Gösterge o kadar çabuk bozulcak bi devre yok icinde güzelce dikkat et kablolara hemen cikma arama yani zaten cikma bulcani sanmıyorum. Onun icin yenisini al daha iyi. Hem km sıfırlanir:-D:-D
haftasonu tekrar söküp şerit led döşeyip göstergeleri motorun üzerinde deneyip takacağım. sanırım elektriği ters verdiğim için gösterge ters tarafa gidiyor. benzin göstergesi de 3 parça, 1 parça yukarıda gösteriyor. o turuncu parçaları yanlış oturtmadan kaynaklıdır umarım.
eğer gösterge bozulmuşsa yeni gösterge almak daha iyi ama kilometreyi sıfırlamak için gösterge değiştirmek boş bir şey. kilometre telinin göstergeye gelen kısmına şarjlı tornavidayla yarım saat döndürürsek kilometre 0lanır. gene de düşünmüyorum bunu. motoru satarken adama ne arızası varsa söylemeliyim bence.
arkadaşlar bu arada benzin 4.20 olmuş. hayırlı olsun. 20.5 tlye 4.8 litre aldım. 145 km yol gittim. güncel tüketim agustosta 10-11 kuruşken şimdi 14 kuruş. motoru aldım alalı avans hesabım (1300tl) 0lanmış durumda. en son kartlarımın limitleri de doldu. 2.5 aylık maaşı şimdiden bitirmiş durumdayım. tüm siyasetçilere selam olsun. motorun daha az yakması için hız olarak 60ı geçmemeye çalışacağım.
bir maxi bir emre bu adamlar mondialden telif parası alacaklar yakında...
yeminle sizi ar-ge'ye alması lazım mondialin...
iyi dileğin için teşekkürler. motorda gördüğüm yanlışlıkları kendimce çözmeye çalışıyorum. mesela göstergede 8-9 tane her biri 3w çeken dandik lambalar var. çıkardığımda hepsi kararmıştı. sırf göstergenin aydınlatmalarını değişerek motora eklediğim sis farlarının fazladan çektiği gücü 0ladım. yağmur çamur bitince arka stopla tüm sinyalleri de led şerit yaparsam öndeki 55wlık ampulun de fazladan çektiği 20w gücü azaltacağım.
bu cumartesi ön rüzgarlığın motorla birleştiği yeri h7li kısa merceğe göre delip 2. bir kısa far takabilirim.
mondialde iler görüşlülük yok. adamlar bi tane su soğutmalı 250cc maxiscooter getiremedi. destronun motoruna benzer bir motorla 4-5 milyar civarı bir model olsaydı hemen şu saniye motoru satıp onu alırdım.
kurs başldı dun ciddn sorular komedi ama ynede işi sıkı tutiyim bn:cherry: ya maxi97 özendrdn bni cok fazla super olmus gosterge :cat::rendeer:
yapması çok kolay. rüzgarlığı sök, gidonun dibindeki 2 vidayı sök, göstergeyi dışarı al, kilometre teliyle 2 tane elektrik soketini çıkardın mı gösterge elinde zaten. ters çevirip sağındaki ve solundaki 2 vidayı çıkar. sonra göstergeyi siyah kısma bağlayan 4 vidayı çıkar. gösterge camın, göstergen ve siyah kısım ayrılır artık.
göstergenin üzerindeki turuncu işaretçileri çıkar. vidaları sök. ampulleri sök. şerit ledi kafana göre döşe. ben birkaç sıra döşeyeceğim. mavi ve beyaz kullanacağım. her bölgenin ampul duyuna göre (+) ve (-)yi motorda denedikten sonra telleri duylara lehimle. çalışıp çalışmadığını bir daha kontrol et. göstergeyi sökme işlemini tersinden tekrarladın mı işin bitiyor. çok basit. eğlene eğlene yapsan bile 1-2 saatini almaz.
şu egzoz zırıltısı benim de canımı çok sıkıyor. benim rezil servisteki eleman burçların değişmesi lazım dedi. sıkmadı bile. yukarı çıkıp burç sorduğumda "tek tek yok; komple egzozun gelmesi gerekir, o da saçma" dedi sağolsun. zırıl zırıl ötüyor mübarek...
sıralı sistem lpg çok güzel bir uygulama. babamın 2000 model laguna 2.0ına taktık. 7000 kilometrelik 100km ortalaması 9.6 litre. 140 beygirlik motora rağmen...