Tayin dönemi ve yaşanacak şehir.temmuz

arkadaşım hiç düşünme git fethiye ye . her gün 1 yer gezsen ( motorla-bisikletle) 10 yılda bitiremezsin. bahsettiğin para ilede gül gibi geçinirsin.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:10 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:08 ----------

işten eve 15 dakkada yürüyerek, 5 dakkada bisikletle gidersin. sabah uyanmak için denize gireceğin tutsa 10 dakkada plajdasın hemde yaya.

sagolasın . önerin için teşekkür ederim. peki sen fethiyede yaşadın mı veya ne kadar yaşadın yok. bir tatilci gibi 15 gün kalıp mı izlenime sahipsin... yoksa bir süre yaşayıpda mı bu izlenime ulaşdın...abolgi kardeş yazarsan sevinirim.

orada yaşayan arkadaşım var. ben bisiklet turu için gidip bölgeyi dolaşmıştım. zamansızlıktan gidemediğim sayısız koy kaldı geride. arkadaşım çok memnun hayatından. emekli maaşıyla geçiniyor ev kira. gözlemim oldukça düzenli bir yer, her yer yakın. hava alanı 1 saat mesafede ( dalaman) doğa gerçekten harika. yarım adası var bisikletle turladım. orada yaşasam her gün 1 tur atarım antreman için. 3 gün kaldım ama dolu dolu 3 gün dü. izmir- fethiye arasında tekerimin değmediği yer kalmadı yaklaşık 1500km yol yaptım o bölgede bisiklet ile. bisiklet turlarında halkla daha iç içe olunuyor paylaşım daha fazla oluyor. yerdeki karınca bile gözünüzden kaçmıyor. kısacası emekliliğimde yaşamayı düşünebileceğim yerlerden biri fethiye. biraz araştırmanı tavsiye ederim. tek sıkıntı yazları sıcak olması olabilir, izmir de aşırı sıcak.

haritayı aç önüne fethiyeden 150km lik bir daire çiz bak içine nereler giriyor. izmir tarafı dersen de seferihisar a bak derim. cettaslow ünvanlı tek yerimiz. belediyenin sayfasından inceleyebilirsin. izmire de oldukça yakın, abiniz de oradaymış zaten.

sagolasın abolgi bana sizin gibi bulunduğu ortamı gözlemlemiş fikirler gerekiyor emin ol değerlendireceğim araştıracağım iyi geceler

Bu ara hocam sizin memleket neresi?

Yani demem oki memlekete yakın olmasını da ister misin?

Benim memleket Ordu/Fatsa. Şu anda Samsun'dayım. Benim de yer değiştirme durumum var, hayırlısı.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bursa tam ortada kalan bi şehir.İstanbul-Ankara-İzmir hepsine yakın.Hem yeşil hem insanı güzel bi şehir.Bursayı da tavsiye ederim.Eğer ilçe olsun dersen 180 bin nüfusuyla İnegöl Türkiyenin en büyük ilçelerinden biri.Her yer dümdüz ulaşım kolay.Aydında askerlik yaptım.Orasıda çok güzel bir şehir.Hem çevresinde gezilecek yer çok.Ben senin yerinde olsam egenin suç oranı çok düşük olan sahil kenarı ilçelerini tercih ederdim.

Ege haritasını aç önüne, kapa gözünü, parmağını bastığın yere git. Yunan adalarına denk getirme ama :)

Aslında en ideali İzmir ama malum biraz pahalı bir il.

Ben bir de Kayseri'yi çok beğeniyorum, resmen bir Avrupa şehri, fakat motorcuya gelmez.

Şu anda sana acaip imreniyorum, saplanıp kaldım bu lanet olası İstanbul'a.

Umarım gönlünün istediği yere tayin olursun:rendeer:

Ben 2001 de Kocaeliye geldim, aile ve tanıdık olmadığı için ilk sene sorun yaşadım ama şuan çok memnunun. İstediğiniz bütün kriterler Kocaelide var. (Denize yakın, her tarafı ormanlık, istanbula yakın ve eğitim seviyesi yüksek)
2600 liraya çok rahat geçinebilirsiniz, ilcelemenizde fayda var.

dört mevsim motora binip,kışı soba yakmadan geçirmek
deniz ve doğa ya dalmak istersen,
buyur gel anamur-mersin.

Bu ara hocam sizin memleket neresi?

Yani demem oki memlekete yakın olmasını da ister misin?

Benim memleket Ordu/Fatsa. Şu anda Samsun'dayım. Benim de yer değiştirme durumum var, hayırlısı.

memleketim kırıkkale arkadaşım. kafama uyacak Ankara ve kayseri birde kırşehir var. ama kırşehir ufak biraz kayseri soğuk ankarada soğuk iş yoğun bürokrasi şehri...

Ne kadar güzel tarif etmişsiniz öyle ALANYA'yı :)
Dolu ekistrası da var :)
Tayinden önce bi gelin tatil yapın Aşık olmazsanız ben insan değilim :)
Bende Ankaradan geldim buralara.. Dolu var bizim memleketlilerden burada.

Tekirdağda yaşarsan bütün trakyayı gezersin..
savaş kayandan blgi alabılırsın dogası ile ilgili..
Onun haricinde ucuz bir şehir ve insanları eğlenceyi severler..

büyükşehir tavsiye etmem.ben izmir merkezdeyim geldiğime bin pişman oldum.ancak bazı ilçeleri güzeldir foça, seferihisar, selçuk, tire gibi.antalya ilçeleri olabilir arkadaşlarım var çok memnunlar.yine mersin ve balıkesirinde ilçeleri iyidir

memleketim olan çanakkaleyi öneririm.her karesi gezilebilcek yeni şeyler görebilceğin yerdir.denizini hiç bi yerde bulamassın,saros körfezi dünyada kendini temizleyen 3 denizden birisi.insanı dertsiz tasasız keyfine bakan insandır,hayat kolay,ucuz,sıkıntısızdır.yazları bir başkadır.hemen yanında bozcaada,gökçeada vs. say say bitmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar