bilgisine güvenen varsa gelsin...HODRİ MEYDAN!

brot9znk3qpc7utb9.jpg

benim çizgim sarı olurdu.

Güzel paylaşım ve değerli yorumlar için sadece teşekkür ediyorum. Henüz bu tür virajlarda çok tecrübem olmadığı için ahkam kesmek istemiyorum lakin çoğunluk ve mantığın gösterdiği gibi yeşil hattı takip ederdim sanırım. Tabiki mümkün olan en az yatış açısıyla ve süratle dönmeye çalışır görüş açısını da maksimize etmeye çalışarak. Pratikte ne kadar tutarlılıkta uygulardım orası tartışma götürür.

Teorik olarak evet yeşil hat, frenleme uygun hız ve viteste girme ve bunu sürdürerek apeksten sonra tatlı tatlı gaz açarak doğrulmak en doğrusu gibi görünüyor. Tecrübe ile pekiştirilmesi gereken bir pozisyon.

Yeşil çizgi gibi görünüyo. Frenlemeyi az yapıp viraja geniş giriyosun. virajı dönüncede rahat hızlanabiliyorsun ondan

soruyu bır kere yanlış sormussunuz bu gosterılen yol yarış pistimi trafik mi? once onu netleştırelım ondan sonra yorum yapalım

Arkadaşlar son çalışmamla size en doğru çizgiyi sunuyorum.
brpco90z1r28icbfp.jpg

Kırmızı çizgi zaten virajı dönememiş onu kıyaslamadım.
Mavi Yeşil ve en son benim koydyğum dönüş eğrilerini birer çembere oturttum. Bakın dönüş yarıçapı hangisinde daha büyük?

Son düzenleme:
Bu viraj hangi arac olursa olsun kirilma noktasinda maksimum 30 ile donus yapilacaktir. bu neden ile kapanan virazjta mecburiyet ile saga yakin olmak avantajlidir. ekseri viraja giris yapacaksaniz hangi seritte oldugunuzun faydasi yoktur. Viraj bu sizi yavaslatir... Hizli girmemek gerekir..

Mersin İl Temsilcisi
hıza, motora göre değişkenlik gösterse de en doğru çizgi yeşildir.
ancak, daralan virajlara dar açıdan girilmesi karşı şeride girmemizi sağlar ki bu da istenmez...
hızdan ve konfordan ödün vermemek için bu hat uygundur :)

linkteki video nun özellikle 2.24 ünden sonrasını dikkatlice izlemeniz tavsiye ederim. soruya çok uygun bir viraj var.

Video için Uğur ERÇETİN' e teşekkürler.

yürekçe teşekkürler konuyu açtığınız için.

Son düzenleme:
Teknik olarak hiçbir çizgiyi takip etmem hepsi tehlikeli.

Onun dışında bu tip bir viraj hiç görmedim 80 bin km yol yaptım.

Ama eğer bu tip bir yerde düşersem sanırım yolu yapanların benden çekeceği var emin olun.

Teknik olarak hiçbir çizgiyi takip etmem hepsi tehlikeli.

Onun dışında bu tip bir viraj hiç görmedim 80 bin km yol yaptım.

Ama eğer bu tip bir yerde düşersem sanırım yolu yapanların benden çekeceği var emin olun.

1- beyşehir- derebucak - ibradi-akseki yolunu bi deneyiniz
2- anamur a muttan sonra sahilden değilde gülnar üzerinden gidebilirsiniz. bu tarz virajlardan bolca mevcut.
3- anamur- gazipaşa arasındada bu tarz virajlardan bolca var (dı eğer yol genişletmelerden payını almadıysa bu yol)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mersin İl Temsilcisi
yeşil dahil, tüm hatlara hatalı diyen arkadaşlara söyleyeyim ki;

virajda :

1- sürüş konforu
2- hız
3- eğim

bunlardan ödün verecekseniz. grup sürüşlerinde kesinlikle nizamı bozarsınız.

-yavaşladığınızda arkadan gelen araç size tehlike yaratır
-hızlandığınızda karşı şeride geçersiniz ( grafikte gidiş-geliş yolun sadece sizin gittiğiniz şeridi gösterir )
- dar alırsanız karşıyı göremezsiniz
-mavi hatta aniden yavaşlamanız ve açıyı yakalayınca hızlanmanız gerekir
a- virajda o şekilde yavaşlamaya kalkarsanız ön tekere binen yükle kayarsınız, direksiyon ağırlaşırve kontrolü kaybedebilirsiniz
b- eğer dik bir yokuş çıkıyorsanız zaten araç devirsiz kullanıldığı için hoplatılabilir....

stabil hızl ve doğru açıyla girdiğiniz gibi çıkarsınız işte :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar