Orijinal balatayı erittikten sonra önde SBS arkada EBC marka fren balatalarını kullanıyorum.
Ben ani ve kısa duruşlar yapmıyorum veya ön frene basıp arka teker havada gezmiyorum. Belki bu yüzdendir ki aralarındaki farkı net göremiyorum.
"SBS yumuşak olduğu için lastik kilitlemez ve diski çizmez" dediler... önde SBS kullandım. (Yumuşak olması erken biteceği anlamına gelir diye düşünüyorum. Yanılıyorsam düzeltin)
"Abi arka balata SBS kalmamış. EBC verelim o da iyidir" dediler... arkada EBC kullandım. (Adını debriyaj balatalarında duymuştum. İyiymiş)
Şimdi sen karbon seramik balatadan bahsediyorsun. Daha az ısındığını ve uzun ömürlü olduğunu duymuştum. Fiyatı standart balatalarla aynı ama "GOLD" markasından emin değilim.
Ya kullanan birinden yorum alacaksın ya da alıp-kullanıp yorum yapacaksın.
Hazır yaşmışken alakalı birşeyler paylaşmak istiyorum...
Yoğun araştırmalarım sonucunda bu piyasada (bütün sarf malzeme ve aksesuarlarda) kararsızlığa yol açan ciddi çelişkilerin olduğunu gördüm.
"-Yumuşak alma çabuk biter.
-Sert alma balatayı çizer!"
"-O karbon seramik balata Taiwan malı... o alınmaz!
-Brembo marka var abi ama fiyatı biraz tuzlu!"
"-K&N in uzun ömürlü ama sesi iyi değil.
-Lucas mükemmel ses veriyor ama daha fazla benzin yakıyor!"
"-Rizoma manet altın olsa bile bu kadar para etmez.
-Redline manet ucuz ama kırılıyor!"
...ve şu anda aklıma gelmeyen bir sürü örnek!
Forumlarda hala en iyi egsoz hangisi, en iyi lastik hangisi, diye sormaya devam ediyorlar (lütfen kimse üzerine alınmasın) Her kafadan ayrı ses çıktığını görüyorsunuz! İşin kötü tarafı, iki yıl sonra kararsızlıktan egsoz ve lastik alamamış oluyorsunuz. Farklı markalar sadece kafamızı karıştırmaktan
Alın size bir çelişki daha
"-Çok inceleme, manete basınca duruyorsa hepsi aynı GOLD al gitsin.
- Fren çok önemlidir, iyi araştırmak lazım."
Şöyle bir gerçek var... Kalite fiyatla orantılıdır! (Hem ucuz hem de kaliteli şeyler de var ama istisnalar kaideyi bozmaz)
Yazacak çok şey var ama eve gitmem gerekiyor

Allah yardımcın olsun.