titriyormu mu benimki o hızı yapmadığı halde titremiyordu
Benim motor 75'i geçince bildiğin çin motorları gibi zangır zangır titriyor..
titriyormu mu benimki o hızı yapmadığı halde titremiyordu
arkadaşlar motora hangi benzini almamı önerirsiniz ? 95 mi? 97 mi? :silent:
sen gittin gideli cinom
bir gün olsum yüzüm gülmedi
notlarım kötü olsa bile
senle geçirdiğim günleri hatırladım.
yavaş giderdin ama şehiriçinde üzmezdin beni
...kalkışta kimse geçemezdi senİ..
çok az yakardın belki..
İSMİN CRYPTONDU BİR KERE
SEMPATİKLİĞİN VE MASUMLUĞUN BENİ DELDİ GEÇTİ
BMWLERE BAKIYORDUM UMUTSUZCA
BELKİ BÜR GÜN HAYALİYLE..AMA
ER GEÇ DE OLSA SENİ ALACAĞIM CİNOM
SENİ.. BİR DAHA HİÇ BIRAKMAM..
NE R1 NE CBR BENİM GÖNLÜM SENDE
SEN GEL YETERKİ PARAM OLMASA BİLE
GEZDİRİRSEN BENİ SEVGİNLE........SERCAN YILMAZ 2004 CRYPTON(SATILDI(( MAALESEF..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:51 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:42 ----------
Motoruma yazdğıım şiir biraz garip ama içimdekileri yazdım :d
güzel yazmışsın tebrikler..:cat: bu arada 2011 cryptonları inceledim bayide..aslında ybrlere bakmak için girmiştim o arada cryptonuda inceledim..3470lira fiyatı vardı..euro3 normu ile ilgili değişiklik sonrası beygir gücü 6.9hp olmuş..7.8hpden düşmüş..ale: 800tl fazla verip enjeksiyonlu ve 2.5hp daha güçlü innova almak daha mantıklı sanırım bu şartlarda..
Arkadaşlar sizin cryptonlarda yakıt göstergesi kontağı kapattığın zaman aynı mı kalıyor yoksa kontak kapanınca sıfıra iniyormu benim motorda kontakla hiç alakası yok gibi kontağı kapatınca ibre düşmüyor olduğu yerde kalıyor.
ARKADAŞLAR BENDE YAZA DOĞRU 2010 VEYA 2011 CRYPTON ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM AMA MOTOR HAKKINDA ÇOK AZ Bİ BİLGİM WAR 100 KM DE NE KADAR YAKIYO VE EN FAZLA YAPABİLDİĞİ HIZ NE KADAR VE EN ÖNEMLİSİ MOTORU DOĞRU ŞEKİLDE NASIL AÇARIM KAÇ KM DEN SONRA AÇILIR !!! :queen:
santini bişey soracam bana 2o11 crypton hakkında bilgi ver..euro 3 olayı cryptonda beygiri düşürmüş..çok hissediliyormu..acillll..bu arada cryptonu mavi rengi 2011 mükemmel
bende karşılaştırmak isterim..innovayla özellikle
bende o zamana motor almış olurum iyi olur..
---------- Mesaj ekleme zamanı: 11:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 11:01 ----------
innova mersine kadar gelir ya ..bence 2011 almanın bi manası yok 2008 ve üstü enjeksiyonlu ..2008 veya 2009 da alabilirsin 2011 innovada bi farklılık yok..
@TORAMAN
dotum bu motor çok cbf150 ve çok ybr125 eskitir
crypton çok güzel bir cub bana göre tek eksiği innovadan 1 gömlek minyon olması ve gidon çapı çok dar yani çok minyon bi cub ama innova ve crypton varken başka cub a binen adama şaşarım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------
istanbulda 2011 model crypton kullanan bir arkadaş varsa onunla buluşup motorları bir karşılaştırmak tanışmak istiyorum
başka cub cu arkadaşlarda gelir güzel olur
bana cevap yazın...beyler
bende karşılaştırmak isterim..innovayla özellikle
benim bi arkadaş var yamaha tvs sakarya yetkili servisinde usta benim motor da titriyo nasıl ayar çekeriz de keseriz dedim motor saplamalarını demir değil de çelik olanı varmış onlardan ayarlayacaktı yani saplamalar sıkıldığı zaman uzama yapmayacak böylece titreşim en az seviyeye inecek dedi fakat şimdi işten ayrılmış yani biz titremeye devam edeceğiz acaba 2011 innovada titreşim varmı yamaha gibi
Sercan seni tebrik ediyorum çok güzel yazmışsın.:cat::rendeer:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:08 ----------
Arkadaşım bütçesini o fiyatlara çıkaranlar genellikle Honda CBF 150 veya Yamaha YBR 125 ESD alıyor.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:15 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:10 ----------
Aynen bende de öyle yani kontağı kapatsanda hep aynı kalıyor.
Ama panik yapacak bir durum yok.
Kontağı açtıktan sonra durum normale dönüyor.:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:30 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:15 ----------
Arkadaşım hükümet şu aralar yaptığı bir iyilikle :mrgreen: 250 cc. altı ÖTV yi düşürdü ve sıfır Yamaha Crypton'un fiyatı 2990 TL.
Bu fiyata hiç düşünmeden fiyatlar yükselmeden sıfır Yamaha Crypton'u hemen al derim.:cat:
Ben Haziran 2010 da aldığım Crypton'la 5000 km.ye geldim. Halen tam olarak açıldığına emin değilim açıkçası.
Yine de rodajla ilgili bilgileri kitapçıktan aktarıyorum;
İlk 1000 km. yeni motorun performansı ve ömrü için çok önemlidir. Bu nedenle aşağıdaki önerileri okumalı ve göz önünde bulundurmalısınız.
Motor daha çok yeni olduğundan ilk 1000 km.de aşırı zorlanmamalıdır. Bu evrede motorun parçaları sürtünme nedeniyle çapaklardan arınır ve çalışma boşlukları bir düzene girer. Bu dönemde aşırı devirden, uzun süreli tam gazla sürüşten ve motorun aşırı ısınmasına neden olan durumlardan kaçınılmalıdır.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:38 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:30 ----------
Yamaha Crypton'un kendini kanıtlaması gibi bir durum yok. :wiinkk:
Bizim buradaki bayi-servise ne zaman gitsem bir önceki Yamaha cublar satılmış olup yenisi getirilmiş oluyor. Kısacası bayii peynir-ekmek gibi satış yapıyor.:cat:
Hoş ben motosiklet kullanıcısıyım ama yinede dikkatimi çekiyor bu durum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:38 ----------
Alaşım jant tel jant olayına gelince ben birçok ilanda motosikletinin orjinalliğini bozarak tel jantı alaşım janta çevirenini gördüm amaaa alaşım jantı tel janta çevirenini görmedim arkadaşlar.:wiinkk::cherry:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:54 ----------
Kısacası benzin lt. fiyatının 4 TL.yi aştığı bugünlerde Crypton'larımızın kıymetini bilelim, olmayanlarda sıfır fiyatının 2990 TL.ya düşmesini fırsat bilerek bir an önce harekete geçelim ve kaliteli-sorunsuz fazla bakım gerektirmeyen bir cuba sahip olalım.:cat:
Aksini düşünenler ise kendi bilir arkadaşlar.:wiinkk:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:01 ----------
En son yaptığım gezilerden biri-Eski İstanbul yolundan Tahtalı göleti ve motosikletim;
![]()
---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:07 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:04 ----------
Aman NAZAR DEĞMESİN diyeyim en son olarak...![]()
evet bende kendime şaşıyorum mondi ye nasıl binerim diye ama malesef imkanlar bir yıl daha böyle sanırım fakat@TORAMAN
dotum bu motor çok cbf150 ve çok ybr125 eskitir
crypton çok güzel bir cub bana göre tek eksiği innovadan 1 gömlek minyon olması ve gidon çapı çok dar yani çok minyon bi cub ama innova ve crypton varken başka cub a binen adama şaşarım
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:09 ----------
istanbulda 2011 model crypton kullanan bir arkadaş varsa onunla buluşup motorları bir karşılaştırmak tanışmak istiyorum
başka cub cu arkadaşlarda gelir güzel olur
bana cevap yazın...beyler