Wırelesden 3 Eleman Kanımı Emiyormuş..

Arkadaşlar cahillik başa bela...bugün ziyaretime arkadaşlarım geldi...çay çorba derken net cafesi olan Hamdi arkadaş wıreless açık mı diye tesadüfen sordu...malumunuz vdsl2 ye geçtim...modemde anteni görünce öylesine sordu...

Babaci Coşkun arkadaşım da cebinden bi bakayım deyip Wırelessımın açık olduğunu söyledi...

Modem ayarlarına girince birde baktık ki benim wıreless açık ve onlıne 3 tane kan emici var iyimi...:queen:

net kafe çalıştırıyormuşum haberim yok...

ve ilk eleman benim wırelesse şifre bile koymuş...İstanbul 34 yapmış...:p

diğer iki sülük bu şifreyi de kırıp onlarda enayi bağlantısından takılıp dururlar...:cherry:

neyse kahramanım Hamdi wırelessi kapattı bende rahatladım...düşünsenize benim kota boru hattından 3 delikle delinip yalan oluyormuş...ben mankafa bu olayı hayatta farketmezdim...:p

iyi ki varsın Newceri...iyi ki varsın sevgi kelebeğim...:cherry:

bu kadar teknolojiyi istemezük...vayrıls benim neyime...:pale:

asm

Abi 3 kişinin bağlandığını ve şifreyi değiştirdiklerini nasıl tespit ettiniz?

Bu zamana kadar öğrenme gereği duymadım ama bunu tespit eden bir program varsa kontrol etmekte fayda var.

Kotalı olunca hele çok fena oluyor. Adam nasıl olsa bedava diyip film, müzik indiriyor paso. En sağlamı kablolular. Wireless olunca adam katil olur be. Ayrıca bunların cezaları var, bilişim suçlarına giriyor. Şikayet etseniz eşek yüküyle para alırsınız dava ile. Bence bu işin peşini bırakmayın. Cezalarını çeksinler. Ha biz yapmadık mı, tabiki yaptık. Ama bizimkiler özsüt, starbucks gibi mekanların interneti. Adamlar göze almış artık.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arkadaşlar cahillik başa bela...bugün ziyaretime arkadaşlarım geldi...çay çorba derken net cafesi olan Hamdi arkadaş wıreless açık mı diye tesadüfen sordu...malumunuz vdsl2 ye geçtim...modemde anteni görünce öylesine sordu...
bu kadar teknolojiyi istemezük...vayrıls benim neyime...:pale:
wayrılıs coook.kablolu ütü bile haram sana.
kömürlüsü varken.
:)

pambuk yürekli kelebeğem benim.

abi niye değiştirdin şifreyi bak kaç saattir giremiyorum nete :salut: :queen:

ama hatunla konuşuyordum yapılırmı bu :silent: 3. çıksın ortaya :d

Bu zamana kadar öğrenme gereği duymadım ama bunu tespit eden bir program varsa kontrol etmekte fayda var.

programa gerek yok,modem ayarlarınıza girip görebilirsiniz.

tavsiyem modeminizin standart olarak gelen şifresini mutlaka ama mutlaka değiştiriniz.
genellikle

yönetici:admin
şifre:admin

olur,yada ttnet....

her marka modemin şifresi ayrıdır.bu şifreyi değişmezseniz kapalı olan wireless'inizi açıp kapayabilir şifre koyup kendileri kullanabilir yada umuma açık hale getirebilirler.

ahaha çok güldüm ya :)

hocam kurtulmuşsun geçmiş olsun, profesyonel bir yorum olarakta burdaki arkadaşların tamamına iletmek isterimki, şifreleme metodunuz daima WPA veyahut sisteminiz destekliyor ise WPA2 olsun.

Kendi modeminizin wirelessından olup olmadık yerde düşerseniz kesin şüphelenin ve wireless'ın şifresini hemen değiştirin, hatta adınıda değiştirin.

Siz siz olun WEP şifreleme metodu ile asla wireless yayını yapmayı;)

Korsansız günler dileğiyle...

modem ayarlarından bakıldı herifler canlı canlı nette...quest1 guest 2 ve benim vayrılsa çöken şifre koyan esas oğlan...:p

hacı olayı çöz...modem ayarlarından bi bak...mezarcı konu komşu olmasın...ama limitsizse bilemem insafa gelebilirsin...bu seferde hızın düşer ama di mi...

Kotalı olunca hele çok fena oluyor. Adam nasıl olsa bedava diyip film, müzik indiriyor paso. En sağlamı kablolular. Wireless olunca adam katil olur be. Ayrıca bunların cezaları var, bilişim suçlarına giriyor. Şikayet etseniz eşek yüküyle para alırsınız dava ile. Bence bu işin peşini bırakmayın. Cezalarını çeksinler. Ha biz yapmadık mı, tabiki yaptık. Ama bizimkiler özsüt, starbucks gibi mekanların interneti. Adamlar göze almış artık.

adslde paşa paşa takılırdım aldım başıma bir bela vdsl2 zımbırtısı hacı...10 gb limitin yarısına ulaştım zate ..:p limitsiz olsa valla uğraşmam tükkan onların..aga siber alemde suç diye bir şey yok bence...yaptığın hem yanına kar kalır...ha ülkenin başbakanına küfürlü mail atarsan 7 sülaleni de bulurlar o ayrı...:p

wayrılıs coook.kablolu ütü bile haram sana.
kömürlüsü varken.
:)

pambuk yürekli kelebeğem benim.

bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler abi...sega master 1 vardı...3600 oyunlu tvye bağlanan konsollar vardı...amiga vardı...commodore 64 vardı...ATARI vardı...:p bunlar bağımsız cihazlardı...bağlantı lan lun yoktu...tek iletişim elektrikleydi...:p

astala vısta...:p

ama hatunla konuşuyordum yapılırmı bu :silent: 3. çıksın ortaya :d

artık kafeye takıl hacı saati 1 gayme la...:p

tavsiyem modeminizin standart olarak gelen şifresini mutlaka ama mutlaka değiştiriniz.
genellikle

olur,yada ttnet....

her marka modemin şifresi ayrıdır.bu şifreyi değişmezseniz kapalı olan wireless'inizi açıp kapayabilir şifre koyup kendileri kullanabilir yada umuma açık hale getirebilirler.

babaçi vayrıls olayı senden mi çıktıydı Hamdiden mi...

ahaha çok güldüm ya :)

hocam kurtulmuşsun geçmiş olsun, profesyonel bir yorum olarakta burdaki arkadaşların tamamına iletmek isterimki, şifreleme metodunuz daima WPA veyahut sisteminiz destekliyor ise WPA2 olsun.

Kendi modeminizin wirelessından olup olmadık yerde düşerseniz kesin şüphelenin ve wireless'ın şifresini hemen değiştirin, hatta adınıda değiştirin.

Siz siz olun WEP şifreleme metodu ile asla wireless yayını yapmayı;)

Korsansız günler dileğiyle...

hacı benim vayrılsla işim olmuyor çünkü laptop yok...masaüstü var..wep şifreleme falan biraz bana ağır mevzular...:p

Metehan, iyiki çakmışsınız olayı, yoksa faturan ciddi şekilde coşabilirdi.

Konunun anlam ve önemine istinaden bir foto :) :
(Arada "mete_han VDSL2 hayratı" varmış ama son anda kapatılmış :) )

16hmfmf.jpg

modem ayarlarından bakıldı herifler canlı canlı nette...quest1 guest 2 ve benim vayrılsa çöken şifre koyan esas oğlan...:p

hacı olayı çöz...modem ayarlarından bi bak...mezarcı konu komşu olmasın...ama limitsizse bilemem insafa gelebilirsin...bu seferde hızın düşer ama di mi...

adslde paşa paşa takılırdım aldım başıma bir bela vdsl2 zımbırtısı hacı...10 gb limitin yarısına ulaştım zate ..:p limitsiz olsa valla uğraşmam tükkan onların..aga siber alemde suç diye bir şey yok bence...yaptığın hem yanına kar kalır...ha ülkenin başbakanına küfürlü mail atarsan 7 sülaleni de bulurlar o ayrı...:p

bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler abi...sega master 1 vardı...3600 oyunlu tvye bağlanan konsollar vardı...amiga vardı...commodore 64 vardı...ATARI vardı...:p bunlar bağımsız cihazlardı...bağlantı lan lun yoktu...tek iletişim elektrikleydi...:p

astala vısta...:p

artık kafeye takıl hacı saati 1 gayme la...:p

babaçi vayrıls olayı senden mi çıktıydı Hamdiden mi...

hacı benim vayrılsla işim olmuyor çünkü laptop yok...masaüstü var..wep şifreleme falan biraz bana ağır mevzular...:p

hacı olay benim senin modemin tepesindeki anteni görüp cepten bağlanmak istememle ,senin şifreyi bilmiyom ben wireless filan demenleeee....

benim hamdiye gir şu modem ayarlarınada şifreyi öğren deyip...

hamdinin ahaaa olm senin şifreyi patlatmışlar adamlar senden otlanıyo demesiylen

senin len olm kapatın ben 10 gb kotalı kullanıyom ocaamaa incir ağacı dikerlele başlayıp burada yazamayacağım küfürlerinlen buralara kadar uzandı...

Son düzenleme:
bende seni uyanık zannederdim..

yok aga bilişim dünyası bana Mars gezegeni gader uzak bir diyar...:p

Metehan, iyiki çakmışsınız olayı, yoksa faturan ciddi şekilde coşabilirdi.

Konunun anlam ve önemine istinaden bir foto :) :
(Arada "mete_han VDSL2 hayratı" varmış ama son anda kapatılmış :) )

]

Hamdi olm bu nasıl hız dedi bi ara...demek bu çakallar var diye net de yavaşlıyormuş...

hacı olay benim senin modemin tepesindeki anteni görüp cepten bağlanmak istememle patlak verip teeee buralara kadar uzandı.... mukadderad:)

vay gangam demek sana borçluymuşum ben...:p sen hep böyle anten görünce dayanamıyon hisleniyon demek...:cherry:

Çook sakat iş çook :)

Olayı sadece internet kota kullanımı ile sınırlandırmayın. PC'deki tüm dosyalarınızı görme, kopyalama, silme, başka dosyalar yükleme yapabilirler.

Gizli dosyalarını kontrol et mete_han :mrgreen:

VDSL2 kullanıp kotalı olmak. :cyclopsan

10 gb yeter de artar bana...:wiinkk:

Çook sakat iş çook :)

Olayı sadece internet kota kullanımı ile sınırlandırmayın. PC'deki tüm dosyalarınızı görme, kopyalama, silme, başka dosyalar yükleme yapabilirler.

Gizli dosyalarını kontrol et mete_han :mrgreen:

yok agam bişey yok zati...

peki ben bu elemanı nasıl tesbit ederim...tt ye mi başvurmam lazım...3 eleman var ama modeme şifre atanı kucağa nasıl alırım...

asm

genellikle

olur,yada ttnet....

Anladım. Sağolun.

Modem ayarları açısından bir sıkıntı yok.

Kurulumda şifreyi değiştirmiş, ayarları da yapmıştım.

Fakat sizin kastettiğiniz şifre ve kullanıcı adına, modem ayarlarına 192.168.1.1 yazarak girilirken rastlanıyor sanırım.

Modemin özelliklerine girmek için güvenlik anahtarının bilinmesi gerek miyor mu?

Yani benim modem için sonradan belirlediğim şifreyi bilmeden benim modem ayarlarına giremez dışardan birisi diye biliyorum.

Limitsizde de hızda yavaşlama oluyor abi. Ortaklaşa ödeme yapalım diyen komşuyu da 4. bilgisayar olacak diye kabul etmedim mesela. (gece gündüz indirme yapacaktı adam gerçi)

Ara ara modemin şifresini de değiştiriyorum.

Daha önce benimde başıma geldi.

Düzenli olarak şifreyi değiştiriyorum. :)

Anladım. Sağolun.

Modem ayarları açısından bir sıkıntı yok.

Kurulumda şifreyi değiştirmiş, ayarları da yapmıştım.

Fakat sizin kastettiğiniz şifre ve kullanıcı adına, modem ayarlarına 192.168.1.1 yazarak girilirken rastlanıyor sanırım.

Modemin özelliklerine girmek için güvenlik anahtarının bilinmesi gerek miyor mu?

Yani benim modem için sonradan belirlediğim şifreyi bilmeden benim modem ayarlarına giremez dışardan birisi diye biliyorum.

evet yaptığınız işlem doğru...

haaaa uğraşırlarsa kırarlarmı sanırım kırarlar.hırsıza kilit dayanmaz diye bir tabir vardı.

şimdi de şifre dayanmıyor :pale:

Adamlardaki destursuzluğa bak ya kullandıkları yetmiyo bi de şifre koyuyorlar

Bu kerataları şeylerinden asıcan::evil::

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar