kitap defter toplamanız çok güzel takdir ediyorum ama 38 yaşındayım ve ben ilkokuldayken kırsal bölgelerdeki okullarada kitap yardımı yapılırdı aradan 30 yıl geçti gene kitap bence aşın bu kitap işini tabi en basiti kitap olduğu için kurumlarda kitap yardımı yapıyorlar... ihtiyaç artık kitap değil projeksiyon cihazları - bilgisayar fotokopi cihazları - satranç oyun takımları - masa tenisi takımları v.s... kurumsal bir iş yapıyorsunuz madem bırakın artık kitap işini dediklerimi toplayıp etkinlik yapın şahsınızda çalıştığınız kuruma bilgilerimi sunarım...ARTIK UZAKTAKİ VATANIMIZIN KUZULARINADA TEKNOLOJİYİ TANIŞTIRMA ZAMANI...
Merhaba,
Malesef ne acı ki 30 yıl öncesiyle bugün arasında sandığınız kadar büyük bir fark yok..
Konunun acemisi olmadığımı belirtmek üzere demek isterim ki; ben bu kitap bağışı organizasyonlarını sadece motosiklet.net çerçevesinde yapmıyorum. Şuan çalıştığım kurumda ve önceki çalıştığım yerlerde olmak üzere yaklaşık 8 yıldır Anadolu'daki çağrıda bulunan ve
kütüphane oluşturmak isteyen öğretmenlere kulak vermeye çalışıyorum. Çünkü hepsi nazarımda meslektaşlarım olmalarının ötesinde birer eğitim neferidir.
Bir kaç noktada bilgi vermek isterim.
Öncelikle, kitap harici teknolojik donanım yardımını yapabilmeniz için bakanlık onayı gerekiyor. Yani ihtiyaç sahibi okul bunu dilekçeyle bakanlığa iletmeli, süreç sonucunda bağış için onay çıkmalı ve okul ondan sonra bağışı alabilecek hale geliyor. İStediğiniz anda fotokopi makinaları, projeksiyon cihazları bağışlayamıyorsunuz yani. Kaldı ki bu tür ekipmanların sarf malzemeleri, slaytları var, yani alt yapı ve kullanmak için de para harcanması gereklilikleri var.
İkinci nokta ise masa tenisi raketleri veya satranç takımları yerine, yıllardır,
sadece bilgiye ulaşma adına işe yarayacak materyallerin yardımını yapmak gibi bir görüşüm var.
Ve en önemlisi, binlerce TL lik fotokopi makinesi ya da projeksiyon cihazı bağışlamak için ne bu sitede ne de başka bir sosyal ağda para toplamanız çok ama çok zordur. Kaldı ki yasal da değildir.
İnternet demişsiniz lakin;
(1) internet güvenilir bir kaynak değildir,
(2)bilginin kağıtta olması, kaynak olarak elle tutulur bir obje olması güvenilirliği bağlamında çok önemlidir,
(3) Kitaptaki bilgi alelade değildir, taraflı ya da tarafsızdır belki ama tamamen yanlış oluşu düşük ihtimaldir, zira okul seviyesindeki kaynak kitaplar (ki toplamaya çalıştıklarımız bunlardır) editör/yayın kurulu gözetiminden geçmiş değerli birer bilgi depolarıdır ve
(4)köylerde internete erişim (malesef hala) sandığınız kadar kolay değil.
Kitap ölmeyen bir değerdir. Bir kitabın çöpe atılması, geri dönüşüme yollanması tamamen kültürel bir intihardır gözümde. Bundan 100 yıl sonra da 500 yıl sonra da hala kitaplar olacak, bu bir zorunluluk.
Bu noktadan çıkışla bunun gibi kitap kampanyalarına destek vermenizi temenni ederim.
Selamlar.