.

Yine hak etmeyen de alacak da,iyiye doğru gidiyoruz gibi.Sistemi aniden toptan değiştirmek,mesela Ab ülkelerinde uygulandığı gibi hale getirmek mantıklı ve doğru bir hamle olmaz.

özellikle bayanların eğitimine çok dikkat edilmeli :queen:

Kesinlikle Katılıyorum :D Ehliyeti verdikten sonra en az 1 yıl takibe alınmalılar :queen:

Uygulamaya gelincede bence Çok saçma Olmuş bende yeni kurallar derken doğru düzgün birşeyler bekliyordum geceleyin Yolculuk yaptırılırmı görende gece yaptırınca hiç kaza olmaz zannetcek :queen:

bizim zamanımızda stajerlik gelecek şöyle olacak böyle olacak diyerek de hemen alın ehliyeti yoksa zorlaşacak almak diye kandırıyolar aradan 5 sene geçti hala bişeler olacak bu sürücü kurslarının stratejisi bence oyüzden kimse heyecanlanmasın.

KBC

bu yanlış bilmiyorsam kayan kızaklayan araçta hakimiyet için verilen bi eğitim olsa gerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar