Hyosung GV250 Alarm Montaj (resimli anlatım)

Merhaba arkadaşlar yaz gelmeden motoruma alarm takmak istiyordum ve nihayet sipariş ettiğim alarm geldi ve hemen montaj işlerine koyuldum Başka takmak isteyen olursa diye resimlerini çektim elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.

Bu Motorum:
fotoraf1272.jpg

Bu da takacağım inwells marka motosiklet alarmı:
fotoraf1251.jpg

fotoraf1252.jpg

Motorumuzun selesini ve yan kapakları dikkatlice çıkarıyoruz.
fotoraf1254.jpg

fotoraf1255.jpg

Önce alarmın kutusuna bir yer bulayım dedim fakat fazla boş yer olmadığı için biraz zorlandım açıkçası sonra motorun sol tarafında bir boşluk bulup oraya hem kendi yapışkanı hem de cırt kelepçe ile monte ettim kabloları da aradan sağ tarafa uzattım.
fotoraf1270.jpg

fotoraf12691.jpg

şimdi sıra kabloları bağlamaya geldi alarmın içinden çıkan şemadaki renklerle üzerindeki renkler birbirini tutmuyor o yüzden şemaya hiç bakmıyoruz.Bize lazım olanlar (+) ve (-) uçlar sinyal kabloları ve kontak kablosu alarmın uzaktan motor çalıştırma özelliği de var fakat ben gereksiz gördüğümden ve de marşa zarar verir düşüncesi ile bağlamayacağım.

İlk önce kıırmızı yani (+) kabloyu bağlıyoruz.ben bunu direk akünün kutup başına monte ettim.
fotoraf1264.jpg

Daha sonra siyah kabloyu yani (-) ucu biraz altta motorun kendi şase kablosunun bağlı olduğu vidaya monte ettim.
asez.jpg

Şimdi sıra sinyallerde Aşağıdaki resimde gördüğümüz soketin üzerindeki yeşil ve siyah kablolar sinyal kabloları alarmın üzerinde iki sarı kablyu bu kablolara bağlayacağız yalnız kabloları sıyırırken dikkar edin kopabiliyor ben yankeski ile sıyırmaya çalıştığımda birini istemeden kopardım tekrar bağlamak zorunda kaldım tavsiyem sıyırma işini bir bıçak veya falçata ile yapın.
fotoraf1258.jpg

Kontak kablosunu da resimde görülen turuncu kabloya bağlıyoruz yani alarmın üzerindeki turuncu kabloyu resimdeki turuncu kabloya bağlıyoruz.
fotoraf1259.jpg

fotoraf1265.jpg

Ve sireni monte edelim siren hem göz önünde olmayan hem de su deymeyecek bir yerde olması gerekiyor malum yerimiz dar fakat bir yer bulup onuda kendi yapışkanı ile tutturuyorum.
sirenj.jpg

Son olarak kabloları toparlayıp cırt kelepçe ile müsait bir yere bağlıyoruz
fotoraf1268.jpg

He unutmadan alarmın bir de kırmızı led ampulu var ben onu takmadım eğer yok o olmadan olmaz derseniz artık nerde gözünüze daha hoş gelirse oraya monte edersiniz size kalmış.
fotoraf1260.jpg

Artık montaj bitti şimdi yan kapakları ve seleyi takıp motoru toplayabiliriz.

Alarmın darbe ayarını yapmak isterseniz kumandanın kitleme ve panik butonuna aynı anda basıyoruz ve sinyaller yanacak bundan sonra kitleme(yani devreye sokma) butonuna her basışımızda sinyaller yanacak bir defa yanarsa az hassas dört defa yanarsa çok hassas yani dört kademe hassaslık ayarı var artık onu nasıl istersek öyle ayarlarız ayarlama bittikten sonra açma tuşu ile işlemi tamamlıyoruz.

Güle güle kullanın herkeze kazasız belasız keyifli sürüşler.:cat:

ellerine sağlık güzel bir çalışma olmuş. fotolu anlatımda cok hoştu.

akü problemleri seni bekliyor hayırlı olsun :)
bende alarm taktırdım 1 sene kullandım kısa zamanda akü bitirdi, inat ettim sökmicem diye kickstart ile çalıştırmaya başladım, farlar sönük yanmaya başladı. sonunda dayanamadım sıfır akü aldım alarmıda söktüm.

Uzaktan çalıştırıp, stop etmek için bağlantının nasıl olması lazım? Bu konuda bizi bilgilendirirseniz memnun olurum.

Eline sağlık Mustafa, güzel bir uygulama ve paylaşım olmuş. GV ciler için güzel bir başvuru başlığı!

Uzaktan çalıştırıp, stop etmek için bağlantının nasıl olması lazım? Bu konuda bizi bilgilendirirseniz memnun olurum.

Motorun marka ve modeline göre farklılık gösterebilir bu bağlantılar fakat ben pek bağlanmasını tavsiye etmem çünkü çalıştırma iyi bişey de daha sonra alarmda bir sorun olursa durup dururken stop etmede yapabilir.

