ya arkadaşlar herkezin kendı dusuncelerı ve bakarsanız herkezın anlattıklarındada gerceklık var yanı acıkcası benım kafam baya karıstı niye diyeceksınız tabı hemen cevap vereyım bende suanda mondıal 100ukh var sinoptan kalktım ve gıresuna gıttım o motorla ınanırmısınız tık demedı mondıal markamı deıl cın mı cın kotu yanı yokmu var granajları delı edıcı cok dandık ama motor benı cok sasırttı ya burdan yanı sınoptan gıresuna nerdeyse 350km yol var arac ıle 6saat yol ben 7.30saatte gıttım oda samsuna varana kadar bızım buralarda adam akıllı yol yok ordan kayıp sanırım dıe dusunuyorum neyse Allaha emanet dedık guvendık motora cıktık yola sinop bafra samsun carsamba unya ordu fatsa giresun baktım geldım bıle 100cclık bır motorla oraya gıttıgımı kıme soylesem bana gulup dalga gecıosun dıolar sımdı kafamı karıstıran nokta cın japon dıosunuz ya oyuzden bunu anlattım bu motor kı dusuk cc kı mondıal bır dunya starı deıl he ayrıca arkadaslar motoru alalı ıkı sene oldu motor konusunda hıc sıkıntı yasatmadı bır kere bıle yasatmadı ya bırtek yag ve lastık deısımı yaptım bı ıkı kerede far kesmıstı

ya su kuba kh150-12dyı kullanan varsa o bısı desın ya bu arada ben gordum bı tane ıs ıcın kullanıo sordum adama butun soruları bıtane olumsuz bısı demedı adam vazgecırır belkı sorun cıkar dedım ama yok demedı ya yakıt dedım baya az yakıo dedı tıtresım dedım yok denecek kadar az dedı gel bak dedı motorun onune dogru egıldık bı cıkıntı gosterdı cıft krank mı ne de balansor sıstemı ona denıomus sanırım vıbrasyonu azaltıyormus hız kac dedım motor yenı fazla zorlamadım ama bızım burda bı yol var duz gavur ovası derız gavur gıbı bas hesabı orda 120yaptı daha zorlamadım ama gıdecektı sankı dedı sasırdım bıde almayı dusunuyorum dedım demesın mı al bı tur at dıe neyse debrıyaj tecrubem yok bı kere bı kanunı choper tarzı kullanmıstım ıkıncı bu oldu motorda tıtresım hıssetmedım gaza cok hassas dokundumu atlıyo falan bastım mı hemen hızlandı az ama dedım ya tecrubem yok artı emanet tanımadıgım bırının 3ten yukarı cıkmadım cıkacakta yer yoktu sehır ıcınde sımdı bı cbf kullanmadıgım ıcın aralarındakı farkı kestıremıyorum (mondıal 100ukhden ınıp ona bınınce bana super geldı tabı normal bu bılıyorm) o yuzden yardımcı olun lutfen ya

cok uzun yazdım kbmayın ama okuyanların gozlerıne saglık
merciless, bu konuya çok basit nokta koyayım sana 1 sayfa önce kuba alan kullanan ve bir önceki motoru da kuba olan arkadaşın linkini verdim mouse ile üstüne sol tuşuyla basarsan açar okursun,tekrar aşağıda veriyorum...
http://www.motosiklet.net/forum/mot...er-kesin-yeni-motorum-kuba-cg-150-2011-a.html
burada arkadaşların anlamadığı konu şu: iyi motor tartışması yapılmıyor,
- en iyi motor anladığım bildiğim kadarıyla yakıtı az harcayan,tamir derdi olmayan,hız veren taşıma ağırlığı da 200 kg olan YBR 125 ESD, yeni fiyatı 5,000 (beş milyar, ikince elleri biraz düşüyor)
- ikinci en iyi motor CBF 150, bu da yukarıdaki gibi yarı enjeksiyonlu yani geliştirilmiş karbüratörmüşmüş, rahatlık konfor dersen yine az yakması ama taşıma kapasitesi 150-153 kg bu verdiğim her iki değer de yukarıdaki de bu da kullanım kılavuzlarındaki değerler,hondanın da ybr kadar olmasada servisi çok başın ağrımaz ama yeni fiyatı 4,390 internet sitesine göre + 200-300 de ruhsat plaka zart zurt masraflar olcak yan ayakçığı bile fabrika çıkışlı gelmiyormuş,ayaktan çalıştırma da bildiğim kadarıyla yok
- tvs apache 180 rtr modeli bile taşıma kapasitesi 130 kg! son birkaç yıldır yeni model hala gelecek hala gelecek tek enjeksiyonlu yukarıdaki modellerle karşılaştırıldığında bu,servis zaten hiç yok ve türkiye distribütörü de çok fazla ilgilenmiyor diye forumlarda okudum,ne kadar doğru bilmiyorum
Sen gazete dağıtacağını söylüyorsun gariban bir arkadaş olarak eğer 4-5 milyar verecek gücün yoksa diye alternatif olarak çinlilerin en iyisi olan kuba dedim,yoksa yukarıdaki motorlar tabiki en iyi motorlar
bak yukarıda kuryeci arkadaş bile kubayı önermiş,150 lik modelleri balansörlü ve yukarıdakiler kadar iyi olmasa da servisi olan,kolay arıza çıkartmayan,kronik sorunları olmayan bir motor,en iyisi de fiyatı,sen fiyat baz alıyorsan 150 lik olsun da ne olursa olsun dersen kuba gerçekten iyi,ben satın almadım ben sana satın alan arkadaşın linkini gönderdim önceki motoru çalınmış yeni motor almış 1,750 ye aldığını söylüyor linki aç görürsün
Özetle; kalite-sağlamlık-konfor-dersen 4-5 milyar verirsin
Veya yeni bir şey deneyip en fazla 2 milyara yine aynı 150 lik bir motor alırsın
yani 5 milyara ister sıfır 1 tane ister 2,5 tane motor alırsın, keyif senin
Kul yapısı bunlar hepsi sorun çıkartır bazısı daha az bazısı daha çok,honda-ybr alanlardada sorun oluyor, asya ramzey, çelik, kanuni alanlardada sorun oluyor
BEN KUBA DIYORUM SON KEZ...