Canan abi,Timoti ve diğer arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

akü problemleri seni bekliyor hayırlı olsun :)
bende alarm taktırdım 1 sene kullandım kısa zamanda akü bitirdi, inat ettim sökmicem diye kickstart ile çalıştırmaya başladım, farlar sönük yanmaya başladı. sonunda dayanamadım sıfır akü aldım alarmıda söktüm.

herkes akü problemi diye tutturmuş bir şeyler diyor.

aynı marka alarmdan önceki motorumda da kullandım, şu anki motorumda da kullanıyorum.

bu alarmlar aküyü bitirmiyor ya da öldürmüyor. akün yeterli şekilde şarj oluyorsa bir sorun yok..

10gün yatan motoru sabahları tek marşla çalıştırıp işe gidiyorum.

herneyse..

bu markanın kumandasında inanılmaz bir menzil var. açık alanda 150 - 200 metre uzaktan çekiyor. :cat:

darbe hassasiyetini ayarlarken sinyaller hassasiyete göre yanıp sönüyor. fakat ben sinyalleri iptal etmenizi öneririm. eli hafif biri sinyali söküp kabloları birbirine bağlayarak alarmı kısa devre yaptırıp motoru kurcalayabilir. :( (Ramço'dan öğrenmiştim bunu) alarmın ayrı bir sigortası olduğu için motorun elektrik tesisatı zarar görmüyor ama sigorta attığı için alarm çalışmıyor..

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cahilliğime verin alarm motorun içinde ne arıyor?dışında değilmi bu tür şeyler ya.

cok hos olmus ve resımlerle anlatmak ayrıca guzellık katmıs ellerıne saglık ılerdekı yasayabılecegın herhangı bır sorunları da paylasmanı ısterım kazasız belasız surusler

herkes akü problemi diye tutturmuş bir şeyler diyor.

aynı marka alarmdan önceki motorumda da kullandım, şu anki motorumda da kullanıyorum.

bu alarmlar aküyü bitirmiyor ya da öldürmüyor. akün yeterli şekilde şarj oluyorsa bir sorun yok..

10gün yatan motoru sabahları tek marşla çalıştırıp işe gidiyorum.

herneyse..

bu markanın kumandasında inanılmaz bir menzil var. açık alanda 150 - 200 metre uzaktan çekiyor. :cat:

darbe hassasiyetini ayarlarken sinyaller hassasiyete göre yanıp sönüyor. fakat ben sinyalleri iptal etmenizi öneririm. eli hafif biri sinyali söküp kabloları birbirine bağlayarak alarmı kısa devre yaptırıp motoru kurcalayabilir. :( (Ramço'dan öğrenmiştim bunu) alarmın ayrı bir sigortası olduğu için motorun elektrik tesisatı zarar görmüyor ama sigorta attığı için alarm çalışmıyor..

Bu markayı ben otomobillerde kullanıyorum kalitesini bildiğim için bunu tercih ettim.Tek kötü tarafı yeni kumanda kodlanmıyor gerçi diğer motosiklet alarmlarında oluyormu onuda bilmiyorum.
Sinyal olayına gelince daha önce hiç bunu düşünmemiştim sanırım bunun önüne geçmek için sinyal kablolarına alarmınkinden biraz daha küçük sigorta bağlamak gerekir bu şekilde sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.

cok hos olmus ve resımlerle anlatmak ayrıca guzellık katmıs ellerıne saglık ılerdekı yasayabılecegın herhangı bır sorunları da paylasmanı ısterım kazasız belasız surusler

Teşekkürler herhangi bir sorun yaşarsam paylaşırım.:cat:

Mustafa Hocam;
Çok faydalı bir konu daha. Emeklerine sağlık. Teşekkürler...

benim eski scoterin alarmını istanbul zeytinburnunda bir mondial servisine taktırmıştım. el çırpsan alarm ötüyordu. biri sertçe yere bassa yine ötüyordu. hatta biri camı sert kapatsa allaaaah. sabah kadar onlarka kere uyanıp alarm kapattığımı yeniden aktip ettiğimi bilirim. servise götürdüm açtı anten kablosu gibi bir kabloyu siyah elekrik bantı ile kapladı vs birşeyler yaptı değişmedi. en son ne yapacağım bununla diye sorduğumda çıkaracaksın demişti. halbuki alarmada hassasiyet ayarı var yazıyordu. dangozların verdiği cevaba muteakip bir daha orayaa gitmemiştim. şimdi bu başlıkta alarmın nasıl bağlandığından ziyade hassasiyet ayarı çok çok işime yaradı. sağolsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şimdi bu başlıkta alarmın nasıl bağlandığından ziyade hassasiyet ayarı çok çok işime yaradı. sağolsın.

Her alarmda hassasiyet ayarı farklı olabiliyor. Mesel benimkinde açma düğmesine basılı tutarak yapılıyor.

Bende bu konu üzereinde çok takılmıştım.Alarm takmak için kolları bile sıvadım.Ama akü problemleri olabilir diye herkes konuşunca vazgeçmiştim.. Elinize sağlık..güzel çalışma :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar